Kontakt med oss

Data

EU-kommisjonen vedtar nye verktøy for sikker utveksling av personopplysninger

Publisert

on

EU-kommisjonen har vedtatt to sett med standard avtaleklausuler, en for bruk mellom kontrollere og prosessorer og en for overføring av personopplysninger til tredjestater. De gjenspeiler nye krav under General Data Protection Regulation (GDPR) og tar hensyn til Schrems II-dommen fra Domstolen, og sikrer et høyt nivå av databeskyttelse for innbyggerne. Disse nye verktøyene vil gi mer juridisk forutsigbarhet for europeiske virksomheter og hjelpe, spesielt SMB, med å sikre samsvar med kravene til sikker dataoverføring, samtidig som dataene kan bevege seg fritt over grenser, uten juridiske barrierer.

Verdier og gjennomsiktighet Visepresident Vera Jourová sa: “I Europa ønsker vi å være åpne og la data strømme, forutsatt at beskyttelsen strømmer med den. De moderniserte standardkontraktsklausulene vil bidra til å nå dette målet: de tilbyr virksomheter et nyttig verktøy for å sikre at de overholder lover om databeskyttelse, både for deres aktiviteter i EU og for internasjonale overføringer. Dette er en nødvendig løsning i den sammenkoblede digitale verden der overføring av data tar et klikk eller to. ”

Justiskommisjonær Didier Reynders sa: ”I vår moderne digitale verden er det viktig at data kan deles med den nødvendige beskyttelsen - innenfor og utenfor EU. Med disse forsterkede klausulene gir vi bedrifter mer sikkerhet og rettssikkerhet for dataoverføring. Etter Schrems II-kjennelsen var det vår plikt og prioritet å komme med brukervennlige verktøy, som selskaper fullt ut kan stole på. Denne pakken vil i betydelig grad hjelpe selskaper med å overholde GDPR. ”

Mer informasjon er tilgjengelig her..

Data

Spionasje og datatyveri, den europeiske kampen

Publisert

on

Ettersom den pågående konflikten om databeskyttelse når nye høyder, sliter Europa fortsatt med å finne passende løsninger for å beskytte seg selv og innbyggerne mot tyveri, bruk og misbruk av private data.

Fortsett å lese

Data

Den nederlandske databeskyttelsesmyndigheten bøter Booking.com € 475,000 XNUMX

Publisert

on

Den nederlandske databeskyttelsesmyndigheten (AP) har ilagt Booking.com en bot på € 475,000 4,000 for et brudd på data der kriminelle fikk tilgang til personopplysningene til mer enn 300 kunder, inkludert innhenting av kredittkortopplysningene til nesten XNUMX brukere av det populære reisesiden.

Kriminelle hentet påloggingsinformasjon til kontoene fra ansatte på 40 hoteller i De forente arabiske emirater.

Phishing

"Booking.com-kunder løp risikoen for å bli ranet her," sa Monique Verdier, visepresident for det nederlandske databeskyttelsesbyrået. "Selv om de kriminelle ikke stjal kredittkortinformasjon, men bare noens navn, kontaktinformasjon og informasjon om hans eller hennes hotellreservasjon. Svindlerne brukte disse dataene til phishing."

"Ved å late som om de tilhører hotellet via telefon eller e-post, prøvde de å ta penger fra folk. Det kan være veldig troverdig hvis en slik svindler vet nøyaktig når du bestilte hvilket rom. Og spør om du vil betale for disse nettene. skader kan da være betydelige, sa Verdier.

Booking.com ble varslet om datainnbruddet 13. januar, men rapporterte det ikke innen den obligatoriske tre dagers perioden etter å ha oppdaget et brudd. I stedet ventet de ytterligere 22 dager.

"Dette er et alvorlig brudd," sa Verdier. "Dessverre kan et datainnbrudd skje hvor som helst, selv om du har tatt gode forholdsregler. Men for å forhindre skade på kundene dine og gjentakelse av et slikt datainnbrudd, må du rapportere dette i tide. Hastighet er veldig viktig." 

Fortsett å lese

Data

Europeisk strategi for data: Hva MEPs ønsker

Publisert

on

Finn ut hvordan parlamentsmedlemmer ønsker å forme EUs regler for ikke-personlig datadeling for å øke innovasjonen og økonomien, samtidig som de beskytter personvernet.

Data er kjernen i EUs digitale transformasjon som påvirker alle aspekter av samfunnet og økonomien. Det er nødvendig for utvikling av kunstig intelligens, som er en av EUs prioriteringer, og gir betydelige muligheter for innovasjon, utvinning etter Covid-19-krisen og vekst, for eksempel innen helse og grønne teknologier.

Les mer om big data muligheter og utfordringer.

Svar på EU-kommisjonens Europeisk strategi for dataParlamentets industri-, forsknings- og energikomité etterlyste lovgivning som fokuserte på mennesker basert på europeiske verdier for personvern og åpenhet som vil gjøre det mulig for europeere og EU-baserte selskaper å dra nytte av potensialet i industrielle og offentlige data i en rapport vedtatt 24. februar 2021.

Fordelene med en EU-økonomi

MEPs sa at krisen har vist behovet for effektiv datalovgivning som vil støtte forskning og innovasjon. Store mengder kvalitetsdata, særlig ikke-personlige - industrielle, offentlige og kommersielle - eksisterer allerede i EU, og deres fulle potensiale er ennå ikke utforsket. I de kommende årene vil det genereres mye mer data. MEP-er forventer at datalovgivningen vil bidra til å utnytte dette potensialet og gjøre data tilgjengelig for europeiske selskaper, inkludert små og mellomstore bedrifter og forskere.

Å muliggjøre dataflyt mellom sektorer og land vil hjelpe europeiske virksomheter i alle størrelser til å innovere og trives i Europa og utover og bidra til å etablere EU som en leder i dataøkonomien.

Kommisjonen anslår at dataøkonomien i EU kan vokse fra 301 milliarder euro i 2018 til 829 milliarder euro i 2025, med antall data fagpersoner som øker fra 5.7 til 10.9 millioner.

Europas globale konkurrenter, som USA og Kina, innoverer raskt og bruker sine måter for datatilgang og bruk. For å bli ledende i dataøkonomien, bør EU finne en europeisk måte å frigjøre potensialet og sette standarder.

Regler for å beskytte personvern, åpenhet og grunnleggende rettigheter

MEPs sa at reglene burde være basert på personvern, åpenhet og respekt for grunnleggende rettigheter. Fri deling av data må være begrenset til ikke-personlige data eller irreversibelt anonymiserte data. Enkeltpersoner må ha full kontroll over dataene sine og være beskyttet av EUs databeskyttelsesregler, særlig General Data Protection Regulation (GDPR).

Komiteen oppfordret kommisjonen og EU-landene til å samarbeide med andre land om globale standarder for å fremme EUs verdier og prinsipper og sikre at Unionens marked forblir konkurransedyktig.

Europeiske datarom og big data-infrastruktur

MEP-er oppfordret kommisjonen og EU-landene til å opprette datarom for sektorer som vil muliggjøre deling av data mens de følger vanlige retningslinjer, juridiske krav og protokoller. I lys av pandemien sa parlamentsmedlemmene at det spesielle oppmerksomheten bør rettes til det felles europeiske helsedataområdet.

Ettersom suksessen med datastrategien i stor grad avhenger av infrastruktur for informasjons- og kommunikasjonsteknologi, ønsket parlamentsmedlemmer å akselerere den teknologiske utviklingen i EU, for eksempel cybersikkerhetsteknologi, optiske fibre, 5G og 6G, og ønsket velkommen forslag for å fremme Europas rolle i superdatamaskiner og kvanteberegning. . De advarte om at den digitale skillet mellom regioner skulle takles for å sikre like muligheter, spesielt i lys av utvinningen etter kovid.

Miljøavtrykk av store data

Mens data har potensiale til å støtte grønne teknologier og EUs mål om å bli klimanøytral innen 2050, er den digitale sektoren ansvarlig for mer enn 2% av de globale klimagassutslippene. Når den vokser, må den fokusere på å senke karbonavtrykket og redusere E-avfall, Sa parlamentsmedlemmene.

EUs delingslovgivning

Kommisjonen presenterte en europeisk strategi for data i februar 2020. Strategien og stortingsmeldingen om kunstig intelligens er de første søylene i kommisjonens digitale strategi.

Les mer om muligheter for kunstig intelligens og hva parlamentet ønsker.

Nærings-, forsknings- og energikomiteen forventer at rapporten vil bli tatt hensyn til i den nye dataloven som kommisjonen vil presentere i andre halvdel av 2021.

Parlamentet jobber også med en rapport om Data Governance Act som kommisjonen presenterte i desember 2020 som en del av strategien for data. Det tar sikte på å øke datatilgjengeligheten og styrke tilliten til datadeling og til mellommenn.

Stortinget skal stemme om komiteens rapport under en plenarmøte i mars.

En europeisk strategi for data 

Data Governance Act: European data governance 

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender