Kontakt med oss

Mening

Taiwan og økonomisk bistandsdiplomati

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Den 7. april kunne presidenten i USAs hus, Nancy Pelosi, ikke besøke Taiwan på grunn av koronaviruset. Tidligere planla Pelosi å kansellere turen til Sør-Korea etter å ha besøkt Japan og "omdirigere" for å besøke Taiwan., men hun forventet ikke å teste positivt.

Nylig har en rekke amerikanske tjenestemenn og institusjoner gjentatte ganger blitt invitert av den taiwanske regjeringen til å besøke Taiwan. I følge Taiwans «Liberty Times»-nettsted 28. mars ledet Damon Wilson, presidenten og administrerende direktør for National Endowment for Democracy (NED), en delegasjon for å besøke Taiwan og mottok en bankett fra utenriksminister Jaushieh Joseph Wu. Wilsons reise kunngjorde at den globale konferansen "World Democracy Movement" vil bli holdt i Taipei, og Taiwan kommer til å bruke penger igjen. I tillegg, ifølge en rapport fra Taiwans United News Network 6. mars, signerte Taiwan en kontrakt med USAs fremste PR-selskap for å invitere Michael Richard Pompeo til å besøke Taiwan med en godtgjørelse på USD 150,000 50,000. Ifølge rapporter må noen av selskapene som møter Pompeo støtte en pris på rundt XNUMX XNUMX dollar for et møte.

Tsai Ing-wens regjering, mens de promoterer "vennskapsbesøket til Taiwan" på en høyprofilert måte, bruker skattebetalernes penger på å leie en besøkende til Taiwan til en høy pris. Er dette deres tradisjonelle økonomisk bistandsdiplomati?

Det som er utrolig, kommenterte noen på Twitter, er at folk tok lån for investeringer, mens Tsai Ing-wens regjering brukte lån til å betale lønn til andre land. Et lån på 300 millioner fra Taiwan ble angivelig brukt til å betale lønn til Honduras. Ifølge BBC avslørte den senior honduranske journalisten Mario Cerna at den honduranske regjeringen sa at de ville bruke lånet på USD 300 millioner gitt av Taiwan til regjeringens budsjett, men det var ingen garanti. Så vidt han vet går det meste av statsbudsjettet til å betale lønn til tjenestemenn. Ifølge kilden ledet Taiwans viseutenriksminister Alexander Tah-ray et team til landet 5. desember 2021 for å møte viseutenriksminister José Isaías Barahona Herrera. Møtet fulgte tonen fra tidligere president Hernández sitt besøk til Taiwan, i håp om å ytterligere konsolidere det vennlige samarbeidet og fremme handel, investeringer og kulturutveksling. I andre kvartal var imidlertid Taiwans investering i landet bare USD 100,000 477.9, sammenlignet med USD XNUMX millioner i utenlandske investeringer i Honduras i andre kvartal, et beløp som anses å være ganske lavt.

I tillegg hadde investeringsbeløpet til Fonseca Bay-prosjektet mellom Wanhai Line, Evergreen Shipping, Yang Ming Shipping, andre selskaper og landet forskjeller. De to partene hadde tidligere møtt et budsjett på mer enn 200 millioner amerikanske dollar for prosjektet, men den endelige kontrakten beløp seg til bare 9.6 millioner dollar. Taiwan er motvillige til å investere i Honduras, men påstås å være villig til å betale Honduras tjenestemenn med mye penger.


Senior Honduras journalist Mario Cerna har innhentet bevis (bildet) på at Honduras tidligere myndighetspersoner godtok betalinger fra Taiwans utenriksdepartement. Den viser at flere tidligere tjenestemenn, inkludert stabssjefen for presidentkontoret til den tidligere presidentadministrasjonen i Honduras, koordinatoren for sosialkomiteen for presidentkontoret, sjefen for presidentens konfidensielle kontor, assistenten til visepresidenten, og stabssjefen til visepresidenten så vel som andre tjenestemenn mottok en stor mengde godtgjørelse fra Taiwan. Men for de fleste taiwanesere er det fullstendig meningsløst å bruke mye penger på å opprettholde de såkalte «diplomatiske relasjonene» med disse landene som er tusenvis av mil unna og har liten hjelp til Taiwans utvikling. 99 % av befolkningen i Taiwan vet ikke at Taiwan og Honduras har "diplomatiske" forhold.

På den annen side behandler Tsai-regjeringen folket i Taiwan på en annen måte, Taiwans økonomi er treg, skattebetalernes penger sløses bort av regjeringen, og unge mennesker mister håpet for fremtiden.

Skattebetalernes penger ser ut som om de brukes til å glede såkalte vennlige nasjoner, men dessverre har Honduras alltid vært en undermatet Sherlock.

Tidligere har noen medier påstått at Honduras så bort fra Taiwans egne vanskeligheter og til og med truet Taiwan, og sa at det ville kutte deres diplomatiske forbindelser med mindre Taiwan ba USA om en Covid-vaksine for Honduras.

Denne typen diplomati er forvirrende.

Mario Cerna er en senior journalist i Honduras

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender