Tsinandali Festival et fantastisk butikkvindu for Georgia

| September 10, 2019

Det tidligere sovjetblokk-landet Georgia har en unik arv som nå brukes til å berike sin moderne appell. Georgisk vin er kjent for sin dyktighet over hele verden, og det antas at vinproduksjon har sin opprinnelse i det som nå er Georgia i før-romertiden. Tsinandali er en fin vinproduserende eiendom som kan dateres tilbake til det 7th århundre.

Tsinandali fin vin

Tsinandali fin vin

Tsinandali Estate ligger i hjertet av den vinproduserende regionen Kakheti, og var blant domener i den aristokratiske Chavchavadze-familien i århundrer, men den sanne gjenopplivingen av Godset er knyttet til navnet Prince Alexander Chavchavadze (1786-1846) sønn av diplomaten og statsmannen Prince Garsevan, som gjorde dette pittoreske godset til sentrum av Georgia kulturliv.Prinsens familie er kjent for å fremme europeisk kultur og produserte først vin i europeisk stil og først for å oppmuntre til europeisk klassisk musikk; Det første flygelet noensinne i Georgia vises fremdeles på Tsinandali.

Det falt i forfall under sovjettiden, men har nå en kommersiell og kulturell vekkelse takket være visjonen til George Ramishvili, grunnlegger og styreleder for Silk Road Group, som har utviklet eiendommen som et luksushotell og turistmål.

Sammen med en annen grunnlegger, Yerkin Tatishev, styreleder og grunnlegger av Kusto Group, opprettet de to forretningsmennene Tsinandali-festivalen, i den tro at musikk bærer kraften til å forene alle mennesker, og Tsinandali Festival Academy som muliggjør en rekke eksepsjonelle unge musikere fra over hele verden for å delta i det første året.

"Tsinandali har eksistert i over tusen år", sa Yerkin Tatishev, "og vi ble inspirert til å skape noe unikt, vi ønsker å lage en kjemi mellom folk basert på musikk, basert på kultur, basert på vennskap.
Du vet aldri hvordan ting vil ordne seg, men vi tror vi vil skape noe virkelig sterkt og verdifullt, som vil vokse år for år.
Vi ønsker å skape verdier mellom mennesker, ikke i form av penger, men i folks hjerter. ”

"Som alle georgiere, setter jeg stor ære i oppstandelsen av Tsinandali Estate og grunnleggelsen av Tsinandali-festivalen som vil fortsette å bygge videre på vårt lands historie som depot for vår delte gamle arv," sa George Ramishvili.

Pan-kaukasisk ungdomsorkester

Pan-kaukasisk ungdomsorkester

“Georgia har i årtusener vært vertskap for reisende langs Silkeveien, og maten og drinken vår har blitt feiret med rette, ikke minst for oppfinnelsen av vin og vindyrking for 8,000 år siden. Siden Tsinandali Estate ble grunnlagt i 1690, har den vært vert for armaturer som Dumas og Pushkin og som et hjem for teknologiske nyvinninger fra Europa: bringe Georgias første trykkpress, flygel, engelsk landskapshage og fransk tapping og tønningsteknikker. Denne tradisjonen lever videre med Tsinandali-festivalen. ”

Et ambisiøst ukelangt festivalprogram åpnet med en forestilling i nærvær av Georgias president Salome Zourabichvili fra Mahlers 5th symfoni av festivalens Pan-Caucasian Youth Orchestra, som brakte huset ned!

President Salome Zourabichvili

President Salome Zourabichvili

President Zourabichvili sa til EU Reporter: "Denne festivalen er veldig viktig, den vil sette Georgia på kartet over den europeiske musikalske verdenen, og det er akkurat det vi ønsker.

Vi vil at Georgia skal være kjent, ikke bare for konflikter eller problemer, men å bli kjent av hva det virkelig har dypt forankret, det er dens kultur og musikalske kultur.

Vi produserer mange fine stemmer og mange fine musikere som er godt kjent i hele Europa, men for noe som også finnes i landet. Vi sender ikke bare talentene våre til utlandet, det er noe det georgiske samfunnet har blitt oppdratt med og fortsetter å være essensielt for sin egen eksistens. ”

Georgia-ekspert Daniel Kanin sa: "Festivalen er kulminasjonen av en visjon om å etablere Tsinandali og Georgia som et kulturelt knutepunkt. I kveld har noen av verdens mest talentfulle unge musikere spilt i de fantastiske, historiske omgivelsene i denne vakre eiendommen. ”

Åpningskveldens forestilling var enestående, med all anerkjennelse av alle som opplevde kveldens begivenhet.

I en tale etter forestillingen fortalte festivalsjef David Sakvareldze EU Reporter “Da vi først besøkte den gamle vingården i 2007, sang vi der og hørte den fantastiske akustikken. Vi innså at vi hadde noe spesielt, og så ble festivaldrømmen født. Å leve sammen og elske hverandre gjennom fantastisk musikk. ”

Tsinandali-festivalen er godt plassert til å bli et vanlig høydepunkt i den internasjonale musikkkalenderen, og et fantastisk butikkvindu for Georgia som en fremste kulturell destinasjon.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Arts, Georgia, Vin

Kommentarer er stengt.