Kontakt med oss

Copyright lovgivning

Kommisjonen ber medlemslandene om å overholde EUs regler om opphavsrett i det digitale indre markedet

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Kommisjonen har bedt Østerrike, Belgia, Bulgaria, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Hellas, Spania, Finland, Frankrike, Kroatia, Irland, Italia, Litauen, Luxembourg, Latvia, Polen, Portugal, Romania, Sverige, Slovenia og Slovakia for å kommunisere informasjon om hvordan reglene som er inkludert i direktivet om opphavsrett i det digitale indre markedet (Direktiv 2019 / 790 / EU) blir lovfestet i sin nasjonale lov. EU-kommisjonen har også bedt Østerrike, Belgia, Bulgaria, Kypros, Tsjekkia, Estland, Hellas, Spania, Finland, Frankrike, Kroatia, Irland, Italia, Litauen, Luxembourg, Latvia, Polen, Portugal, Romania, Slovenia og Slovakia for å kommunisere informasjon om hvordan direktiv 2019/789 / EU på TV og radioprogrammer på nett er lovfestet i deres nasjonale lov.

Ettersom medlemsstatene ovenfor ikke har kommunisert nasjonale gjennomføringstiltak eller bare har gjort det, besluttet kommisjonen i dag å åpne overtredelsesprosedyrer ved å sende formell varsel. De to direktivene tar sikte på å modernisere EUs opphavsrettsregler og å gjøre det mulig for forbrukere og skapere å få mest mulig ut av den digitale verden. De forsterker posisjonen til kreative næringer, åpner for mer digital bruk i kjerneområder i samfunnet, og letter distribusjon av radio- og TV-programmer over hele EU. Fristen for å overføre disse direktivene til nasjonal lovgivning var 7. juni 2021. Disse medlemslandene har nå to måneder på seg til å svare på brevene og treffe de nødvendige tiltakene. I mangel av tilfredsstillende svar kan Kommisjonen bestemme seg for å avgi begrunnede uttalelser.

Annonse

Fortsett å lese
Annonse

Copyright lovgivning

Nye EU-regler for opphavsrett som vil være til nytte for skapere, bedrifter og forbrukere begynner å gjelde

Publisert

on

I dag (7. juni) markerer fristen for medlemsland å implementere de nye EU-opphavsrettsreglene i nasjonal lovgivning. Den nye Opphavsrettsdirektiv beskytter kreativitet i den digitale tidsalderen og gir konkrete fordeler for innbyggere, kreative sektorer, presse, forskere, lærere og kulturarvinstitusjoner over hele EU. Samtidig er det nye Direktiv om TV- og radioprogrammer vil gjøre det lettere for europeiske kringkastere å gjøre visse programmer på sine elektroniske tjenester tilgjengelige over landegrensene. Videre har kommisjonen i dag offentliggjort sin veiledning på artikkel 17 i det nye opphavsrettsdirektivet, som inneholder nye regler for plattformer for innholdsdeling. De to direktivene, som trådte i kraft i juni 2019, tar sikte på å modernisere EUs opphavsrettsregler og å gjøre det mulig for forbrukere og skapere å få mest mulig ut av den digitale verdenen, der musikkstrømmetjenester, video-on-demand plattformer, satellitt og IPTV, nyheter aggregatorer og plattformer for brukeropplastet innhold har blitt hovedportalene for tilgang til kreative verk og presseartikler. De nye reglene vil stimulere til opprettelse og formidling av mer verdifullt innhold og muliggjøre mer digital bruk i kjerneområder i samfunnet, samtidig som ytringsfriheten og andre grunnleggende rettigheter ivaretas. Med sin implementering på nasjonalt nivå kan EU-borgere og bedrifter begynne å dra nytte av dem. EN pressemeldingen Q & A om de nye EU-opphavsrettsreglene, og a Q & A om direktivet om TV- og radioprogrammer er tilgjengelig online.

Annonse

Fortsett å lese

Bredbånd

På tide at #EuropeanUnion lukker langvarige # kjønnsdifferanser

Publisert

on

EU presenterte nylig sin European Skills Agenda, en ambisiøs ordning for både å kvalifisere og omskille blokkens arbeidsstyrke. Retten til livslang læring, nedfelt i den europeiske søylen for sosiale rettigheter, har fått ny betydning i kjølvannet av koronaviruspandemien. Som Nicolas Schmit, kommisjonær for jobber og sosiale rettigheter, forklarte: ”Kompetansen av arbeidsstyrken vår er et av våre sentrale svar på utvinningen, og å gi folk sjansen til å bygge ferdighetssettene de trenger er nøkkelen til å forberede seg på det grønne og digitale overganger ”.

Faktisk, mens den europeiske blokken ofte har skapt overskrifter for sine miljøinitiativer - særlig midtpunktet i Von der Leyen-kommisjonen, den europeiske grønne avtalen - tillot det digitalisering å falle noe ved veikanten. Et estimat antydet at Europa bare utnytter 12% av sitt digitale potensial. For å utnytte dette forsømte området, må EU først adressere de digitale ulikhetene i blokkens 27 medlemsland er adressert.

2020 Digital Economy and Society Index (DESI), en årlig sammensatt vurdering som oppsummerer Europas digitale ytelse og konkurranseevne, bekrefter denne påstanden. Den siste DESI-rapporten, som ble utgitt i juni, illustrerer ubalansen som har forlatt EU overfor en digital digital lappeteppe. Den sterke splittelsen som DESIs data avslører - splittelser mellom ett medlemsland og det neste, mellom landlige og urbane områder, mellom små og store bedrifter eller mellom menn og kvinner - gjør det klart og tydelig at mens noen deler av EU er forberedt på det neste generasjon av teknologi, henger andre betydelig etter.

Et gjespende digitalt skille?

DESI evaluerer fem hovedkomponenter i digitalisering - tilkobling, menneskelig kapital, opptak av internettjenester, firmaers integrering av digital teknologi og tilgjengeligheten av digitale offentlige tjenester. På tvers av disse fem kategoriene åpnes det for en klar rift mellom de land som har best ytelse og de som svinner nederst i flokken. Finland, Malta, Irland og Nederland skiller seg ut som stjerneutøvere med ekstremt avanserte digitale økonomier, mens Italia, Romania, Hellas og Bulgaria har mye grunn til å gjøre opp.

Dette generelle bildet av et utvidet gap når det gjelder digitalisering, fremheves av rapportens detaljerte seksjoner om hver av disse fem kategoriene. Aspekter som bredbåndsdekning, internetthastigheter og neste generasjons tilgangskapasitet, for eksempel, er alle kritiske for personlig og profesjonell digital bruk - men likevel kommer deler av Europa til kort på alle disse områdene.

Vilt avvikende tilgang til bredbånd

Bredbåndsdekning i landlige områder er fortsatt en spesiell utfordring - 10% av husholdningene i Europas landlige soner er fortsatt ikke dekket av noe fast nettverk, mens 41% av landlige hjem ikke dekkes av neste generasjons tilgangsteknologi. Det er derfor ikke overraskende at betydelig færre europeere som bor på landsbygda har de grunnleggende digitale ferdighetene de trenger, sammenlignet med landsmenn i større byer og tettsteder.

Mens disse tilkoblingshullene i landlige områder er urovekkende, spesielt med tanke på hvor viktige digitale løsninger som presisjonsjordbruk vil være for å gjøre den europeiske landbrukssektoren mer bærekraftig, er problemene ikke begrenset til landlige soner. EU hadde satt seg et mål om at minst 50% av husholdningene skulle ha abonnement med ultrahurtig bredbånd (100 Mbps eller raskere) innen utgangen av 2020. I følge DESI-indeksen for 2020 er EU imidlertid langt under merket: bare 26 % av europeiske husstander har abonnert på slike raske bredbåndstjenester. Dette er et problem med opptak, snarere enn infrastruktur - 66.5% av europeiske husholdninger er dekket av et nettverk som kan tilby minst 100 Mbps bredbånd.

Nok en gang er det en radikal avvik mellom frontløperne og laggardene i kontinentets digitale løp. I Sverige har mer enn 60% av husholdningene tegnet ultrahurtig bredbånd - mens i Hellas, Kypros og Kroatia har mindre enn 10% av husstandene så rask service.

SMB faller bak

En lignende historie plager Europas små og mellomstore bedrifter (SMB), som representerer 99% av alle virksomheter i EU. Bare 17% av disse selskapene bruker skytjenester, og bare 12% bruker big data-analyse. Med så lav grad av adopsjon for disse viktige digitale verktøyene, risikerer europeiske små og mellomstore bedrifter å falle bak ikke bare selskaper i andre land - 74% av små og mellomstore bedrifter i Singapore, for eksempel, har identifisert cloud computing som en av investeringene med mest målbar innvirkning på sin virksomhet - men å miste terreng mot større EU-selskaper.

Større bedrifter formørker overveiende SMB-er på integrering av digital teknologi - rundt 38.5% av de store bedriftene høster allerede fordelene av avanserte skytjenester, mens 32.7% er avhengige av big data-analyse. Siden SMB er ansett som ryggraden i den europeiske økonomien, er det umulig å forestille seg en vellykket digital overgang i Europa uten at mindre selskaper øker tempoet.

Digital skillet mellom innbyggerne

Selv om Europa klarer å lukke disse hullene i digital infrastruktur, betyr det imidlertid lite
uten menneskelig kapital for å sikkerhetskopiere det. Rundt 61% av europeerne har i det minste grunnleggende digitale ferdigheter, selv om dette tallet faller urovekkende lavt i noen medlemsland - i Bulgaria har for eksempel bare 31% av innbyggerne til og med de mest grunnleggende programvareferdighetene.

EU har fortsatt problemer med å utstyre innbyggerne med de grunnleggende ferdighetene som i økende grad blir en forutsetning for en lang rekke stillinger. Foreløpig har bare 33% av europeere mer avanserte digitale ferdigheter. Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) -spesialister utgjør i mellomtiden et magert 3.4% av EUs totale arbeidsstyrke - og bare 1 av 6 er kvinner. Dette har ikke overraskende skapt vanskeligheter for små og mellomstore bedrifter som sliter med å rekruttere disse svært etterspurte spesialistene. Rundt 80% av selskapene i Romania og Tsjekkia rapporterte om problemer med å prøve å fylle stillinger for IKT-spesialister, en ulempe som utvilsomt vil bremse disse landenes digitale transformasjoner.

Den siste DESI-rapporten viser i sterk lettelse de ekstreme forskjellene som vil fortsette å hindre Europas digitale fremtid til de blir adressert. Den europeiske ferdighetsagendaen og andre programmer som skal forberede EU på sin digitale utvikling, er velkomne skritt i riktig retning, men europeiske beslutningstakere bør legge ut en omfattende ordning for å bringe hele blokken opp i fart. De har også den perfekte muligheten til det - utvinningsfondet på € 750 milliarder euro foreslått for å hjelpe den europeiske blokken å komme seg på beina igjen etter koronaviruspandemien. Europakommisjonens president Ursula von der Leyen har allerede understreket at denne enestående investeringen må omfatte bestemmelser for Europas digitalisering: DESI-rapporten har gjort det klart hvilke digitale hull som må løses først.

Fortsett å lese

Business Information

#GDPR-samsvar: Manetu til unnsetning?

Publisert

on

11. mars svenske regulatorer slapped Google med en bot på 7.6 millioner dollar for å ikke svare tilstrekkelig på kundenes forespørsler om å få fjernet deres personlige informasjon fra søkemotorens oppføringer. Straffen var den niende høyeste siden EUs vannskille General Data Protection Regulation (GDPR) trådte i kraft i mai 2018 - likevel ble den bleknet i forhold til de franske databeskyttelsesmyndighetene på € 50 millioner som traff Google med i januar 2019.

For å gjøre saken verre, mindre enn en uke etter den svenske avgjørelsen, en av Googles mindre rivaler arkivert en GDPR-klage med irske regulatorer. Det konkurrerende firmaet, åpen kildekode-nettleser Brave, hevder at teknologigiganten ikke har samlet inn spesifikt samtykke for å dele forbrukernes data på tvers av sine forskjellige tjenester, og at dets personvernregler det har “Håpløst vagt”. Den siste klagen betyr at Googles praksis for datainnsamling for øyeblikket står overfor tre åpne undersøkelser fra irske personvernmyndigheter.

Heller ikke Google er det eneste selskapet som ansikt økt kontroll over styringen av kundenes data. Mens GDPR har nettet noen 114 millioner euro i bøter så langt, er regulatorer over hele EU det har kløe for å håndheve den feiende personvernforordningen grundigere. Bedrifter på sin side er rett og slett ikke forberedt. Nesten to år etter at GDPR trådte i kraft, noen 30% av europeiske firmaer er fortsatt ute av spenningen med forskriften, mens undersøkelser av europeiske og nordamerikanske ledere har gjort det identifisert overvåking av personvernrisiko som et av de mest alvorlige problemene som berører selskapene deres.

Annonse

Til tross for utgifter milliarder euro på advokater og databeskyttelseskonsulenter, mange selskaper som behandler og beholder forbrukerdata - i praksis har nesten alle virksomheter - ikke hatt utviklet en klar plan for å sikre at de er i samsvar med den nyskapende personvernlovgivningen som GDPR. Selv flertallet av selskapene som har blitt sertifisert, er bekymret for at de ikke vil være i stand til å opprettholde overholdelsen på lang sikt.

Blant de spesielt tornete problemene firmaer sliter med, er hvordan de kan samle alle dataene de har på en gitt forbruker - og hvordan endre eller fjerne disse dataene etter en kundeforespørsel i henhold til GDPR eller lignende lovgivning, for eksempel Californias forbrukervernloven ( CCPA).

En rekke oppstarter dukker imidlertid opp for å tilby innovative løsninger for å lette byrden ved å overholde stadig strengere personvernlovgivning. Den siste, Manetu, er satt til å lansere sin CPM-programvare (Consumer Privacy Management) i april. Programvaren bruker maskinlæring og korrelasjonsalgoritmer for å samle all personlig identifiserbar informasjon som bedriftene holder på med - inkludert data som de kanskje ikke engang er klar over. Forbrukerne kan deretter få tilgang til systemet for å administrere tillatelsene de har gitt for dataene sine, inkludert på et svært kornet nivå.

Annonse
Kjernen i Manetus tilnærming er forestillingen om at det å gi forbrukerne større kontroll over dataene - en pilar i lovgivningen som GDPR - er bra både for kunder og for bedrifter. Som administrerende direktør Moiz Kohari forklarte: “Å sette forbrukere i kontroll er ikke bare det rette å gjøre. Til syvende og sist er det god virksomhet. Behandle kundene dine er et gammelt mantra, og det er fremdeles en flott en. Men i dagens verden må vi også behandle dataene deres riktig. Gjør det, så tjener du et tillitsbånd som vil betale utbytte i lang tid. "

I tillegg til å tjene kundenes tillit, kan en mer forbrukssentrert metode for håndtering av data hjelpe selskaper med å optimalisere tid og ressurser - både mens de behandler data og når de viser bevis for samsvar med GDPR eller annen personvernlovgivning. Å automatisere forbrukerforespørsler for å få tilgang til, endre eller slette dataene sine drastisk reduserer kostnadene selskapene for øyeblikket har ved å adressere disse forespørslene manuelt.

På en lignende måte som blockchain-teknologien gjør markedsfører mer gjennomsiktig ved å registrere alle transaksjoner i en permanent hovedbok, Manetus plattform kombinerer automatisering med en uforanderlig logg over nøyaktig hvilke tillatelser forbrukere har gitt og når, og hvordan, de har endret disse tillatelsene.

Denne dokumentasjonen kan være uvurderlig for selskaper som trenger å demonstrere overfor regulatorer at de er i samsvar med personvernforskrifter som GDPR. EUs regler etablerer blant annet en "rett til å bli glemt." Manetus logg gjør at firmaer både kan oppfylle "glem meg" -forespørsler og bevise at de har gjort det - uten å beholde tilgangen til informasjon som forbrukeren har bedt dem om å glemme. Bedrifter vil kunne peke på et omfattende register over alle tillatelser brukere hadde gitt eller trukket tilbake.

Tvillingene mot Google - bøter fra GDPR som er pålagt av svenske myndigheter og den ferske etterforskningen fra irske personvernregulatorer - bekrefter at datasikkerhet vil være en av de største utfordringene selskaper som opererer i Europa i en overskuelig fremtid. Det vil bli mer og mer avgjørende for selskaper å strømlinjeforme databehandlingsprosessene slik at de kan ha det tilsynsnivået som både regulatorer og forbrukere nå forventer.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender