Kontakt med oss

Mening

OL våpenhvile og politiske planer

DELE:

Publisert

on

For noen uker siden lanserte International Trade Union Confederation (ITUC) en petisjon stilet til Dr. Thomas Bach, president for Den internasjonale olympiske komité (IOC). Gjennom denne oppropet ber underskriverne IOC om å sikre beskyttelse av alle de som deltar i og deltar på vinter-OL i Beijing. Ved å handle på denne måten begår ITUC to feil og man kan til og med si to feil, skriver Roland Delcourt.

Den første, å følge i fotsporene til de som blindt følger USA, ved å politisere sporten for å tilfredsstille det erklærte ønsket fra Biden-administrasjonen, nemlig å få boikott av vinter-OL som skal holdes i Beijing fra 4. februar til 20. februar 2022.

Den andre, er en radikal vending fra dets grunnleggende formål, i henhold til vedtektene, selv om ITUC virker ganske lite effektivt til å handle på noen relevant måte, spesielt i USA, er å fremme og forsvare arbeidstakernes rettigheter og interesser gjennom internasjonalt samarbeid mellom fagforeninger.

I begjæringen rettet til IOC-presidenten lanserer ITUC et angrep på den kinesiske regjeringen, og anklager det kinesiske kommunistpartiet for liten eller ingen respekt for internasjonale lover og standarder.

Vi vil gjerne at ITUC utvikler litt av denne diatriben basert på en delvis og personlig vurdering mer enn på beviste fakta.

Å forestille seg at idrettsutøvere, støttearbeidere, OL-ansatte og andre er i faresonen under OL i Beijing er den verste fantasmagoriske visjonen.

Ifølge ITUC har menneske- og arbeidsrettighetssituasjonen i Kina vært enda mer begrenset siden OL i Beijing i 2008. andre steder for mange, de samme som drapsmennene i Kina i dag, har gått over sin kamphest for å forsvare Dalai Lama. For å nå målet sitt, smurte de den olympiske ilden, baktalte kinesiske myndigheter, i navnet til å ivareta tibetansk kultur.

Annonse

Disse bakvaktkampene gikk opp i røyk da CIA avklassifiserte arkivene sine angående Tibet og Dalai Lama, og på en immateriell måte ble rollen som sistnevnte spilte under problemene i Tibet kjent. I mellomtiden, med suksessen til det kinesiske kommunistpartiets politikk i Tibet, gunstig utvikling i levestandard, dramatisk økning i forventet levealder, opprettelsen av et utdanningssystem (både på tibetansk og mandarin), etterfulgt av en økning i befolkningen, sies at i dag er det nødvendig å være indoktrinert i høyeste grad for å ha den minste skjær av objektivitet eller å være en tosk for å våge å snakke om Tibet for å nedverdige Kina.

Dessuten tar de som ønsker å skade Kina ikke feil, og angrepene mot Kina får et annet ansikt og andre mål er målrettet.

I utgangspunktet har ITUC fem kritikk for å støtte sitt poeng. Bebreidelser om at vi lett kan børste til side.

Undertrykkelse og fengsling i Hong Kong

Sharan Burrow, ITUCs generalsekretær sa: «Du må bare se hva som skjer i Hong Kong. I verdens øyne har kinesiske myndigheter slått ned på enhver person eller samfunn som prøver å utøve sine mest grunnleggende rettigheter og friheter.»

Presentasjonen av fakta, med litt andre ord, er den som ble laget av Donald Trump, daværende president i USA.

Virkeligheten er imidlertid en ganske annen, disse menneskene som sådde uorden og panikk i Hong Kong, hadde som mål å undergrave prinsippet om "ett land, to systemer". Deres endelige mål er å få til en "fargerevolusjon" under fremmed oppfordring.

La oss legge til at ved denne anledningen viste Hong Kong-politiet kjølighet og kunne tjene som et paradigme for det amerikanske politiet som hver dag viser oss undertrykkelse og hensynsløshet med en kategori av den amerikanske befolkningen. Bare se på det høye antallet mishandlinger.

Trusler mot LHBT+-samfunnet

En fullstendig latterlig anklage, jeg personlig har flere homoseksuelle venner, og ingen har noen gang klaget over problemer med kinesiske myndigheter. Press er som i alle andre land oftere som kommer fra familiekretser.

Jeg hadde også muligheten til å møte en transkjønnet dame som ble operert i Beijing. Under en reise fortalte hun meg at hun aldri hadde støtt på et problem i Kina, bortsett fra en gang i Xinjiang med kinesiske muslimer.

Brudd på grunnleggende rettigheter på jobb, i leverandørkjeder og i samfunnet

De grunnleggende rettighetene til arbeidere i Kina er garantert av grunnloven.

Siden reformen startet i 1978, har Kina fortsatt å fremme en lovgivningsmessig utvikling innen arbeidsrett for å bedre beskytte ansatte og arbeidsgivere. I 2019 behandlet Arbeidsvoldgiftskomiteer rekordhøye 2,381,000 2008 2 saker, det høyeste antallet siden loven om mekling og voldgift i arbeidstvister trådte i kraft i XNUMX. Fagforeningen og alle organisasjonene som er plassert under dens tilsyn representerer arbeidernes interesser og garanterer deres legitime rettigheter. Den mest direkte påvirkningen for bedriftene er at tilsvarende XNUMX % av den totale lønnskompensasjonen skal betales tilbake til fagforeningene.

Undertrykkelse og utnyttelse av etniske minoriteter

Stilt overfor denne anklagen er det ord mot ord bortsett fra at objektive fakta beviser det motsatte. Gunstig utvikling i levestandard, forventet levealder, utdanning (både på lokale språk og på mandarin), etterfulgt av en befolkningsøkning, er alle bevis på at de etniske minoritetene, på 55, ikke er utsatt for noen undertrykkelse og ikke er underlagt noen utnyttelse.

Stillhet og hindringer angående spredning av COVID-19

Hva skal man tenke om en fagforening, som latterlig gjentar løgnene og falske nyheter spredt av Donald Trump og hans sidekick Pompeo, når vi vet at før den ble identifisert, ble WHO umiddelbart varslet om tilstedeværelsen av et nytt virus i Kina . I tillegg ble WHO-eksperter invitert flere ganger og besøkte Wuhan den første måneden og flere ganger deretter.

Dette ønsket om en begjæring ble ikke møtt med stor suksess, ledere og høytstående embetsmenn fra mange land ga uttrykk for sin holdning om at OL ikke skulle politiseres. Beviset er i puddingen, USA, Australia, Storbritannia, Canada, Litauen, Belgia, Danmark, Estland og Japan har åpent erklært en diplomatisk boikott av Beijings vinter-OL, totalt 9 av 90 deltakende land. Det tristeste er kanskje Belgia som under den uforsonlige fantasien til Samuel Cogolati, et medlem av det belgiske representantenes hus og en grønn parlamentsmedlem, ble lurt til å akseptere denne farsen om en diplomatisk boikott.

CSI gjennom sin generalsekretær Sharan Burrow lobbet store sponsorer JO, GE, Intel, Omega, Panasonic, Samsung, P&G, Toyota, Airbnb, Atos, Bridgestone, Coca-Cola, Allianz, Dow og Visa, for å suspendere deres samarbeid med organiseringen av OL i Beijing 2022. Alt forgjeves, siden ingen selskap trakk seg tilbake, men heller bekreftet sin fulle tilslutning til vinter-OL.

La oss ikke glemme at alle deltakende land, bortsett fra Australia, USA, India og Japan, ble enige om og undertegnet den olympiske våpenhvilen.
"Diplomatisk boikott" av de olympiske leker er ikke bare kontraproduktivt, men også hyklersk, USA selv tror egentlig ikke på dem. Hvis de var objektivt overbevist om sine anklager, ville de ha bestemt seg for å boikott av lekene ved å nekte idrettsutøverne retten til å delta.

Gjesteforfatteren er den belgiske journalisten Roland Delcourt

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender