Kontakt med oss

Digital økonomi

«Det er viktig å kvitte seg med forurensningen i vårt digitale miljø» Schaldemose

DELE:

Publisert

on

Komiteen for det indre marked og forbrukerbeskyttelse (IMCO) vedtok sin holdning til forslaget om Digital Services Act (DSA). Hovedreporteren Christel Schaldemose (S&D, DK) sammenlignet dagens situasjon med kampen mot miljøforurensning.

Hun sa at Stortingets forslag var i tråd med avsløringene til Facebook-varsleren Frances Haugen: «Vi åpner opp den svarte boksen med algoritmer. Vi foreslår at de veldig store nettplattformene må vurdere spredning av ulovlig innhold, men også innhold som kan være i strid med deres egne vilkår og betingelser. og annet innhold som kan ha en negativ innvirkning.»

DSA tar sikte på å forbedre ansvars- og ansvarlighetsreglene for leverandører av mellomleddstjenester, og spesielt nettbaserte plattformer. Svært store nettplattformer (VLOPs) vil være underlagt spesifikke forpliktelser på grunn av risikoen de utgjør ved spredning av både ulovlig og skadelig innhold.

"DSA bringer EUs teknologiregulering inn i det 21. århundre, og det er på tide," sa Schaldemose; hun fortsatte med å liste opp noen av de negative konsekvensene, «algoritmer utfordrer demokratiene våre ved å spre hat og splittelse, teknologigiganter utfordrer våre like konkurransevilkår, og nettmarkedsplasser utfordrer våre forbrukerbeskyttelsesstandarder og produktsikkerhet. Dette må stoppe. Av denne grunn bygger vi et nytt rammeverk, slik at det som er ulovlig offline også er ulovlig på nett."

Annonse

Komiteens leder Anna Cavazzini (Greens/EFA, DE) la til: «I stedet for plattformer som dikterer reglene, vil DSA legge ut hvordan man skal håndtere ulovlig innhold og innholdsmoderering. Ytterligere regler for svært store plattformer, som risikovurdering og revisjoner, vil være til fordel for forbrukere, våre samfunn og våre demokratier. Dagens komitéavstemning baner vei for en avstemning fra MEP-er i januars plenum og deretter starten av forhandlinger med rådet. Som en av denne stortingsperiodens mest omfattende lovverk om digital politikk, er jeg glad for at vi fant kompromisser som et bredt flertall kan støtte.»

Del denne artikkelen:

Annonse
Annonse

Trender