Kontakt med oss

Virksomhet

Er det farer ved å gjøre forretninger i UAE?

DELE:

Publisert

on

Dubai International Financial Center (DIFC) i sin nettbaserte annonsering hevder å tilby et blomstrende og stabilt forretningsmiljø i verdensklasse. Det står at det gir et støttende økosystem designet for å hjelpe bedrifter med å starte opp, vokse og oppnå suksess.

Et mål på retten til å kreve slik legitimasjon er det faktum at andre emiratstater, som Abu Dhabi og Ras Al Khaimah (RAK) har inngått et Memorandum Of Agreement med DIFC i Dubai hvor de godtar voldgift og hevder å bli hørt der hvis kontraktsforpliktelsen spesifiserer dette.

På sin side ønsker DIFC å bli kjent og anerkjent som et internasjonalt trygt sted for rettssaker og voldgift. Mange internasjonale advokatfirmaer har nå kontorer der.

I tillegg til dette har Emirates en gjensidig avtale med HMCS om å anerkjenne hverandres dommer, og dette er i logisk forlengelse knyttet til håndhevelse.

Mange enkeltpersoner og multinasjonale selskaper innser nå bare implikasjonene av dette.

Et eksempel er Azima vs Ras Al Khaima-saken, som rumler ikke bare i High Courts of London, men også i District Court for Middle District of North Carolina, der en privatetterforsker kalt Nicholas Del Rosso har vært anklaget for å ha hacket den amerikanske luftfartsforretningsmannen Farhad Azima.

Annonse

Høyesterett i London innvilget videreføring av en verdensomspennende fryseordre mot Ras Al Khaimah Investment Authority (RAKIA), det suverene formuesfondet til Ras Al Khaimah, et emirat i De forente arabiske emirater.

Azima, gjennom sine advokater i en Arkivering på 180 sider, hevder at Del Rosso, en tidligere Metropolitan politimann og privatetterforsker opprinnelig fra London,  hacket e-postene hans på vegne fra et amerikansk advokatfirma kalt Decherts.

I tillegg til denne, iDet påstås at Del Rosso hacket filene til et annet advokatfirma som ikke er direkte relatert til Azima. Kravet er en anke mot en kjennelse som begrenser tilgangen til å oppdage Del Rossos filer.

Del Rosso er virkelig en gammel hacker. Han har jobbet for Kroll tidligere og var involvert i hacking for mange år siden i British Airways – Virgin-tvisten. Ifølge Brian Basham, en nå pensjonert PR-ekspert Del Rosso spilte begge sider av banen og kunne ikke motstå en veldig god lunsj.

Azima gleder seg ikke bare over World Wide Freezing Order som ble gitt forrige måned, men forfølger også RAK for skader på over 20 millioner pund i USAK.

Til Ras Al Khaima men skaden kan godt være større og pågående. Ras Al Khaima Investment Authority ønsker innadvendte investeringer velkommen og har også tatt investeringsposisjoner i noen av disse, muligens som aksjonær.

Ras Al Khaimas MOA med Dubai betyr at den må håndheve enhver rettstvist inkludert World Wide Freezing Orders, med påfølgende implikasjoner for enhver annen virksomhet eller enkeltperson basert i Ras Al Khaima. 

Enkelt sagt kan det godt være en fare for rettslige skritt og håndhevelse fra Azima mot enhver enhet som engasjerer seg i et fellesforetak med RAK Investment Authority og har eiendeler som kan bli beslaglagt eller rettsliggjort.

DIFC har blitt kontaktet for en kommentar, men har ennå ikke svart.

Forfatteren kan kontaktes på [e-postbeskyttet]

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender