Kontakt med oss

Europol

Ringen for våpen- og narkotikasmugling ble ødelagt i raid over hele Europa

DELE:

Publisert

on

Det kroatiske politiet kunngjorde fredag ​​(26. mai) at en ring for handel med narkotika og våpen som opererer i Europa ble brutt av en politioperasjon som arresterte 37 personer, beslagla penger, narkotika og våpen i åtte land.

Tjenestemenn uttalte at i sluttfasen av denne operasjonen gjennomførte politi fra disse landene, støttet av Europol, den europeiske politiorganisasjonen, og US Drug Enforcement Administration raid natt til onsdag 30. mai 2018 i Kroatia, Bosnia- Hercegovina og Slovenia.

Tjenestemenn sa at operasjonen mot det såkalte Balkan-kartellet ble satt i gang etter at det kroatiske politiet oppdaget en celle som tilhørte gjengen i Zagreb i fjor. Siden Kroatias etterforskning startet i fjor, har det også funnet sted razziaer i Tyskland og Østerrike.

Goran Laus fra Kroatias narkotikakriminalitetspoliti fortalte på en pressekonferanse at Dino Muzaferovic var en av 37. Han er en bosnier, som ble arrestert i desember i Tyskland og deretter overført til Italia hvor han er dømt til fire år for narkotikasmugling.

Laus rapporterte at Muzaferovic ble antatt å være ansvarlig for kartellet, og hadde drevet det bak lås og slå.

Tihomir Miic, Muzaferovics advokat i en egen sak i Kroatia mot ham, svarte til avisen Jutarnji List: "Dino er varetektsfengslet i over ett år og han er i fengsel i utlandet, så det er usikkert hvordan påstandene om at han drev den påståtte kriminelle organisasjonen kan stå."

Det var ingen umiddelbar kommentar fra advokatene eller representantene for de andre personene som var arrestert.

Laus uttalte at 14 av de 37 arrestantene var bosniere. Elleve kroater og åtte slovenere. To serbere. En tysker, en tyrker.

Annonse

I en pressemelding om angrepene sa Kontoret for bekjempelse av korrupsjon og organisert kriminalitet i Kroatia at det hadde beordret en etterforskning av 22 personer anklaget for kriminelle handlinger fra kriminelle foreninger for uautorisert produksjon og salg av narkotika og ulovlig besittelse, produksjon og kjøp av eksplosiver og skytevåpen.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender