Kontakt med oss

Aviation Strategi for Europa

Luftfart: EU og ASEAN inngår verdens første blokk-til-blokk luftfartsavtale

Publisert

on

EU og Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) har avsluttet forhandlinger om ASEAN-EUs omfattende lufttransportavtale (AE CATA). Dette er verdens første blokk-til-blokk-lufttransportavtale, som vil styrke tilkobling og økonomisk utvikling blant de 37 medlemslandene i ASEAN og EU. I henhold til avtalen vil EU-flyselskaper kunne fly opptil 14 ukentlige passasjertjenester og et hvilket som helst antall frakttjenester via og utenfor ethvert ASEAN-land, og omvendt. 

Transportkommissær Adina Vălean sa: ”Avslutningen på denne aller første” blokk-til-blokk ”lufttransportavtale markerer en viktig milepæl i EUs eksterne luftfartspolitikk. Det gir viktige garantier for rettferdig konkurranse for våre europeiske flyselskaper og industri, samtidig som det styrker gjensidige utsikter for handel og investeringer i noen av verdens mest dynamiske markeder. Det er viktig at denne nye avtalen gir oss også en solid plattform for å fortsette å fremme de høye standardene for sikkerhet, sikkerhet, lufttrafikkstyring, miljø og sosiale forhold fremover. Jeg er takknemlig for den konstruktive tilnærmingen til alle involverte parter, som gjorde denne historiske avtalen mulig. " 

Avtalen vil bidra til å gjenopprette lufttilkobling mellom ASEAN-land og Europa, som har avtatt kraftig på grunn av COVID-19-pandemien, og åpne for nye vekstmuligheter for luftfartsindustrien i begge regioner. Begge parter uttrykte intensjon om å opprettholde regelmessige diskusjoner og tett koordinering for å minimere forstyrrelser i lufttjenester forårsaket av pandemien. ASEAN og EU vil nå sende AE ​​CATA for lovlig skrubbing som forberedelse til signatur på et senere tidspunkt. En felles uttalelse om konklusjonen om ASEAN-EUs omfattende luftfartsavtale (AE CATA) er publisert her.

Aviation Strategi for Europa

Kommisjonen godkjenner € 26 millioner irsk støtteordning for å kompensere flyplassoperatører i forbindelse med koronavirusutbrudd

Publisert

on

EU-kommisjonen har i henhold til EUs statsstøtteregler godkjent en irsk støtteordning på € 26 millioner for å kompensere flyplassoperatørene for tapene forårsaket av koronavirusutbruddet og reisebegrensningene som Irland pålegger for å begrense spredningen av coronavirus. Støtten består av tre tiltak: (i) et skadeserstatningstiltak; ii) et hjelpetiltak for å støtte flyplassoperatørene opp til maksimalt 1.8 millioner euro per mottaker, og (iii) et hjelpetiltak for å støtte de avdekkede faste kostnadene til disse selskapene.

Støtten vil ha form av direkte tilskudd. I tilfelle støtte til de avdekkede faste kostnadene, kan det også gis støtte i form av garantier og lån. Skadekompensasjonstiltaket vil være åpent for operatører på irske flyplasser som håndterte mer enn 1 million passasjerer i 2019. Under dette tiltaket kan disse operatørene kompenseres for nettotapene som er påført i perioden 1. april til 30. juni 2020 som følge av de restriktive tiltakene iverksatt av de irske myndighetene for å hindre spredning av koronavirus.

Kommisjonen vurderte det første tiltaket i henhold til artikkel 107 (2) (b) i traktaten om Den europeiske unions funksjon og fant ut at den vil gi erstatning for skade som er direkte knyttet til koronavirusutbruddet. Den fant også at tiltaket er forholdsmessig, ettersom erstatningen ikke overstiger det som er nødvendig for å erstatte skaden. Når det gjelder de to andre tiltakene, fant kommisjonen at de er i tråd med vilkårene i statsstøtten Midlertidig rammeverk. Spesielt vil støtten (i) bli gitt senest 31. desember 2021, og (ii) vil ikke overstige 1.8 millioner euro per mottaker under det andre tiltaket, og vil ikke overstige 10 millioner euro per mottaker under det tredje tiltaket.

Kommisjonen konkluderte med at begge tiltakene er nødvendige, hensiktsmessige og forholdsmessige for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i økonomien i et medlemsland, i tråd med artikkel 107 (3) (b) i TEUF og vilkårene fastsatt i den midlertidige rammen. På dette grunnlag godkjente kommisjonen de tre tiltakene under EUs statsstøtteregler. Mer informasjon om det midlertidige rammeverket og andre tiltak som er truffet av kommisjonen for å håndtere den økonomiske virkningen av koronaviruspandemien, kan bli funnet here. Den ikke-fortrolige versjonen av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.59709 i statsstøtte register på kommisjonens konkurranse nettside når noen konfidensialitetsproblemer er løst.

Fortsett å lese

Aviation Strategi for Europa

Luftfart: Kommisjonsforslag om flyplassautomater gir sårt tiltrengt lettelse for sektoren

Publisert

on

EU-kommisjonen har vedtatt et nytt forslag om tildeling av spilleautomater som gir luftfartsinteressenter sårt tiltrengt lettelse fra kravene til bruk av flyplassautomater for planleggingssesongen sommeren 2021. Mens flyselskaper normalt må bruke 80% av spilleautomatene som tildeles dem for å sikre full portefølje av spilleautomater for påfølgende planleggingssesonger, reduserer forslaget denne terskelen til 40%. Det introduserer også en rekke forhold som skal sikre at flyplasskapasiteten brukes effektivt og uten å skade konkurransen i løpet av COVID-19 utvinningsperioden.

Transportkommissær Adina Vălean sa: “Med dagens forslag prøver vi å finne en balanse mellom behovet for å gi lindring til flyselskapene, som fortsatt lider av det betydelige fallet i flyreise på grunn av den pågående pandemien og behovet for å opprettholde konkurransen i markedet. , sikre en effektiv drift av flyplasser, og unngå spøkelsesfly. De foreslåtte reglene gir sikkerhet for sommersesongen 2021 og sikrer at kommisjonen kan modulere ytterligere nødvendige spillfritak i henhold til klare forhold for å sikre at denne balansen opprettholdes. ”

Ser man på trafikkprognosene for sommeren 2021, er det rimelig å forvente at trafikknivået vil være minst 50% av nivåene i 2019. En terskel på 40% vil derfor garantere et visst servicenivå, samtidig som flyselskapene fortsatt får en buffer i bruken av deres spilleautomater. Forslaget om tildeling av spilleautomater er oversendt Europaparlamentet og Rådet for godkjenning.

Fortsett å lese

Aviation Strategi for Europa

Boeing-subsidiesak: Verdens handelsorganisasjon bekrefter EUs rett til å gjengjelde $ 4 milliarder dollar av USAs import

Publisert

on

Verdens handelsorganisasjon (WTO) har tillatt EU å heve tollene på opptil 4 milliarder dollar i import fra USA som en mottiltak for ulovlige avkjørsler til den amerikanske flyprodusenten Boeing. Beslutningen bygger på WTOs tidligere funn som anerkjente de amerikanske subsidiene til Boeing som ulovlige i henhold til WTO-loven.

En økonomi som fungerer for People Konserndirektør og handelskommisjonær Valdis Dombrovskis (avbildet) sa: “Denne etterlengtede avgjørelsen gjør det mulig for EU å innføre toll på amerikanske produkter som kommer inn i Europa. Jeg foretrekker mye å ikke gjøre det - tilleggsoppgaver er ikke i begge sider av økonomisk interesse, særlig ettersom vi prøver å komme oss etter COVID-19 lavkonjunktur. Jeg har vært i kontakt med min amerikanske kollega, ambassadør Lighthizer, og det er mitt håp at USA nå vil droppe tollene som ble pålagt EU-eksporten i fjor. Dette vil generere et positivt momentum både økonomisk og politisk, og hjelpe oss med å finne felles grunnlag på andre viktige områder. EU vil fortsette å forfølge dette resultatet kraftig. Hvis det ikke skjer, vil vi bli tvunget til å utøve våre rettigheter og innføre lignende tariffer. Mens vi er helt forberedt på denne muligheten, vil vi gjøre det motvillig. "

I oktober i fjor, etter en lignende WTO-avgjørelse i en parallell sak om Airbus-subsidier, innførte USA gjengjeldelsesplikter som påvirker EU-eksporten til en verdi av 7.5 milliarder dollar. Disse pliktene er fremdeles på plass i dag, til tross for de avgjørende skritt som Frankrike og Spania tok i juli i år for å følge etter Tyskland og Storbritannia for å sikre at de fullt ut overholder en tidligere WTO-avgjørelse om subsidier til Airbus.

Under dagens økonomiske forhold er det i gjensidig interesse for EU og USA å avvikle skadelige tariffer som unødvendig belaster vår industri- og landbrukssektor.

EU har kommet med konkrete forslag for å oppnå et forhandlet resultat av de langvarige tvister om transatlantiske sivile fly, den lengste i WTOs historie. Det er fortsatt åpent for å samarbeide med USA om å bli enige om en rettferdig og balansert løsning, samt om fremtidige disipliner for subsidier i sivile flysektoren.

Samtidig som EU-kommisjonen er i kontakt med USA, tar den også passende skritt og involverer EU-land slik at den kan bruke sine represalierettigheter i tilfelle det ikke er noen mulighet for å bringe tvisten til en gjensidig fordelaktig løsning. Denne beredskapsplanleggingen inkluderer å fullføre listen over produkter som vil bli underlagt EUs tilleggstoll.

Bakgrunn

I mars 2019 bekreftet klageorganet, den høyeste WTO-forekomsten, at USA ikke hadde tatt passende tiltak for å overholde WTO-reglene om tilskudd, til tross for tidligere avgjørelser. I stedet fortsatte den sin ulovlige støtte fra flyprodusenten Boeing til skade for Airbus, den europeiske luftfartsindustrien og dens mange arbeidere. I sin kjennelse har ankeorganet:

  • Bekreftet at Washington State skatteprogram fortsatt er en sentral del av S. ulovlig subsidiering av Boeing;
  • fant at en rekke pågående instrumenter, inkludert visse anskaffelseskontrakter fra NASA og US Department of Defense, utgjør subsidier som kan forårsake økonomisk skade for Airbus, og;
  • bekreftet at Boeing fortsetter å dra nytte av en ulovlig amerikansk skattekonsesjon som støtter eksport (Foreign Sales Corporation og Extraterritorial Income Exclusion).

Beslutningen som bekrefter EUs rett til å gjengjelde, kommer direkte fra den forrige avgjørelsen.

I en parallell sak på Airbus tillot WTO USA i oktober 2019 å ta mottiltak mot europeisk eksport verdt opp til $ 7.5 milliarder dollar. Denne tildelingen var basert på en beslutning fra klageinstansen fra 2018 som hadde funnet at EU og dets medlemsstater ikke hadde fulgt de tidligere WTO-avgjørelsene med hensyn til tilbakebetalbar lanseringsinvestering for A350- og A380-programmene. USA innførte disse tilleggstariffene 18. oktober 2019. De berørte EU-landene har i mellomtiden tatt alle nødvendige skritt for å sikre full overholdelse.

Mer informasjon

WTO Appellate Body avgjør om amerikanske subsidier til Boeing

Offentlig konsultasjon om foreløpig produktliste i Boeing-saken

Foreløpig produktliste

Historien om Boeing-saken

Historien om Airbus-saken

 

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender