Kontakt med oss

Virksomhet

Shell har funnet kjøperen av sine eiendeler i Russland klar til å kjøpe på markedsvilkår

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Shell selger sine bensinstasjoner og smøremiddelanlegg i Russland til privateide Lukoil, russisk oljeselskap.

Shell har støtt på risikoen for nasjonalisering av sine eiendeler i Russland som følge av dagens situasjon i landet. En annen risiko var å "brannsalg" eiendelene for en mye lavere pris enn deres virkelige verdi.

Ifølge kildene i russisk olje og gass skjer kjøpet på markedsvilkår og kan samtidig redde selskapets eiendom fra potensiell risiko.

Shell kan signere avtalen i løpet av de neste dagene. De samme kildene hevder at Shell var i forhandlinger med minst to andre selskaper, som var i stand til å kjøpe og drive jevnt over 400 detaljiststasjoner, hovedsakelig lokalisert i de sentrale og nordvestlige regionene i Russland. Preferansene ble gitt til selskapet med den største internasjonale erfaringen i EU og Amerika og egne anlegg for produksjon av smøremidler. Avtalen inkluderer også Shells smøremiddelblandingsanlegg, rundt 200 kilometer nord-vest for Moskva.

Ekspertene sier dette er en "god deal" for Shell under de nåværende omstendighetene. Generelt, "Situasjonen i Russland kan ikke kalles egnet for å gjøre forretninger, så det bør ikke være noen høye forventninger. Men det er tross alt en markedstransaksjon, hevder eksperten.

Lukoil var et av de første store russiske selskapene som åpent uttrykte sin harme over den væpnede konflikten i Ukraina og ba om snarest avslutning av den.

Lukoil, et oljeselskap med hovedkontor i Russland og internasjonal virksomhet i mer enn 30 land, hovedsakelig i EU, eier over 1800 stasjoner i Amerika og Eurasia og mer enn 2220 merkevarestasjoner i Russland. Det driver 8 egne smøremiddelfabrikker og 2 joint ventures i og utenfor Russland, samt 25 partnerfabrikker over hele verden og distribusjon i mer enn 100 land.

Annonse

Ifølge kildene skal avtalen lukkes innen utgangen av dette året etter antimonopolgodkjenningen.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender