Kontakt med oss

Arts

Wien 'få grader'-utstilling vipper malerier for å oppfordre til klimatiltak

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Et Wien-museum der klimaaktivister nylig angrep glassskjermen som skjermer et Gustav Klimt-maleri, har svart med en utstilling med tittelen "A Few Degrees More" som vipper verk for å trekke oppmerksomhet til behovet for handling mot klimaendringer.

Aktivister fra gruppen Last Generation smurte skjermen foran Klimts "Death and Life" på Leopold-museet i Wien og limte en av hendene til den i november protest ber om slutt på boring etter olje.

"Vi fant ut at denne måten var helt feil," sa museets kunstneriske leder, Hans-Peter Wipplinger, på åpningsdagen for sitt svar: en liten utstilling med hele tittelen "A Few Degrees More (Will Turn the World into a Uncomfortable Place)".

Det innebærer å henge 15 verk av kunstnere, inkludert Klimt og den østerrikske stormannen Egon Schiele på skrå, med tekster som vekker oppmerksomhet til effekten som global oppvarming på mer enn 1.5 grader Celsius (2.7 Fahrenheit) fra førindustrielt nivå ville ha på landskapene som er avbildet i dem.

Ifølge FNs klimapanel (IPCC) må utslippene halveres innen midten av 2030-årene dersom verden skal ha noen sjanse til å begrense temperaturøkningen til 1.5 grader Celsius over førindustrielt nivå – et sentralt mål. nedfelt i Parisavtalen fra 2015.

"Vi ønsket å sette i gang noe produktivt, noe kommunikativt. Det betyr å formidle et budskap og ikke bare i spektakulære bilder (som protesten), men ved å hjelpe besøkende å lære om situasjonen og de ulike kontekstene til denne globale oppvarmingen," sa Wipplinger.

Utstillingen står til 26. juni.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender