Kontakt med oss

Virksomhet

Bank Trust saksøker store handelsmenn i BVI for over 1 milliard dollar i uredelig ordning

DELE:

Publisert

on

Russlands Bank Trust har anlagt søksmål ved en domstol i De britiske jomfruøyene mot flere store internasjonale råvarehandlere, inkludert Cargill, Louis Dreyfus, Bunge, Quadra, Xangbo og Liberty Commodities, med påstand om at de deltok i en uredelig ordning som resulterte i økonomiske skader på over 1 milliard dollar.

Bank Trusts beslutning om å inngi søksmålet for en utenlandsk domstol understreker Russlands fortsatte jakt på å få tilbake midler etter en bankkrise som inntraff for flere år siden. Fungerer som en paraply for misligholdte lån til Binbank, Otkritie og Promsvyazbank – långivere reddet av den russiske sentralbanken i 2017 – Trust søker å kapitalisere på troverdigheten til et internasjonalt rettssystem for å styrke saken og forbedre mulighetene for å komme seg de betydelige beløpene som står på spill.

søksmål anlagt til court, anklaget Bank Trust de store handelsmennene for å ha konspirert med den russiske forretningsmannen Mikail Shishkhanov, tidligere eier av store private långivere Binbank og Rost Bank.

I følge søksmålet, mellom 2013 og 2017, skal Shishkhanov ha samarbeidet med handelsmenn fra de store varehandelsfirmaene for å skjule overføringer fra Binbank, ment å spre midler i strid med finansielle forskrifter.

Bank Trust hevder at Binbank ga midler til disse handelsmennene i form av handelsfinansiering, som senere ble omdirigert til offshoreselskaper knyttet til Shishkhanov gjennom skyggetransaksjoner. Handelsmennene tilbakebetalte deretter pengene som skyldtes Binbank under deres handelsfinansieringsavtaler ved å bruke midler gitt av banken gjennom separate lån til Rost Bank. Disse midlene ble flyttet til handelsmenn via en annen serie skyggetransaksjoner med forskjellige andre selskaper og ble aldri returnert til Rost Bank.

Bank Trust hevder at de internasjonale handelsmennene bevisst deltok i den uredelige ordningen, og påtok seg ingen økonomisk risiko mens de mottok provisjoner, mens de også skjulte de sanne motivene bak transaksjonene deres under dekke av kjøp og salg av varer som korn eller rågummi.

Ifølge påstanden har det ikke skjedd noen reell frakt av varer. Handelsfinansieringstransaksjonene mellom Binbank og handelsmenn så ut til å være korrekt oppgjort i Binbanks registre, men den faktiske eiendelsdissipasjonen som skjedde gjennom disse transaksjonene var ikke synlig.

Annonse

Som et resultat av ordningen var Binbank angivelig i stand til å manipulere sine regnskaper ved å vise de høye kredittvurderingene til sine nominelle motparter, slik som kjente pålitelige handelsmenn, i stedet for kredittvurderingene til sine faktiske motparter, som var offshore-skallselskaper .

I september 2017 plasserte Bank of Russia Binbank og Rost Bank under midlertidig administrasjon, og måtte gi midler til Rost Bank for å gjøre det mulig for sistnevnte å returnere penger til Binbank. Følgelig pådro Rost Bank den største økonomiske skaden fra ordningen ettersom den måtte anerkjenne tapene den pådro seg fra transaksjoner med sine relevante motparter.

Bank Trust sa at den fungerer som den juridiske etterfølgeren til Rost Bank i henhold til russisk lov, og at den dermed har rettslig stilling til å kreve skader pådratt av Rost Bank.

"Vi er forpliktet til å holde personene som deltok i denne svindelen ansvarlige for sine handlinger. Denne ulovlige aktiviteten forårsaket betydelig skade på Bank Trusts kunder, på vanlige russere, og vi vil følge alle juridiske veier tilgjengelig for oss for å søke rettferdighet for kreditorene ", sa en talsperson for Bank Trust i en uttalelse.

På tidspunktet for publisering har ikke Cargill, Louis Dreyfus, Bunge, Quadra, Xangbo og Liberty Commodities samt Shishkanov svart på en forespørsel om kommentar.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender