Kontakt med oss

Blogg

Roaming: EØSU etterlyser en enkelt tollsone over hele EU

Publisert

on

Folk bør nyte den lokale taksten når de bruker mobiltelefonene sine uansett hvor de er i EU, sa Den europeiske økonomiske og sosiale komiteen (EØSU) i en nylig vedtatt uttalelse om en foreslått revisjon av EUs roamingregler.

A enkelt tariff sone, som tilbyr samtaler og dataforbruk til lokale priser til alle mennesker som har et telefonabonnement i Europa, med samme hastighet og tilgang til infrastruktur, uansett hvilket land du ringer til eller fra: dette, etter EØSUs syn, er målet at EU bør arbeide for å regulere roamingtjenester.

Samtidig som EU-kommisjonen foreslår en gjennomgang av sentralforordningen og dens mål som et positivt skritt i riktig retning, mener EØSU at det bør stilles et dristigere mål.

"Tanken bak kommisjonens forslag er at roamingtjenester skal leveres på samme betingelser som de er hjemme, uten noen begrensninger i tilgangen. Dette er et godt forslag," sa Christophe Lefèvre, ordfører for EØSU-uttalelsen vedtatt på plenumsmøtet i juli. "Vi mener imidlertid at vi bør gå utover forholdene og sørge for at mennesker i Europa ikke trenger å betale mer for mobilkommunikasjonen når de drar til utlandet."

EØSU understreker også at det ikke er tilstrekkelig å fastsette at når lignende kvalitet eller hastigheter er tilgjengelig i et annet lands nettverk, bør den innenlandske operatøren ikke bevisst tilby en roamingtjeneste av lavere kvalitet. Dette betyr for eksempel at hvis en forbruker har 4G-tilkobling hjemme, skal de ikke ha 3G mens han strever hvis 4G er tilgjengelig i landet de reiser til.

En del av problemet er dårlig lokal infrastruktur. For å garantere ubegrenset tilgang til de nyeste generasjonene og nettverksteknologiene, bør EU også være klar til investere i infrastruktur for å fylle eksisterende hull og sikre at det ikke er noen "hvite flekker", dvs. regioner som har utilstrekkelig bredbåndsdekning, hvorav mange er kjent i landlige omgivelser og for å drive potensielle innbyggere og bedrifter bort. EU bør også innføre minstekrav at operatører gradvis skal møtes slik at forbrukerne kan utnytte disse tjenestene fullt ut.

I tillegg insisterer EØSU på behovet for å kreve flere varsler som skal sendes til forbrukerne for å beskytte dem mot fakturasjokk når de overskrider grensene for abonnementene. Når han nærmer seg taket, bør operatøren fortsette å varsle forbrukeren når volumet som er angitt for det forrige varselet er oppbrukt igjen, spesielt under den samme samtalen eller databruken.

Til slutt peker EØSU på spørsmålet om fair use som et stikkontakt. Mens alle mobilkommunikasjonskontrakter nevner rimelig bruk i forbindelse med roaming, beklager EØSU at forordningen ikke definerer den. Men med COVID-pandemien har folk kommet til å stole massivt på online aktiviteter, og rettferdig bruk har fått en helt ny mening. Tenk, argumenterer EØSU, hva det betyr for en Erasmus-student som går på et universitet i utlandet, følger klasser på Teams, Zoom eller en annen plattform. Det bruker mye data, og de når raskt det månedlige taket. Rettferdighet ville være for folk i en slik situasjon å ha samme tak i landet de besøker som de har i hjemlandet.

Bakgrunn

Roamingtillegg ble avskaffet i EU 15. juni 2017. Den raske og massive trafikkøkningen siden den gang har bekreftet at denne endringen har frigjort et uutnyttet behov for mobilforbruk, som vist i den første fullstendige gjennomgangen av roamingmarkedet publisert av det europeiske Kommisjon i november 2019.

Den gjeldende roamingforordningen vil utløpe i juni 2022, og kommisjonen har iverksatt tiltak for å sikre at den forlenges i ytterligere ti år, samtidig som den gjør den fremtidssikker og mer i tråd med resultatene av en 10-ukers offentlig konsultasjon. Den foreslåtte gjennomgangen har som mål å:

· Lavere maksimumspriser som innenlandske operatører betaler til operatører i utlandet som tilbyr roamingtjenester, med sikte på å øke prisnedgangen

· Gi forbrukerne bedre informasjon om tilleggsavgifter når de ringer til spesielle servicenumre, for eksempel kundebehandlingsnumre;

· Sikre samme mobilnettkvalitet og hastighet i utlandet som hjemme, og

· Forbedre tilgangen til nødetater under roaming.

Les EØSU-uttalelsen

Les Europakommisjonens foreslåtte gjennomgang av sentralforordningen

Blogg

Styrke båndene til #Japan i usikre tider

Publisert

on

Den 18. forhandlingsrunden om en handelsavtale mellom EU og Japan fant sted i Tokyo forrige uke. Dette var den første samtalerunden siden ledermøtet i mars mellom president Juncker, president Tusk og statsminister Abe, hvor de alle bekreftet vår forpliktelse til å avslutte disse forhandlingene så tidlig som mulig i år. På runden i forrige uke ble alle spørsmål som skulle dekkes av avtalen diskutert, og arbeidet med å redusere de gjenværende hullene mellom oss.

Vi vil snart publisere en mer detaljert rapport om runde Og statusen til hvert emne.

Ettersom EUs handelsforhandlinger med Canada og USA har fått overskriftene de siste årene, har det vært lett å overse det faktum at den europeiske handelsagendaen er mye bredere - og strekker seg også til Japan, verdens fjerde største økonomi og vår nærmeste partner i Asia. Det var i 2013 at alle EU-landene ba EU-kommisjonen om å starte samtaler for en handelsavtale med Japan, for å gjøre det lettere for europeiske eksportører å selge sine produkter og tjenester til et sterkt marked på nesten 130 millioner mennesker.

EU og Japan har allerede Nære handelsbinder. EU eksporterer hvert år mer enn € 80mrd av varer og tjenester til Japan. Mer enn 600,000-arbeidsplasser i EU er knyttet til eksport til Japan, med japanske selskaper alene som sysselsetter mer enn en halv million mennesker.

Imidlertid står europeiske firmaer fortsatt overfor et bredt spekter av handelshindringer. Den ene er tolltariffer, særlig på import av mat til Japan. Plikter på mange europeiske produkter, som pasta, sjokolade og vin er ganske høye; Det samme gjelder for europeiske sko, lærvarer og mange andre varer. Dette hemmer tilgangen til det japanske markedet og gjør dem for dyre for mange japanske forbrukere. Et handelsavtale kan i stor grad forbedre slik tilgang og se over € 1 milliarder om året i takstene fjernet ved strekk av en penn.

Nok en barriere er japanske tekniske krav, som ofte gjør det vanskeligere å eksportere sikre europeiske produkter til Japan. En avtale vil langt på vei sikre at slike regler er mer gjennomsiktige og rettferdige for våre eksportører. Den beste måten å sikre slike like vilkår er å sikre at kravene er i tråd med internasjonale standarder. Forhandlingene våre har allerede gitt verdifull frukt, ettersom EU og Japan har intensivert samarbeidet i flere internasjonale standardfora, for eksempel på motorvogner. Parallelt vil vi fokusere på å hjelpe mindre eksportører som blir uforholdsmessig berørt, selv av mindre barrierer. Derfor ønsker vi å ha et dedikert kapittel for dem i avtalen.

Vi satser også på å skape nye muligheter for europeiske tjenesteselskaper og investorer på områder som maritim og finansiell tjenesteyting eller digital handel, og gir store muligheter på det japanske markedet for offentlige innkjøp.

Det er en pågående levende offentlig debatt om handel og globalisering, og vi bruker nå erfaringene fra denne debatten i våre forhandlinger med Japan. EU-Japan-avtalen vil inneholde alle garantiene som er innebygd i handelsavtalen mellom EU og Canada - sikring av retten til å regulere, sterke regler om arbeidstakerrettigheter og miljø og garanterer at offentlige tjenester kan forbli offentlige. Vi har også foreslått at Japan følger vår nye, gjennomsiktige modell for investeringstvister, kjent som Investment Court System.

Forhandlingsprosessen gjennomføres under streng kontroll av EUs medlemsland og Europaparlamentet. Siden januar 2016 alene har det vært 13 møter med alle EU-landene og ti med EU-parlamentets handelsutvalg - i tillegg har Europaparlamentet opprettet en egen overvåkingsgruppe for forhandlingene. Vi har konsultert omfattende med interessenter, spesielt det sivile samfunn. Vi har publisert vår siste Forhandlingsforslag og rapporter Av forhandlingsrunder, og publisert en omfattende evaluering Av virkningen av en mulig avtale.

Økonomiske prognoser antyder at rundt 90% av verdens økonomiske vekst i løpet av det neste tiåret vil skje utenfor Europa, mye av det i Asia. Så vi må handle nå, for å sikre at EU-virksomheter, arbeidstakere og bønder kan dra full nytte av de voksende mulighetene. Men bortsett fra de direkte økonomiske fordelene ved en handelsavtale, er det et større bilde å ta i betraktning. Med Japan deler EU en forpliktelse til det internasjonale regelbaserte handelssystemet, og vi har mye mer til felles enn handel: en forpliktelse til demokrati og rettsstaten, miljøvern og høye arbeids-, miljø- og forbrukerbeskyttelsesstandarder. Å styrke partnerskapet med vår nærmeste asiatiske allierte, bygge broer mellom oss, er nå nødvendig mer enn noensinne når vi står overfor økende proteksjonisme rundt om i verden. En handelsavtale mellom EU og Japan vil sende et kraftig signal.

Fortsett å lese

Blogg

Stagiaire Jeremy Schmetterer feirer 21st bursdag

Publisert

on

20150127_125103Gratulerer til EU Reportersin nye praktikant Jeremy Schmetterer, som feirer 21-årsdag i dag - 27. januar 2015.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender