Kontakt med oss

Aserbajdsjan

Aserbajdsjans energipolitikk finansierer miljøvern

DELE:

Publisert

on

I disse dager feirer verdenssamfunnet og økoaktivister Verdens miljødag med stor entusiasme. Generelt kommer feiringen av denne dagen fra viktigheten av å utvide miljøbevisstheten blant befolkningen, med fokus på miljøvernproblemer, og ble annonsert 16. desember 1972 på den 27. sesjonen i FNs generalforsamling. - skriver Mazahir Afandiyev.

Samtidig ble det i samme sesjon av generalforsamlingen etablert en ny organisasjon i FN-systemet – FNs miljøprogram (UNEP). Aserbajdsjan samarbeider på sin side tett med UNEP i retning av å løse miljøproblemer. Det er ingen tilfeldighet at byen Baku i 2010 ble valgt som en av de sentrale byene for feiringen av Verdens miljødag i den europeiske regionen.

Jeg vil merke meg at UNEP i løpet av den siste perioden samarbeidet tett med regjeringen i Aserbajdsjan og Heydar Aliyev Foundation og lyktes i å implementere felles prosjekter. Visepresidenten for Heydar Aliyev Foundation, og grunnleggeren av International Dialogue for Environmental Action Public Association (IDEA), Leyla Aliyeva holdt en serie møter i både sentral- og regionkontorene til UNEP og holdt diskusjoner i retning av dette. å løse globale miljøproblemer.

Det vi ser i dag er at det globale samfunnet gjør praktisk arbeid for å holde miljøet rent og beskyttet hver dag, ikke bare på spesielle dager. Transformasjonsprosessene som skjer i verden, så vel som viktige hendelser, finner sted direkte på bakgrunn av miljøforringelse og klimaendringer. Denne prosessen i seg selv dikterer at de ansvarlige verdensstatene tar alvorlige skritt og setter en klarere posisjon. Vi observerer arbeidet som gjøres i denne retningen på de årlige COP-arrangementene til Partskonferansen til FNs rammekonvensjon om klimaendringer.

Beslutningen om å holde COP29 i Aserbajdsjan i år er et klart bevis på at Aserbajdsjan og befolkningen i Aserbajdsjan, under ledelse av president Ilham Aliyev, alltid har vist følsomhet overfor globale utfordringer og deres støtte i gjennomføringen av tiltak som møter interessene til alle land. i dette feltet.

Olje og gass, som har vært naturrikdommen til det aserbajdsjanske folket i århundrer, i dag som et viktig middel for å skaffe alternativ "grønn" energi, bidrar til dannelsen av energipolitikken til den aserbajdsjanske regjeringen, velvære og bærekraftig utvikling av alle nasjoner. Som nevnt av president Ilham Aliyev, "Vi prøver å vise maksimalt ansvar og samtidig bygge broer mellom ulike komponenter i det internasjonale samfunnet."

Annonse

I denne forbindelse ble den 29. internasjonale utstillingen "Caspian Oil & Gas" og den 12. Caspian International Energy and Green Energy - "Caspian Power" holdt som en del av Baku Energy Week 4.-6. juni 2024, og representanter for de fleste avanserte og ambisiøse land deltok her.

Et av de mest bemerkelsesverdige øyeblikkene i uken var den spesielle oppmerksomheten som ble gitt til denne begivenheten av ledelsen i USA, Republikken Tyrkia, De forente arabiske emirater og EU, og de hyggelige appellerene fra lederne. av disse landene til presidenten i Aserbajdsjan, inkludert alle deltakerne i arrangementet.

Som president Ilham Aliyev bemerket ved åpningsseremonien, er hovedmålet med COP29 ikke å avgjøre hvem som er skyldig, men å transformere tilnærminger som kan bidra til utviklingen av planeten vår til en mekanisme. Denne mekanismen vil avsløre måtene å sikre deltakelse fra de mindre utviklede og etterslepende landene i prosessen med miljøvern og kampen mot klimaendringer og for å oppnå implementering av vedtatte vedtak.

I dag vil Aserbajdsjan vise den besluttsomheten det har vist under det nesten fire år lange formannskapet i Alliansefri bevegelse, som er den største organisasjonen i verden etter FN, som er forent av 120 land, i å holde COP29 og ikke vil spare sin innsats for å oppnå oppgavene som ligger foran.

Mazahir Afandiyev, Medlem av Milli Majlis av republikken Aserbajdsjan

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender