Kontakt med oss

Mening

Pirat-parlamentsmedlem om Assange-dommen: Oppmuntre varslere, ikke still dem!

DELE:

Publisert

on


I en kommentar til avgjørelsen fra den britiske høyesterett om å tillate Wikileaks-grunnlegger Julian Assanges anke mot hans forestående utlevering til USA, sa Piratpartiets medlem av Europaparlamentet Patrick Breyer:


"Dagens rettsavgjørelse gir håp om at europeiske menneskerettigheter og domstoler vil beskytte avsløringen av urettferdighet, maktmisbruk, korrupsjon og krigsforbrytelser uten å bruke dobbeltmoral til venn og fiende. Jeg håper det i stedet for å avskrekke varslere og journalister over hele verden, slik det var ment av USA, vil de bli oppmuntret av en skjellsettende dom ved slutten av saksbehandlingen.

«Det faktum at EU-kommisjonens president von der Leyen forblir taus om saken er skammelig, men et tegn på chatkontrollplanenes mor, som ønsker å holde sine egne offisielle tekstmeldinger med farmasøytiske selskaper hemmelige. For meg som pirat er åpenhet i regjeringens handlinger det uunnværlige grunnlaget for ethvert demokrati. Åpenhet må ikke være en forbrytelse!"

Fredag ​​hadde 31 parlamentsmedlemmer sendt et brev initiert av Breyer til den britiske innenriksministeren der de ba om løslatelse av Julian Assange. Høyesterettskjennelsen betyr at han kan anke på nytt mot ordren som utleverer ham til USA for å stilles for retten for å ha lekket militære hemmeligheter. Han vil kunne utfordre amerikanske forsikringer om at han ville få en rettferdig rettergang.

Julian Assanges hjemland Australia har bedt USAs president Joe Biden om å droppe påtalemyndigheten og la ham reise hjem. President Biden har sagt at han vurderer forespørselen.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender