Kontakt med oss

Crime

Global kriminalitetsbyste inkluderer 70 i Sverige, 49 i Nederland - Europol

Publisert

on

Tjenestemenn fra Europol, FBI, Sverige og Nederland ga tirsdag 8. juni detaljer om den europeiske delen av et globalt brodd der kriminelle fikk telefoner som brukte kryptering, men som politimyndigheter kunne dekode og bruke for å lytte til samtaler , Reuters, Les mer.

Jean-Phillipe Lecouffe, visedirektør for Europol, sa på en pressekonferanse i Haag at i det hele tatt hadde politimyndigheter fra 16 land arrestert mer enn 800 mistenkte i 700 raid, beslaglagt 8 tonn kokain og mer enn 48 millioner dollar i kontanter og kryptovalutaer.

"Denne internasjonale koalisjonen ... gjennomførte en av de største og mest sofistikerte politimyndighetene hittil i kampen mot kryptert kriminell virksomhet, sa Lecouffe."

Tjenestemennene brøt ikke ned alle arrestasjoner i hvert land, men svensk offisiell Linda Staaf sa at 70 hadde blitt arrestert i Sverige og en nederlandsk tjenestemann sa at 49 ble arrestert i Nederland.

Staaf, etterretningssjef for det svenske politiet, sa at operasjonen hadde forhindret ti drap.

De involverte landene inkluderte Australia, Østerrike, Sverige, Danmark, Estland, Litauen, Norge, New Zealand, Skottland, Storbritannia, Tyskland og USA, sa Lecouffe.

Det amerikanske føderale byrået for etterforskning skulle gi nærmere detaljer om operasjonen senere på tirsdag, men Calvin Shivers fra FBIs kriminelle etterforskningsavdeling sa i Haag at byrået hadde hjulpet med å distribuere telefonene i de 18 månedene frem til operasjonen. til 300 kriminelle grupper i mer enn 100 land.

Politiets byråer kunne da "snu bordene på kriminelle organisasjoner," sa Shivers.

"Vi var faktisk i stand til å se fotografier av hundrevis av tonn kokain som var skjult i forsendelser av frukt."

EU

Å holde UEFA EURO 2020-mesterskapet trygt

Publisert

on

Mellom 10. juni og 12. juli 2021 vil Europol være vert for et operativt senter for å støtte sikkerhet og sikkerhet under UEFA EURO 2020-mesterskapet i fotball. Koordinert av det nederlandske politiet, vil det internasjonale politisamarbeidssenteret (IPCC) for de nasjonale fotballkontaktpunktene være vert for rundt 40 forbindelsesoffiserer fra 22 deltakende og vertsland. Dette spesielle operasjonelle oppsettet er opprettet for å muliggjøre raskt samarbeid og gi den nødvendige operasjonelle støtten for et trygt og sikkert mesterskap.

IPCC vil tjene som et sentralt informasjonspunkt for nasjonale politimyndigheter. For det formål har Europol opprettet en spesiell arbeidsgruppe EURO 2020 som gjør det mulig å holde offiserer på bakken 24/7 for enkelt å utveksle informasjon og raskt motta potensielle kunder om pågående etterforskning. De operative aktivitetene vil fokusere på offentlig sikkerhet og kriminelle trusler, som kan true sikkerheten under turneringen. Håndhevelsesmyndigheter vil målrette trusler som nettkriminalitet, terrorisme, kampfiksing, handel med forfalskede varer, inkludert falske COVID-19-sertifikater og andre immaterielle forbrytelser.

Europols administrerende direktør, Catherine De Bolle, sa: 'UEFA EURO 2020-mesterskapet er en unik turnering både for fotball og for rettshåndhevelse. Med 24 landslag som spiller i 11 byer over hele Europa, er det å slå sammen viktigst for turneringens sikkerhet. Europol vil muliggjøre dette samarbeidet ved å være vert for det dedikerte operasjonelle senteret. Støttet av Europols evner vil offiserer på bakken være bedre forberedt på å sikre et jevnt og trygt mesterskap. '

IPCCs stabssjef, Max Daniel, sa: 'Å kombinere informasjon om offentlige ordensspørsmål, støttespillere, oppholdssteder og reisebevegelser på vei, luft og jernbane resulterer i et oppdatert og integrert bilde. Det å kunne dele denne informasjonen enkelt mellom land har vist seg å være veldig verdifull tidligere. Politiets etterretningsoffiserer i alle deltakerland gjør sitt ytterste for å sikre at dette unike UEFA EURO 2020-mesterskapet blir så trygt som mulig. '

IPCC UEFA EURO 2020 Deltakere (totalt antall):

EU-medlemsstater: Østerrike, Belgia, Kroatia, Tsjekkia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Italia, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Spania, Sverige, Nederland. 

Land utenfor EU: Aserbajdsjan, Nord-Makedonia, Russland, Sveits, Tyrkia, Ukraina, Storbritannia.

Organisasjoner: INTERPOL og UEFA

Fortsett å lese

Crime

Sikkerhetsunion: EUs regler om fjerning av terrorinnhold på nett trer i kraft

Publisert

on

Landemerke EU-regler om adressering av formidling av terrorinnhold på nett trådte i kraft 7. juni. Plattformer må fjerne terrorinnhold som er henvist av medlemslandenes myndigheter innen en time. Reglene vil også bidra til å motvirke spredning av ekstremistiske ideologier på nettet - en viktig del av å forhindre angrep og adressere radikalisering. Reglene inkluderer sterke garantier for å sikre full respekt for grunnleggende rettigheter som ytringsfrihet og informasjon. Forordningen vil også fastsette forpliktelser om gjennomsiktighet for elektroniske plattformer og for nasjonale myndigheter til å rapportere om hvor mye terroristinnhold som er fjernet, tiltakene som brukes til å identifisere og fjerne innhold, resultatet av klager og anker, samt antall og type pålagte sanksjoner. på nettbaserte plattformer.

Medlemsstatene vil være i stand til å sanksjonere manglende overholdelse og bestemme straffenivået, som vil være proporsjonalt med innholdet i overtredelsen. Plattformens størrelse vil også bli tatt i betraktning, for ikke å pålegge urimelig høye straffer i forhold til plattformens størrelse. Medlemsstater og nettplattformer som tilbyr tjenester i EU har nå ett år på seg til å tilpasse prosessene.

Forordningen gjelder fra 7. juni 2022. Fremme av vår europeiske livsstil Visepresident Margaritis Schinas sa: «Med disse banebrytende nye reglene slår vi ned på spredningen av terrorinnhold på nettet og gjør EUs sikkerhetsunion til en realitet. Fra nå av vil online plattformer ha en time på å få terrorinnhold ut av nettet, slik at angrep som den i Christchurch ikke kan brukes til å forurense skjermer og sinn. Dette er en enorm milepæl i Europas antiterrorisme- og antiradikaliseringsrespons. ”

Innenrikssjef Ylva Johansson sa: "Å ta ned terrorinnhold umiddelbart er avgjørende for å stoppe terrorister fra å utnytte Internett for å rekruttere og oppmuntre til angrep og for å ære deres forbrytelser. Det er like viktig å beskytte ofre og deres familier fra å bli konfrontert med forbrytelser et sekund. tid på nettet. Forordningen setter klare regler og ansvar for medlemsland og for elektroniske plattformer, og beskytter ytringsfriheten der det er berettiget. "

Dette faktaark gir ytterligere informasjon om de nye reglene. Reglene er en viktig del av kommisjonens Counter-Terrorism Agenda.

Fortsett å lese

Crime

Tollunion: EU trapper opp reglene om kontantkontroller for å bekjempe hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme

Publisert

on

Nye regler trådte i kraft 3. juni, som vil forbedre EUs system for kontroll av kontanter som kommer inn og ut av EU. Som en del av EUs innsats for å takle hvitvasking og å kutte kilder til terrorfinansiering, er alle reisende som kommer inn eller ut av EU-territorium allerede forpliktet til å fylle ut en kontanterklæring når de bærer 10,000 XNUMX euro eller mer i valuta, eller tilsvarende i andre valutaer, eller andre betalingsmåter, for eksempel reisesjekker, gjeldsbrev osv.

Fra 3. juni vil det imidlertid bli implementert en rekke endringer som vil skjerpe reglene ytterligere og gjøre det enda vanskeligere å flytte store mengder uoppdagede kontanter. For det første utvides definisjonen av 'kontanter' under de nye reglene og vil nå dekke gullmynter og visse andre gullartikler. For det andre vil tollmyndighetene kunne handle på beløp som er lavere enn € 10,000 når det er indikasjoner på at kontanter er knyttet til kriminell aktivitet. Til slutt kan tollmyndighetene nå også be om at en deklarasjon om kontanter avsløres når de oppdager 10,000 XNUMX euro eller mer i kontanter som sendes uten ledsagelse via post, frakt eller bud.

De nye reglene vil også sikre at kompetente myndigheter og nasjonal finansiell etterretningsenhet i hvert medlemsland har den informasjonen de trenger for å spore og takle bevegelser av kontanter som kan brukes til å finansiere ulovlig aktivitet. Implementeringen av de oppdaterte reglene betyr at den siste utviklingen i Financial Action Task Force (FATF) internasjonale standarder for bekjempelse av hvitvasking og finansiering av terrorisme gjenspeiles i EU-lovgivningen. Fullstendige detaljer og et faktaark om det nye systemet er tilgjengelig her..

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender