Kontakt med oss

Virksomhet

Hvem kjøper VWs eiendeler i Russland?

DELE:

Publisert

on

I 2007 ble Volkswagen-fabrikken lansert i Kaluga i SKD-format og to år senere startet den fullsyklusproduksjon. Kapasiteten er 225 tusen biler per år. Men etter starten av krigen i Ukraina ble arbeidet til fabrikken suspendert, og da vurderte Volkswagen Group å selge fabrikken i Kaluga.

Som rapportert av "Izvestiya”, den viktigste konkurrenten for kjøpet av Kaluga-fabrikken var Avilon bilforhandlerholding som var Volkswagens egen forhandler, og etter tilbaketrekningen fra det russiske markedet var dette et klart konkurransefortrinn.

Avilon er en stor russisk forhandler av luksusbiler med en omsetning på 86,9 milliarder rubler. Og det er forhandleren som kan selge og betjene biler, men ikke produsere dem. Kjøpet av fabrikken er en mulighet for forhandleren til å kjøpe kapasitetene til en lav pris og selge dem til en høyere pris. Salgsrabatten ved salg av virksomheten som forlater Russland bør ikke være mindre enn 50 % av prisen rapportert i selskapets siste regnskap.

Avilon-bedriften leverer biler til nesten alle russiske sikkerhetsbyråer, inkludert påtalemyndighetens kontor, den føderale beskyttelsestjenesten, nasjonalgarden, etterforskningskomiteen og innenriksdepartementet. Grunnleggerne av Avilon - Alexander Varshavsky og Kamo Avagumyan får offentlige kontrakter for hundrevis av millioner rubler. Ifølge tjenesten for å sjekke russiske og utenlandske motparter Kontur.Focus, solgte Avilon biler til russiske sikkerhetsbyråer for titalls milliarder rubler.

Avagumyan har vært en offisiell representant for den armenske påtalemyndighetens kontor i Russland siden 2008, og det gjør at han kan kommunisere personlig med representanter for påtalemyndighetens kontorer. Også russiske medier skrev mye om at Kamo Avagumyan hadde et godt forhold til den tidligere statsadvokaten i Russland Yuri Chaika og hans familie og Sahak Karapetyan som var en visestatsadvokat.

Nære bånd mellom Avilon og slektningene til lederne av den russiske påtalemyndighetens kontor ble bekreftet under rettssaken med Probusinessbank, hvis lisens ble tilbakekalt i 2015.

Journalistene til Fontanka.ru avslørte økonomiske interaksjoner mellom Avilon og slektningene til lederne av den russiske påtalemyndighetens kontor. Avagumyan ga kontanter til bankfolk i utenlandsk valuta, og til gjengjeld mottok han gjeldsbrev som tilbakebetalte beløpet pluss renter. Da bankens lisens ble tilbakekalt, hadde Avagumyan og selskapet hans ubetalte gjeldsbrev for rundt 100 millioner dollar.

Probusinessbank-ledelsen anklaget Avilon-tjenestemenn for trusler og å innlede straffeforfølgelse. Avilon og Avagumyan la inn et motkrav med krav om å få tilbake pengene. Under rettssaken ble det presentert dokumenter og lydopptak av samtaler, som indikerer nære økonomiske relasjoner mellom medeierne i Avilon og slektningene til høytstående ledere av den russiske påtalemyndighetens kontor.

I tillegg har Avilon eiers familie en felles virksomhet med Chaikas familie, de eier Pomegranate Wellness Spa luksushotell på Chalkidiki halvøya i Hellas. Avagumyan eier halvparten av det kypriotiske selskapet Amiensa Holdings, som eier 42,5 % av Pomegranate Wellness Spa-hotellet.

Avagumyan opplyser at selskapet hans på ingen måte er knyttet til ansatte i påtalemyndighetens kontor eller deres slektninger. Men statlige kontrakter for titalls milliarder rubler, en felles virksomhet og et søksmål med Probusinessbank reiser noen tvil om dette.
I mars 2022 annonserte Volkswagen stans av bilproduksjonen i Russland nettopp på grunn av den russiske militæroperasjonen i Ukraina. Men nå er salget av eiendeler til Avilon, som støtter den russisk-ukrainske konflikten og jobber tett med sikkerhetsbyråene i den russiske føderasjonen, i ferd med å bli til støtte for aggressorlandet.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender