Kontakt med oss

Digital økonomi

Nye og sterke regler for nettplattformer for å få slutt på "det digitale ville vesten"

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

"Europaparlamentet vil sende et sterkt signal om at vi ønsker et digitalt indre marked med klare regler, sterk forbrukerbeskyttelse og et forretningsvennlig miljø," sa Arba Kokalari MEP, i forkant av dagens (19. januar) plenumsdebatt om Digital Services Act. (DSA) i Europaparlamentet.

EU-reglene for digitale tjenester, som inkluderer nettjenester fra nettsider til internettinfrastrukturtjenester og nettplattformer, har stort sett vært uendret siden vedtakelsen av e-handelsdirektivet i 2000.

"De nye reglene vil sette en stopper for det digitale ville vesten der de store plattformene setter reglene selv og kriminelt innhold blir viralt", sa Kokalari, som forhandler om DSA på vegne av EPP-gruppen.

«Vi har oppnådd et godt kompromiss for å sikre at europeiske digitale selskaper enkelt kan nå nye kunder og konkurrere internasjonalt. Samtidig vil det føre til mer effektiv fjerning av ulovlig innhold, øke åpenheten for forbrukere og styrke rettighetene til brukere som har blitt mishandlet av de store plattformene, la Kokalari til.

EPP-gruppen gikk opp for at små og mellomstore selskaper skulle redde dem fra uforholdsmessige forpliktelser og gi dem sjansen til å bli fritatt fra noen krav ved å søke om dispensasjon.

"DSA er en horisontal, teknologinøytral forordning med det langsiktige målet om å unngå fragmentering av det digitale indre markedet", understreket Andreas Schwab MEP, EPP-gruppens talsmann for EUs indre marked. "Som EPP-gruppen har vi sørger for at forbrukere er beskyttet på nettet som de er beskyttet offline. Vi ønsker en forholdsmessig tilnærming, som sørger for at store nettselskaper med systemrisiko tar mer ansvar for hva som skjer på plattformene deres, mens SMB-er ikke overbelastes og hindres i å vokse og skalere -up», konkluderte Schwab.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender