Kontakt med oss

Virksomhet

Bedrifter fortsetter å nyte 5G-fordeler som Wipro og Nokia samarbeider

DELE:

Publisert

on

Tidlig i 2024 bekreftet Wipro, et Bengaluru-selskap, og Nokia Corporation lanseringen av et privat 5G trådløst nettverk for å støtte transformasjonen av industrier i den digitale sektoren. I en utgivelse uttalte Wipro at løsningen i utgangspunktet var å støtte bransjer som opererer innen transport, sportsunderholdning, energi og verktøy. 

5G-fordeler som bedrifter vil glede seg over

I en verden preget av teknologiske fremskritt som krever raskere lastetider, lover 5G raskere datahastigheter enn 4G LTE, noe som forbedrer brukeropplevelsen. I nettbasert underholdningsindustri, for eksempel, fortsetter spillselskaper å integrere avanserte tekniske detaljer som HD-bilde for å gjøre produktene deres mer engasjerende. For eksempel fans som spill Fluffy Favorites Jackpot samhandle med oppslukende grafikk og grafikk som lastes inn raskere med raskere nettverkshastigheter som de som tilbys av 5G. Nettverket gir effektiviteter på opptil 10 gigabit per sekund, noe som sikrer at spillingen er optimal.

Med mer effektiv spektrumbruk og avanserte antenneteknologier som Massive MIMO (Multiple Input Multiple Output), kan 5G-nettverk støtte flere tilkoblede enheter per enhetsareal. Denne kapasitetsutvidelsen er avgjørende for å imøtekomme det økende antallet IoT-enheter (Internet of Things) og støtte tette urbane miljøer. Den reduserte latensen på opptil omtrent ett millisekund sikrer at applikasjoner som autonome kjøretøy støttes. 

Hvordan Nokia og Wipro vil samarbeide

I samarbeid skulle Nokia tilbyr Nokia Digital Automation og modulære private trådløse løsninger. Samtidig skulle Wipro inkorporere sin 5G Def-i med Industry DOT- og OTNxt-plattformer for å gi handlingskraftig innsikt om riktig integrasjon av løsningen. Kundenes forretningsutfordringer skulle løses av en infrastruktur designet av Wipro. 

Jo Debecker, Wipros globale sjef for FullStride Cloud, fremhevet at det å kombinere Nokias nettverkskompetanse med Wipros strategiske teknologi- og tilkoblingsekspertise ville føre til en effektfull endring og verdi. På samme måte uttrykte Stephan Litjens, Nokias visepresident for Enterprise Campus Edge Solutions, sin glede over å samarbeide med Wipro, og uttalte at Wipro hadde lignende ambisjoner for et 5G-nettverk, noe som gjør det enkelt for dem å samarbeide. 

Nokias fortsatte innsats for å støtte 5G

Annonse

Nyheten om Nokias samarbeid med Wipro kom noen uker etter Nokia bekreftet planene deres å investere €360 millioner (US$391 millioner) i Tyskland for å etablere energieffektive infrastrukturer for bruk i fremtidige 5G-Advanced og 6G spesifikasjoner fra 3GPP og ITU-R standarder. Utgivelsen av 3GPP skulle bringe frem de fulle og rike egenskapene til 5G og legge grunnlaget for mer krevende applikasjoner. 

Prosjektet hadde også som mål å forbedre ytelse og nettverksoptimalisering ved å introdusere AI-fremskritt på tvers av kjerne-, nettverks- og RAN-administrasjonslagene. Med fokus på å forbedre mikroelektronikk for nye teknologier som 6G, uttrykte Nokia håp om at dette prosjektet ville forsterke Europas konkurranseevne. Nokia mottok videre støtte fra det tyske føderale departementet for økonomi og klimabeskyttelse, forskningsinstitutter og universiteter og de tyske delstatene Baden-Württemberg og Bayern.

Samlet sett understreker samarbeidet mellom Wipro og Nokia den økende betydningen av 5G-teknologi for å drive digital transformasjon på tvers av bransjer. Ved å kombinere sine styrker er disse selskapene godt posisjonert til å levere innovative løsninger som utnytter det fulle potensialet til 5G-tilkobling.


Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender