Kontakt med oss

Virksomhet

Er Usbekistan et trygt sted å investere?

Publisert

on

Usbekistan ledet toppmøtet i Shanghai Cooperation Organization (SCO) som ble avholdt i Wuhan, Hubei-provinsen i Sentral-Kina. På bakgrunn av transformasjonen av verdens økonomiske utforming, utløst av fremveksten av Asia som nytt utviklingsnav, har SCO gitt en pålitelig plattform som hjelper regionen til å bli en av verdens økonomiske utviklingssentre, SCOs generalsekretær, Vladimir Norov, sa på en parallell sesjon i SCO Forum onsdag - skriv Graham Paul.

Men kinesiske medier var ikke så enhetlige i sin mening om Usbekistans store muligheter som et økonomisk utviklingssenter og en attraktiv region for investeringer. Et av de ledende mediene i regionen, iFeng, bemerket at noen av landets energiinvesteringsprosjekter har tvunget energiinvestorer fra hele verden til å avskrive store investeringer.[1] penger i årsrapportene fordi de ikke har noen avkastning. Usbekistans statseide olje- og gasselskap 'Uzbekneftegaz' skyldte China Petroleum mer enn 16 millioner dollar i serviceavgifter og utstyrskostnader i 2019. Usbekistans nåværende energiminister og tidligere styreleder i selskapets styre, Alisher Sultanov, reverserte gjelden og svarte med å be sistnevnte om å bevise eksistensen av gjelden i retten. I tillegg skylder den usbekiske kjemiske joint venture-virksomheten til sine sørkoreanske investorer - Samsung og Lotte - mer enn 300 millioner dollar. Denne summen kan bli et tap for de to selskapene. I andre kvartal 2020 bekreftet det russiske Lukoil-selskapet et tap på 39 milliarder rubler i verdifall på eiendeler innen utenlandsk leting og utnyttelse. Tapet kom hovedsakelig fra filialen i Usbekistan.

Usbekneftegaz har faktisk mange økonomiske problemer - artikler om emnet vises regelmessig i lokale medier. For eksempel rapporterte selskapet på begynnelsen av året at det i 2020 klarte å øke nettoresultatet med 3.6 ganger. Uzbekneftegazs gjeld har imidlertid vokst 441 ganger[2]. På oljedepoter avsløres regelmessig ulovlige betalinger og andre urimelige utgifter[3].

Videre var det i 2019 en publikasjon som generelt uttalte at Uzbekneftegaz var praktisk talt konkurs[4]. I følge publikasjonen blir selskapet trukket ned av rentebetalinger på et lån fra fondet for gjenoppbygging og utvikling i Usbekistan til to milliarder dollar.

Men situasjonen er mye mer alvorlig, selv ved første øyekast. På alle internasjonale arenaer og offentlige arrangementer informerer Usbekistan aktivt utenlandske investorer om attraktiviteten til Usbekistan. Men utenlandske støttespillere er fortsatt tvilsomme om situasjonen, og de som har kommet inn i landet, som vi kunne se, noen ganger bare taper penger.

En av de siste begivenhetene i fjor, lederen for den kanadiske SkyPower Global Kerry Adler, som har til hensikt å investere 1.3 milliarder dollar i solenergi i Usbekistan, henvendte seg til Shavkat Mirziyoyev. Ifølge Adler har myndighetene to år etter inngåelsen av kontrakten fortsatt ikke gitt garantier for kjøp av energi. Selskapet ber Usbekistan om å oppfylle sine forpliktelser, selv om det har dukket opp mer attraktive tilbud[5]. Grunnlegger og administrerende direktør i SkyPower Global bemerket også at Finansdepartementet i Usbekistan, til tross for presidentens instruksjon i 2018, fremdeles ikke har gitt noen garanti for oppfyllelse av forpliktelser når det gjelder betaling for den leverte strømmen, som skulle være 6 øre per 1 kWh.

Kerry Adler advarte også om at SkyPower kan gå til retten: «Hvis vi tar grep, kan avtalen være verdt 1.8 milliarder dollar. Usbekistan er medlem av Energy Charter. Vi kan sende inn en klage til en domstol i Haag. Det vil være lett å bevise at vilkårene i avtalen ikke blir oppfylt », - bemerket toppsjefen. Offentlig var det ingen videre utvikling av situasjonen siden 2020.

Andre saker dukker regelmessig opp. British American Tobacco, som lånte Uzbat AO, en lokal joint venture, 6,308,000 2019 XNUMX britiske pund, skriver av hele beløpet og siterer "endringer i lokal lovgivning", i henhold til årsrapporten for XNUMX[6].

Coca-Colas JV Muzimpex kjørte inn i en kriminell etterforskning og etterfølgende avvikling av usbekiske myndigheter i 2014, ifølge det amerikanske utenriksdepartementet[7].

Hovedspørsmålet er at lånene og avtalene som er inngått med Usbekistan ikke blir oppfylt. Noen av gjeldene blir samlet inn på presidentnivå. I 2019 bemerket presidenten i Usbekistan i Forbes-artikkelen at halvparten av energiprosjektene de siste 20 årene i landet var basert på korrupsjon[8].

I følge Corruption Perception Index er Usbekistan oppført på 146th sted, av 180 land. Selv om det har klart å klatre opp noen få ranger (+9 siden 2012), er situasjonen fortsatt veldig bekymringsfull for enhver utenlandsk investor.

Landet har planer om å tiltrekke seg over 7.5 milliarder dollar som investering i 2021, men virkeligheten kan være tristere. Shavkat Mirziyoyevs administrasjon forteller aktivt verden at situasjonen med korrupsjon og mangelfull styring av landet blir reversert. Men de fleste sakene, nevnt ovenfor, hadde skjedd under den nåværende administrasjonen på kontoret, noe som markerer hovedspørsmålet: forsvant virkelig korrupsjon og mangelfull styring i landet, eller ikke?


[1] https://finance.ifeng.com/c/86rDWGKMroK

[2] https://kapital.uz/uzbekneftegaz

[3] https://news.mail.ru/economics/45675502/

[4] https://vesti.uz/uzbekneftegaz-okazalsya-polnym-bankrotom/

[5] https://www.gazeta.uz/ru/2020/03/02/skypower/

[6] https://www.bat.com/group/sites/UK__9D9KCY.nsf/vwPagesWebLive/DOBYQMNR/$FILE/
British_American_Tobacco_ (Investments) _Limited _-_ Annual_Report_2019.pdf, side 19

[7] https://2009-2017.state.gov/e/eb/rls/othr/ics/2014/229091.htm

[8] https://forbes.kz/process/energetics/neftegaz_uzbekistana_polovina_proektov_za_20_let_vyipolnyalas_za_vzyatki/

Fortsett å lese

Aviation Strategi for Europa

Single European Sky: MEPs klar til å starte forhandlinger

Publisert

on

Europeisk luftromsadministrasjon bør finjusteres for å optimalisere flyruter, redusere flyforsinkelser og kutte CO2-utslipp, sa Transport- og turismekomiteen, TRAN.

Forhandlingsmandatet om reformen av reglene for det felles europeiske luftrum, vedtatt av Transport- og turismekomiteen torsdag med 39 stemmer mot syv og to stemte ikke, foreslår måter å modernisere styringen av det europeiske luftrommet for å redusere flyforsinkelser, optimalisere flyruter , kutte kostnader og CO2-utslipp i luftfartssektoren.

Effektiviser europeisk luftromsforvaltning

Transportkomiteens parlamentsmedlemmer ønsker å redusere fragmentering i europeisk luftromsforvaltning og optimalisere flyruter, dvs. ha flere direkteflyvninger. De støtter effektivisering av det europeiske luftromsstyringssystemet ved å opprette uavhengige nasjonale tilsynsmyndigheter (NSA), som er ansvarlige for å utstede luftfartsleverandører og flyplassoperatører med økonomiske lisenser til å operere, samt implementere ytelsesplaner for luftromsstyring, som skal settes av den nye Performance Review Body, som opererer i regi av EU Safety Aviation Agency (EASA).

Reglene om utvidelse av EASAs mandat ble vedtatt med 38 stemmer for, 7 og 3 stemte ikke. Komiteen stemte også for å gi mandat til start av interinstitusjonelle samtaler med 41 stemmer for, 5 og 2 stemte ikke.

Grønnere flyreiser

MEPs i transport- og turismekomiteen understreker at det felles europeiske luftrommet bør følge Green Deal og bidra til målet om klimanøytralitet med opptil 10% reduksjon i klimapåvirkende utslipp

Kommisjonen skal vedta EUs resultatmål for kapasitet, kostnadseffektivitet, klimaendringer og miljøvern for flysikringstjenester, sier MEPs. De foreslår også at avgifter som påløper luftromsbrukere (flyselskaper eller operatører av private fly) for å tilby flysikringstjenester, bør oppmuntre dem til å være mer miljøvennlige, for eksempel ved å fremme alternative teknologier for ren fremdrift.

Åpne markedet

Ettersom parlamentsmedlemmer ønsker mer konkurranse mellom flygeledere, foreslår de at ett eller en gruppe medlemsstater bør velge lufttrafiktjenesteleverandører gjennom et konkurransedyktig anbud, med mindre det vil resultere i kostnadseffektivitet, drift, klima eller miljøtap, eller dårligere arbeidsforhold. Den samme logikken vil gjelde når du velger andre luftfartstjenester, for eksempel kommunikasjon, meteorologiske eller luftfartsinformasjonstjenester.

Ordførernes sitater

EP-ordfører Marian-Jean Marinescu (EPP, RO) sa: “Europas nåværende luftromsarkitektur er bygget i henhold til nasjonale grenser. Denne luftfartsnasjonalismen betyr lengre flyreiser, flere forsinkelser, ekstra kostnader for passasjerer, høyere utslipp og mer forurensning. Med et virkelig felles europeisk himmel og et enhetlig europeisk luftstyringssystem, ville vi skape en ny luftromsarkitektur basert ikke på grenser, men på effektivitet. Dessverre er rådets innstilling nylig basert på nasjonale bekymringer. Derfor ber vi medlemsstatene om å fly høyt, slik at vi endelig kan løse problemene med kostnad, fragmentering og utslipp som plager europeisk luftfart ”.

Ordføreren for EASA-regler, Bogusław Liberadzki (S&D, PL), la til: “Vi mener sterkt at det felles europeiske luftrommet raskt skal implementeres for å bringe mer felles europeiske standarder og prosedyrer mellom medlemslandene. Etter COVID-19-krisen er vi klare til å øke økonomisk og miljøeffektivitet i europeisk luftfart. ”

Neste trinn

Denne avstemningen om reglene for det europeiske luftrummet utgjør oppdateringen av parlamentets forhandlingsposisjon som ble vedtatt i 2014, og bekrefter derfor parlamentarikerenes beredskap til å starte interinstitusjonelle samtaler med EU-rådet om kort tid. Forhandlingene om EUs luftfartssikkerhetsbyrå (EASA) regler forventes å starte parallelt, etter at resultatet av komiteens avstemning er kunngjort i plenum, muligens i løpet av juni II eller juli-sesjonen.

Mer informasjon

Fortsett å lese

Virksomhet

EU kan være 2 billioner euro bedre i 2030 hvis dataoverføringer over landegrensene er sikret

Publisert

on

DigitalEurope, den ledende bransjeforeningen som representerer digitalt transformerende næringer i Europa, og som har en lang liste over bedriftsmedlemmer, inkludert Facebook, krever en revisjon av General Data Protection Regulation (GDPR). En ny studie bestilt av lobbyen viser at politiske beslutninger om internasjonale dataoverføringer nå vil ha betydelige effekter på vekst og arbeidsplasser i hele den europeiske økonomien innen 2030, og påvirke Europas mål for det digitale tiåret.

Totalt sett kan Europa være € 2 billioner bedre i slutten av det digitale tiåret hvis vi snur dagens trender og utnytter kraften i internasjonale dataoverføringer. Dette er omtrent størrelsen på hele den italienske økonomien et gitt år. Størstedelen av smertene i vårt negative scenario vil være selvpåført (rundt 60%). Effektene av EUs egen politikk på dataoverføring, under GDPR og som en del av datastrategien, oppveier de av restriktive tiltak som er tatt av våre store handelspartnere. Alle sektorer og størrelser i økonomien er påvirket i alle medlemsstater. Datarelaterte sektorer utgjør rundt halvparten av EUs BNP. Når det gjelder eksport, vil produksjonen trolig bli hardest rammet av begrensninger i datastrømmer. Dette er en sektor der SMB-er utgjør en fjerdedel av all eksport. "Europa står ved et veikryss. Det kan enten sette de riktige rammene for det digitale tiåret nå og legge til rette for de internasjonale datastrømmene som er avgjørende for dets økonomiske suksess, eller det kan sakte følge sin nåværende trend og gå mot databeskyttelse. Vår studie viser at vi kan gå glipp av vekst på rundt 2 billioner euro innen 2030, samme størrelse som den italienske økonomien. Veksten i den digitale økonomien og suksessen til europeiske selskaper er avhengig av muligheten til å overføre data. Dette er spesielt når vi bemerker at 2024 prosent av verdens BNP-vekst forventes å komme fra utenfor EU allerede i 85. Vi oppfordrer beslutningstakere til å bruke GDPR-dataoverføringsmekanismene slik det var ment, nemlig å legge til rette for - ikke å hindre - internasjonale data strømmer, og å jobbe mot en regelbasert avtale om datastrømmer i WTO. " Cecilia Bonefeld-Dahl
Generaldirektør for DIGITALEUROPE
Les hele rapporten her Politiske anbefalinger
EU bør: Opprettholde levedyktigheten til GDPR-overføringsmekanismer, for eksempel: standard avtaleklausuler, tilstrekkelige beslutninger Sikre internasjonale dataoverføringer i datastrategien Prioriter å sikre en avtale om datastrømmer som en del av WTOs e-handelsforhandlinger
Hovedfunnene
I vårt negative scenario, som gjenspeiler vår nåværende vei, Europa kan gå glipp av: 1.3 billioner euro ekstra vekst innen 2030, tilsvarer størrelsen på den spanske økonomien; Eksport av 116 milliarder euro årlig, tilsvarer Sveriges eksport utenfor EU, eller de ti minste EU-landene til sammen; og 3 millioner jobber. I vårt optimistiske scenario, EU står for å vinne: € 720 milliarder ekstra vekst innen 2030 eller 0.6 prosent BNP per år; € 60 milliarder eksport per år, over halvparten kommer fra industrien; og 700,000 jobber, hvorav mange er dyktige. Forskjellen mellom disse to scenariene er € 2 billioner når det gjelder BNP for EU-økonomien ved slutten av det digitale tiåret. Sektoren som taper mest er produksjon, lider tap av € 60 milliarder i eksport. Forholdsmessig taper media, kultur, økonomi, IKT og de fleste forretningstjenester, som konsulenttjenester, mest - omtrent 10 prosent av eksporten. Derimot, disse samme sektorene er de som kan tjene mest skulle vi klare å endre vår nåværende retning. A flertall (rundt 60 prosent) av EUs eksporttap i det negative scenariet kommer fra en økning i egne begrensninger snarere enn fra tredjelandes handlinger. Krav til datalokalisering kan også skade sektorer som ikke deltar sterkt i internasjonal handel, for eksempel helsetjenester. Opptil en fjerdedel av innspillene til helsetjenester består av datarelaterte produkter og tjenester. I de største sektorene som er berørt, utgjør SMB rundt en tredjedel (produksjon) og to tredjedeler (tjenester som økonomi eller kultur) av omsetningen. Export av datarelaterte SMB-er i EU er verdt rundt 280 milliarder euro. I det negative scenariet vil eksporten fra EUs SMB redusere med 14 milliarder euro, mens den i vekstscenariet vil øke med 8 euro Dataoverføringer vil være verdt minst 3 billioner euro til EU-økonomien innen 2030. Dette er et forsiktig estimat fordi modellens fokus er internasjonal handel. Restriksjoner på interne datastrømmer, f.eks. Internasjonalt i samme selskap, betyr at dette tallet sannsynligvis er mye høyere.
Mer informasjon om studien
Studien ser på to realistiske scenarier, nært tilpasset dagens politiske debatter. Det første, 'negative' scenariet (referert til i hele studien som 'utfordringsscenariet') tar hensyn til gjeldende restriktive tolkninger av Schrems II avgjørelse fra EU-domstolen, hvorved dataoverføringsmekanismer i henhold til GDPR gjøres stort sett ubrukelige. Det tar også hensyn til en EU-datastrategi som legger begrensninger på overføring av ikke-personlige data til utlandet. Lenger bort vurderer den en situasjon der store handelspartnere skjerper begrensningene i datastrømmen, blant annet gjennom datalokalisering. Studien identifiserer sektorer i EU som er sterkt avhengige av data, og beregner virkningen av restriksjoner på grenseoverskridende overføringer på EU-økonomien frem til 2030. Disse digitaliseringssektorene, i en rekke bransjer og forretningsstørrelser, inkludert en stor andel av SMB, utgjør halvparten av EUs BNP.
Les hele rapporten her

Fortsett å lese

Luftfart / flyselskaper

EUs handelssjef ønsker EU / USA-avtale velkommen: 'Med denne avtalen forankrer vi Airbus-Boeing-striden'

Publisert

on

I en landemerkebeslutning har EU og USA nådd enighet om å fjerne tariffene hver pålagt i deres langvarige tvist om ulovlig hjelp til flyprodusenter, i en femårsperiode.

Kommisjonspresident Ursula von der Leyen sa: ”Avtalen vi har inngitt nå åpner virkelig et nytt kapittel i forholdet vårt, fordi vi går fra rettssaker til samarbeid om fly, etter nesten 20 år med tvister. Det er den lengste handelskonflikten i WTOs historie. ”

EU og USA har også vedtatt et samarbeidsrammeverk om store sivile fly. EUs konserndirektør for handel Valdis Dombrovskis sa: "Vi er forpliktet til å gjøre dette rammeverket for å fremme like vilkår for å møte felles utfordringer, overvinne langvarige forskjeller og unngå fremtidige rettssaker."

Den nye samarbeidsånden ble ønsket velkommen av den amerikanske handelsrepresentanten Katherine Tai: "Det amerikanske teamet kom til Brussel fast bestemt på å ikke la noen stein være uberørt i vårt forsøk på å nå til enighet om den langvarige striden mellom Boeing og Airbus."

Styreleder for den internasjonale handelskomiteen i Europaparlamentet Bernd Lange MEP (S&D, DE) ønsket avtalen velkommen: “Dette er en lettelse for mange sektorer på begge sider av Atlanterhavet som har fått de negative konsekvensene av tvisten. Mens sidene ryddet en landingssone i begynnelsen av mars ved å gå med på en fire måneders suspensjon av tariffer, var vi ikke sikre på om fristen 11. juli var tilstrekkelig til å løse denne langvarige tvisten.

”Selv om vi ikke har en endelig løsning ennå, ønsker jeg likevel denne avtalen på det sterkeste velkommen. Opprettelsen av en arbeidsgruppe og en ministerdialog om subsidier vil sikre at vi har de riktige plattformene for å finne en permanent forhandlet løsning i fremtiden. ” Lange la til at det også var et nytt rammeverk for å takle utfordringene store sivile fly produsert i ikke-markedsøkonomier, hovedsakelig med henvisning til Kina.

Bakgrunn

I striden om ulovlig bistand til Airbus og Boeing innkrevde hver side WTO-autoriserte gjengjeldelsestariffer mot den andre. EU traff 3.4 milliarder euro av amerikanske produkter, inkludert laks, cheddarost, sjokolade og ketchup i november 4, etter at den amerikanske regjeringen hadde pålagt import på 2021 milliarder euro (6.8 milliarder dollar) import - blant annet vin, ost og olivenolje - fra EU. I mars 7.5 kunngjorde EU og USA at de vil suspendere gjengjeldende tollsatser til 2021. juli for å gi tid til å forhandle om en avtale.

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender