Kontakt med oss

Digital teknologi

Europeiske politiske ledere lurer på hvordan de skal gå imot TikTok

DELE:

Publisert

on

Det kommende valget vil vise seg å være et testområde for hvordan Brussel og EUs medlemsland kan håndtere fortsatt press fra ekstremistgrupper og tredjepartsaktører for å spre desinformasjon.

Mange MEP-er har gitt uttrykk for bekymring over den sosiale medieplattformens evne til å spre falsk informasjon, spesielt blant unge velgere. Ursula von der Leyen, sentrum-høyre European People Partys ledende kandidat, vil gi avkall på TikTok i forkant av avstemningen, bekreftet kampanjeteamet hennes.

MEP-medlemmer fra forskjellige land hevdet at det økende antallet TikTok-brukere som prosentandel av den totale EU-befolkningen kan utgjøre en fare for det kommende valget, spesielt med fremveksten av ekstreme høyregrupper.

Andre som Renew MEPs sier at et mulig forbud mot TikTok-plattformen bør være en del av en bredere offentlig debatt. "Vi hadde en studie utført av Europaparlamentet knyttet til hva unge mennesker ser i alle medlemsland, og jeg tror at hvis vi ser på hvor unge mennesker får informasjonen deres, er en veldig stor del av informasjonen deres ikke bare fra TikTok, men også fra Instagram, som ikke har noe problem med å knytte seg til Kina og andre», ble en RENEW MEP sitert som sa.

En rumensk MEP sier at et mulig forbud mot TikTok i Romania under valgkampen vil være antidemokratisk. "Når det gjelder å begrense TikTok, tror jeg at nå, under kampanjen, må vi stille oss selv noen spørsmål, det vil si at hvis den regjerende koalisjonen vil forby TikTok nå, fordi det ikke passer dem, må jeg innrømme at Selv om jeg forstår faren knyttet til Kina, virker det for meg som om de prøver å bli kvitt ting som gjør dem ukomfortable, inkludert opposisjonspartier, så dette tiltaket vil jeg se på som litt antidemokratisk i denne perioden bør være en del av en bredere offentlig debatt og ikke gjøres fordi du ikke liker en kommunikasjonskanal plutselig, over natten, fordi du så en undersøkelse», avslutter MEP.

Debatten om TikTok har pågått i flere måneder. I en nylig debatt før valget nevnte von der Leyen at EU-kommisjonen er klar over "faren ved TikTok" og husket at institusjonen hun leder var den første som forbød installasjon av applikasjonen på bedriftsenheter. Holdningen kommer på et tidspunkt da spenningene mellom Kina og Vesten øker, og USA vurderer også å forby TikTok på grunn av båndene til den kinesiske regjeringen.

Annonse

Under hennes mandat understreket von der Leyen at det er gjort betydelige fremskritt med å regulere digitale tjenester, for å sikre ansvarlighet for nettplattformer og for å forhindre at digitale markeder blir monopolisert av store selskaper. I forkant av møtet med Kinas president Xi Jinping fremhever disse uttalelsene EUs bekymringer om cybersikkerhet og beskyttelse av innbyggernes data. 

Med denne utviklingen er fremtiden til TikTok i Europa fortsatt usikker, og de politiske avgjørelsene som vil følge det europeiske valget vil være avgjørende for å avgjøre om appen vil fortsette å operere på kontinentet eller vil være underlagt strenge restriksjoner.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender