Kontakt med oss

Virksomhet

EU kan være 2 billioner euro bedre i 2030 hvis dataoverføringer over landegrensene er sikret

Publisert

on

DigitalEurope, den ledende bransjeforeningen som representerer digitalt transformerende næringer i Europa, og som har en lang liste over bedriftsmedlemmer, inkludert Facebook, krever en revisjon av General Data Protection Regulation (GDPR). En ny studie bestilt av lobbyen viser at politiske beslutninger om internasjonale dataoverføringer nå vil ha betydelige effekter på vekst og arbeidsplasser i hele den europeiske økonomien innen 2030, og påvirke Europas mål for det digitale tiåret.

Totalt sett kan Europa være € 2 billioner bedre i slutten av det digitale tiåret hvis vi snur dagens trender og utnytter kraften i internasjonale dataoverføringer. Dette er omtrent størrelsen på hele den italienske økonomien et gitt år. Størstedelen av smertene i vårt negative scenario vil være selvpåført (rundt 60%). Effektene av EUs egen politikk på dataoverføring, under GDPR og som en del av datastrategien, oppveier de av restriktive tiltak som er tatt av våre store handelspartnere. Alle sektorer og størrelser i økonomien er påvirket i alle medlemsstater. Datarelaterte sektorer utgjør rundt halvparten av EUs BNP. Når det gjelder eksport, vil produksjonen trolig bli hardest rammet av begrensninger i datastrømmer. Dette er en sektor der SMB-er utgjør en fjerdedel av all eksport. "Europa står ved et veikryss. Det kan enten sette de riktige rammene for det digitale tiåret nå og legge til rette for de internasjonale datastrømmene som er avgjørende for dets økonomiske suksess, eller det kan sakte følge sin nåværende trend og gå mot databeskyttelse. Vår studie viser at vi kan gå glipp av vekst på rundt 2 billioner euro innen 2030, samme størrelse som den italienske økonomien. Veksten i den digitale økonomien og suksessen til europeiske selskaper er avhengig av muligheten til å overføre data. Dette er spesielt når vi bemerker at 2024 prosent av verdens BNP-vekst forventes å komme fra utenfor EU allerede i 85. Vi oppfordrer beslutningstakere til å bruke GDPR-dataoverføringsmekanismene slik det var ment, nemlig å legge til rette for - ikke å hindre - internasjonale data strømmer, og å jobbe mot en regelbasert avtale om datastrømmer i WTO. " Cecilia Bonefeld-Dahl
Generaldirektør for DIGITALEUROPE
Les hele rapporten her Politiske anbefalinger
EU bør: Opprettholde levedyktigheten til GDPR-overføringsmekanismer, for eksempel: standard avtaleklausuler, tilstrekkelige beslutninger Sikre internasjonale dataoverføringer i datastrategien Prioriter å sikre en avtale om datastrømmer som en del av WTOs e-handelsforhandlinger
Hovedfunnene
I vårt negative scenario, som gjenspeiler vår nåværende vei, Europa kan gå glipp av: 1.3 billioner euro ekstra vekst innen 2030, tilsvarer størrelsen på den spanske økonomien; Eksport av 116 milliarder euro årlig, tilsvarer Sveriges eksport utenfor EU, eller de ti minste EU-landene til sammen; og 3 millioner jobber. I vårt optimistiske scenario, EU står for å vinne: € 720 milliarder ekstra vekst innen 2030 eller 0.6 prosent BNP per år; € 60 milliarder eksport per år, over halvparten kommer fra industrien; og 700,000 jobber, hvorav mange er dyktige. Forskjellen mellom disse to scenariene er € 2 billioner når det gjelder BNP for EU-økonomien ved slutten av det digitale tiåret. Sektoren som taper mest er produksjon, lider tap av € 60 milliarder i eksport. Forholdsmessig taper media, kultur, økonomi, IKT og de fleste forretningstjenester, som konsulenttjenester, mest - omtrent 10 prosent av eksporten. Derimot, disse samme sektorene er de som kan tjene mest skulle vi klare å endre vår nåværende retning. A flertall (rundt 60 prosent) av EUs eksporttap i det negative scenariet kommer fra en økning i egne begrensninger snarere enn fra tredjelandes handlinger. Krav til datalokalisering kan også skade sektorer som ikke deltar sterkt i internasjonal handel, for eksempel helsetjenester. Opptil en fjerdedel av innspillene til helsetjenester består av datarelaterte produkter og tjenester. I de største sektorene som er berørt, utgjør SMB rundt en tredjedel (produksjon) og to tredjedeler (tjenester som økonomi eller kultur) av omsetningen. Export av datarelaterte SMB-er i EU er verdt rundt 280 milliarder euro. I det negative scenariet vil eksporten fra EUs SMB redusere med 14 milliarder euro, mens den i vekstscenariet vil øke med 8 euro Dataoverføringer vil være verdt minst 3 billioner euro til EU-økonomien innen 2030. Dette er et forsiktig estimat fordi modellens fokus er internasjonal handel. Restriksjoner på interne datastrømmer, f.eks. Internasjonalt i samme selskap, betyr at dette tallet sannsynligvis er mye høyere.
Mer informasjon om studien
Studien ser på to realistiske scenarier, nært tilpasset dagens politiske debatter. Det første, 'negative' scenariet (referert til i hele studien som 'utfordringsscenariet') tar hensyn til gjeldende restriktive tolkninger av Schrems II avgjørelse fra EU-domstolen, hvorved dataoverføringsmekanismer i henhold til GDPR gjøres stort sett ubrukelige. Det tar også hensyn til en EU-datastrategi som legger begrensninger på overføring av ikke-personlige data til utlandet. Lenger bort vurderer den en situasjon der store handelspartnere skjerper begrensningene i datastrømmen, blant annet gjennom datalokalisering. Studien identifiserer sektorer i EU som er sterkt avhengige av data, og beregner virkningen av restriksjoner på grenseoverskridende overføringer på EU-økonomien frem til 2030. Disse digitaliseringssektorene, i en rekke bransjer og forretningsstørrelser, inkludert en stor andel av SMB, utgjør halvparten av EUs BNP.
Les hele rapporten her

Fortsett å lese

Entreprenører

Vinnerne av Europas største ungdomsentreprenørfestival avduket

Publisert

on

370,000 40 unge gründere fra 2021 land konkurrerte om å bli Europas selskap og årets oppstart på FNs verdensferdighetsdag XNUMX.

Swim.me og Scribo er kåret til vinnerne av JA Europe Enterprise Challenge og Company of the Year Competition, etter å ha kjempet den med Europas beste unge gründere i dag i Gen-E 2021, den største entreprenørskapsfestivalen i hele Europa.

Organisert av JA Europe og vert i år av JA Litauen, kombinerer Gen-E-festivalen to årlige priser, Company of the Year Competition (CoYC) og European Enterprise Challenge (EEC).

Etter presentasjoner fra 180 selskaper ledet av noen av de lyseste unge gründerhodene i Europa, ble vinnerne kunngjort ved en virtuell seremoni.

Vinnerne av European Enterprise Challenge for entreprenører i universitetsalderen var som følger:

  • 1st - Swim.me (Hellas) som opprettet en smart bærbar enhet som bevarer orienteringen til blinde svømmere i bassenget. Systemet består av en miljøvennlig badehette og beskyttelsesbriller og er beregnet for bruk under treningsforhold.
  • 2nd - Mute (Portugal), en lydabsorpsjonsmodul som er i stand til å eliminere ekko / etterklang og uønskede frekvenser i et rom ved å bruke stoffrester. Stoler på som en profesjonell, bærekraftig og innovativ løsning som fremmer en sirkulær økonomi.
  • 3rd - Hjárni (Norge), hvis mål er å bli verdens mest foretrukne leverandør av miljøvennlige garvemidler for bærekraftig lærproduksjon. Mens Europas lær genererer en årlig verdikjedeomsetning på 125 milliarder euro, er 85% av dette skinnet laget med krom, noe som er farlig for både helse og miljø.

Vinnerne av Årets selskapskonkurranse var som følger:

  • 1st - Scribo (Slovakia), en løsning for tørkeslette markører som ikke resirkuleres og produserer avfall på 35 milliarder plastmarkører hvert år. De har utviklet nullavfall tørrslett tavlemarkører laget av resirkulert voks.
  • 2nd - FlowOn (Hellas), en innovativ adapter som konverterer utekraner til “smarte kraner” som regulerer vannstrømmen, reduserer vannforbruket med opptil 80% og reduserer eksponeringen for virus og bakterier med mer enn 98%.
  • 3rd - Lazy Bowl (Østerrike), er et kvinnelig selskap som spesialiserer seg i frysetørket frukt 'smoothiebowls' som er fri for både fargestoffer og konserveringsmidler.

For første gang noensinne ble Gen-E-festivalen kjent som en ”JA Europe Teacher of the Year Award”. Prisen søker å anerkjenne lærernes rolle for å inspirere og motivere unge mennesker, for å hjelpe dem med å oppdage potensialet og få dem til å tro på deres makt til å handle og endre fremtiden.

Sedipeh Wägner, en lærer fra Sverige, vant prisen. Fru Wägner er en erfaren JA-lærer som underviser ved introduksjonsprogrammet, dedikert til migranter og sårbare studenter for å forberede seg på det nasjonale programmet, lære dem svensk og muligens utfylle sin tidligere utdanning for å oppfylle de svenske videregående nivåene og standardene. 

JA Europe, som arrangerte festivalen, er Europas største ideelle organisasjon i Europa dedikert til å skape veier for ansettbarhet, jobbskaping og økonomisk suksess. Nettverket opererer i 40 land, og i fjor nådde programmene nesten 4 millioner unge mennesker med støtte fra over 100,000 forretningsfrivillige og 140,000 XNUMX lærere og lærere.

JA Europe-sjef Salvatore Nigro sa: ”Vi er glade for å kunngjøre årets vinnere av JA Company of the Year Competition and Enterprise Challenge. Hvert år kjemper over 370,000 XNUMX studenter over hele Europa ved å designe sine egne miniselskaper og nyetableringer for å konkurrere på Gen-E, Europas største entreprenørskapsfestival.

"Vår intensjon er alltid å bidra til å øke karriereambisjonene og forbedre ansettbarhet, gründerferdigheter og holdninger. Unge gründere har så mye å tilby samfunnet vårt, og hvert år ser vi en ny bølge av entusiasme mot å løse samfunnsproblemer med eget entreprenørskap. Det gjenspeiles i vinnerne igjen i år, at unge gründere ikke bare ser forretning som et middel til et økonomisk mål, men som en plattform for å forbedre samfunnet og hjelpe mennesker rundt dem. ”

JA Europe er den største ideelle organisasjonen i Europa dedikert til å forberede unge mennesker på sysselsetting og entreprenørskap. JA Europe er medlem av JA Worldwide® som i 100 år har levert hendene på, erfaringsbasert læring innen entreprenørskap, arbeidsberedskap og økonomisk kompetanse.

JA skaper veier for ansettbarhet, jobbskaping og økonomisk suksess. Siste skoleår nådde JA-nettverket i Europa nesten 4 millioner unge mennesker i 40 land med støtte fra nesten 100,000 forretningsfrivillige og over 140,000 XNUMX lærere / lærere.

Hva er COYC og JA Company Program? JA Europe Company of the Year Competition er den årlige europeiske konkurransen til de beste JA Company Program-teamene. JA Company-programmet gir videregående studenter (i alderen 15 til 19 år) mulighet til å fylle et behov eller løse et problem i samfunnet deres og lærer dem praktiske ferdigheter som kreves for å konseptualisere, kapitalisere og administrere sin egen virksomhetssatsning. Gjennom å bygge sitt eget selskap samarbeider studentene, tar viktige forretningsbeslutninger, kommuniserer med flere interessenter og utvikler gründerkunnskap og ferdigheter. Hvert år deltar mer enn 350,000 30,000 studenter over hele Europa i dette programmet og skaper mer XNUMX XNUMX miniselskaper.

Hva er EEC og JAs oppstartsprogram? European Enterprise Challenge er den årlige europeiske konkurransen til de beste JA Start Up Program-lagene. Oppstartsprogrammet lar videregående studenter (i alderen 19 til 30 år) oppleve å drive sitt eget selskap, og vise dem hvordan de kan bruke talentene sine til å starte sin egen virksomhet. Studentene utvikler også holdninger og ferdigheter som er nødvendige for personlig suksess og ansettelsesevne, og får viktig forståelse innen selvstendig næringsdrivende, virksomhetsskaping, risikotaking og takling av motgang, alt sammen med erfarne forretningsfrivillige. Hvert år deltar mer enn 17,000 20 studenter fra 2,500 land over hele Europa i dette programmet, og skaper XNUMX+ nyetableringer per år.

Fortsett å lese

EU-kommisjonen

Kommisjonen vedtar forslag til en pakt for forskning og innovasjon i Europa

Publisert

on

Kommisjonen har vedtatt sitt forslag til rådsanbefaling om "En pakt for forskning og innovasjon i Europa" for å støtte gjennomføringen av nasjonale europeiske forskningsområdet (ERA). Paktforslaget definerer delte prioriterte områder for felles handling til støtte for ERA, angir ambisjonene for investeringer og reformer, og danner grunnlaget for en forenklet politikk koordinerings- og overvåkingsprosess på EU- og medlemsnivå gjennom en ERA-plattform der medlem stater kan dele sine reform- og investeringsmetoder for å forbedre utvekslingen av beste praksis. Det er viktigere at pakten forutsetter engasjementet med forsknings- og innovasjonsaktører for å sikre en innvirkende ERA.

Et Europa som passer for Digital Age Executive Vice President Margrethe Vestager sa: “Pandemien har vist oss viktigheten av å forene forsknings- og innovasjonsarbeid som raskt gir resultater til markedet. Det har vist oss viktigheten av å investere i felles strategiske prioriteringer mellom medlemsstatene og EU. Pakt for forskning og innovasjon vi foreslår i dag, vil legge til rette for bedre samarbeid og bli med på arbeidet vårt med å takle forsknings- og innovasjonsmål som har størst betydning for Europa. Og det vil tillate oss alle å lære av hverandre. ”

Innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdomskommisjonær Mariya Gabriel sa: ”Pakten for forskning og innovasjon er den første milepælen i vår ambisjon om et forenklet og mer effektivt europeisk forskningsområde. Målet med pakten er å fremme den fremtidige dialogprosessen med nøkkelaktører som legger tydelig vekt på å dele beste praksis og legge til rette for samarbeid mellom medlemslandene for å investere i og koordinere felles forsknings- og innovasjonsmål. "

Pakten ble kunngjort i kommisjonens meddelelse om 'En ny ERA for forskning og innovasjonseptember 2020 og godkjent av Rådets konklusjoner om den nye ERA i desember 2020. Du finner mer informasjon her..

Fortsett å lese

Data

Nye regler om åpne data og gjenbruk av offentlig informasjon begynner å gjelde

Publisert

on

17. juli markerte fristen for medlemsland å transponere den reviderte Direktiv om åpne data og gjenbruk av offentlig informasjon inn i nasjonal lov. De oppdaterte reglene vil stimulere utviklingen av innovative løsninger som mobilitetsapper, øke gjennomsiktigheten ved å åpne tilgangen til offentlig finansierte forskningsdata og støtte ny teknologi, inkludert kunstig intelligens. Et Europa som passer for den digitale tidsalderen Konserndirektør Margrethe Vestage sa: “Med vår datastrategi definerer vi en europeisk tilnærming for å frigjøre fordelene med data. Det nye direktivet er nøkkelen til å gjøre den enorme og verdifulle ressursmassen produsert av offentlige organer tilgjengelig for gjenbruk. Ressurser som allerede er betalt av skattebetaleren. Så samfunnet og økonomien kan dra nytte av mer åpenhet i offentlig sektor og innovative produkter. "

Kommisjonær for det indre markedet, Thierry Breton, sa: “Disse reglene om åpen data og gjenbruk av offentlig informasjon vil gjøre det mulig for oss å overvinne hindringene som hindrer full gjenbruk av data fra offentlig sektor, spesielt for SMB. Den totale direkte økonomiske verdien av disse dataene forventes å firedobles fra 52 milliarder euro i 2018 for EUs medlemsstater og Storbritannia til 194 milliarder euro i 2030. Økte forretningsmuligheter vil komme alle EU-borgere til gode takket være nye tjenester. "

Offentlig sektor produserer, samler inn og formidler data på mange områder, for eksempel geografiske, juridiske, meteorologiske, politiske og pedagogiske data. De nye reglene, som ble vedtatt i juni 2019, sørger for at mer av denne offentlige informasjonen er lett tilgjengelig for gjenbruk, og dermed genererer verdi for økonomien og samfunnet. De er resultatet av en gjennomgang av det tidligere direktivet om gjenbruk av offentlig informasjon (PSI-direktivet). De nye reglene vil bringe lovgivningsrammen oppdatert med de siste fremskrittene innen digital teknologi og ytterligere stimulere digital innovasjon. Mer informasjon er tilgjengelig på nett.  

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender