Kontakt med oss

Cloud computing

Commission gjør programvare tilgjengelig for alle til fordel for bedrifter, innovatører og områder av offentlig interesse

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Kommisjonen har vedtatt nye regler for åpen kildekode-programvare som vil gjøre programvareløsningene deres offentlig tilgjengelige når det er potensielle fordeler for innbyggere, bedrifter eller andre offentlige tjenester. Den siste Kommisjonsundersøkelse om virkningen av åpen kildekode programvare og maskinvare på teknologisk uavhengighet, konkurranseevne og innovasjon i EUs økonomi viste at investeringer i åpen kildekode i gjennomsnitt fører til fire ganger høyere avkastning. Kommisjonens tjenester vil kunne publisere programvarekildekoden de eier på mye kortere tid og med mindre papirarbeid. Et eksempel på fordelene med åpen kildekode er Legislation Editing Open Software (LEOS), programvaren som brukes på tvers av kommisjonen for å utarbeide lovtekster.

Opprinnelig skrevet for kommisjonen, utvikles LEOS nå i nært samarbeid med Tyskland, Spania og Hellas. Disse reglene følger kommisjonens Åpen kildekode-programvarestrategi 2020-2023, som under temaet 'Think Open', har satt en visjon for å oppmuntre og utnytte den transformative, innovative og samarbeidende kraften til åpen kildekode, dens prinsipper og utviklingspraksis. Strategien bidrar til målene for det overordnede Kommisjonens digitale strategi og Digital Europe program. For mer informasjon, vennligst se denne pressemelding.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender