Kontakt med oss

Virksomhet

Ras Al Khaimah investeringsfond misligholdt

DELE:

Publisert

on

Forsøk på å bytte eierskap av Georgia-datterselskapets Sheraton Grand Tbilisi Metechi Palace Hotel, administrert av Marriott Group, i et tilsynelatende forsøk på å unngå håndhevelsestiltak.

Farhad Azima, en luftfartssjef og statsborger i USA har søkt den georgiske høyesterett om anerkjennelse av en kjennelse på omtrent 8.9 millioner pund fra High Court of Justice i England og Wales mot Ras Al Khaimah suverene formuesfond, Ras Al Khaimah Investment Authority ("RAKIA"). RAKIA er eieren av et georgisk datterselskap, Ras Al Khaimah Investment Authority Georgia LLC (“RAKIA Georgia”) som inntil forrige uke eide Sheraton Grand Tbilisi Metechi Palace Hotel, administrert av Marriott Group.

Azima har forsøkt å forhindre RAKIA i å avhende sine georgiske eiendeler, inkludert Sheraton Grand Tbilisi, men i forrige uke overførte RAKIA dette til Tbilisi Hotels Holding LLC for USD 44.8 millioner, i et tilsynelatende forsøk på å unngå håndhevelse. Imidlertid er direktørene i den nye enheten alle også direktører i RAKIA Georgia og seniorledere i RAK Hospitality Holding LLC, inkludert Alison Jayne Grinnell deres administrerende direktør, Stefan Johann Hanekom deres finansdirektør og Donald William Bremner deres administrerende direktør.

Mr Azima kommenterte:

«Det er skammelig at Ras Al Khaimahs suverene formuesfond ikke er villig til å betale sin engelske rettspålagte gjeld. Det har nå gått nesten åtte måneder siden de skyldte meg betydelige summer, og jeg har ingen annen mulighet enn å inndrive gjelden. Når Ras Al Khaimah suverene formuefond ikke har respekt for rettsstaten, kaster det en skygge over investeringsklimaet i Emiratet. Å bytte eierskap er et grovt forsøk på å unngå håndhevelse, som ikke vil lykkes. Vi advarer tredjeparter mot å hjelpe RAKIA med å forsvinne eiendeler.»

I 2016 saksøkte RAKIA Azima i den engelske høyesterett, basert på visse dokumenter innhentet fra 30 GB med private og konfidensielle data som hadde blitt hacket fra Azima og publisert på nettet. Azima mothevdet at RAKIA var ansvarlig for hackingen og publiseringen av dataene hans.

Annonse

I løpet av de neste fire årene kom bevis for at RAKIA og dets rådgivere hadde engasjert private etterforskere til å hacke Mr. Azima, rapportere om innholdet i dataene hans og publisere dem på nettet. En etterforsker innrømmet hackingen og, sammen med andre, deltatt i en konspirasjon for å dekke over det: vitner ble underordnet, avsløring ble bevisst holdt tilbake, villedende bevis var

øvd, blant annet på en "menedskole" drevet av en Dechert LLP-advokat på et sveitsisk luksushotell, og falske bevis ble levert til den engelske høyesterett.

I juni 2022, i lys av de nye bevisene, skrev RAKIA til den engelske høyesterett og uttalte at den ikke ville spille noen videre rolle i saksgangen. RAKIA bekreftet at de ville respektere enhver dom som ble avsagt mot den.

RAKIA brøt deretter ulike rettskjennelser, inkludert ved å unnlate å gi avsløring og å fremme et forsvar. Etter søknad fra Mr. Azima, ved en kjennelse datert 3. oktober 2023, avsa den engelske høyesterett en dom mot RAKIA og tilkjente Mr Azima skadeserstatningskostnader og renter verdt omtrent 8.9 millioner pund.

RAKIA har unnlatt å foreta noen betaling til Azima og er fortsatt i strid med ordren fra oktober 2023. Mr Azima iverksetter derfor håndhevelsestiltak i Georgia og over hele verden for å hindre RAKIA i å avhende sine eiendeler.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender