Kontakt med oss

Cyber ​​Security

Et løft for EUs cyberresiliens

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

10. november stemte MEP-er over en ny lov for å forbedre cybersikkerheten i EU, det såkalte nettverks- og informasjonssikkerhetsdirektivet (NIS2).

"Denne nye loven vil forbedre motstandskraften og evnen til å reagere på hendelser til offentlig og privat sektor og EU som helhet", erklærte Eva Maydell MEP, som ledet forhandlingene om direktivet på vegne av EPP-gruppen.

«NIS2 er ikke en sølvkule, men den vil bringe sammen en ekte EUs cybersikkerhetskultur og økosystem, ved å fastsette minimumsregler for effektivt samarbeid og oppdatere listen over sektorer og aktiviteter som er underlagt cybersikkerhetsforpliktelser. De nylige angrepene på Nordstream-rørledningene har vist sårbarheten og skjørheten til vår kritiske infrastruktur. I en verden med hybrid krigføring må vi beskytte internettkablene som våre økonomier er avhengige av, like nøye som våre grenser og rørledninger», sa Maydell, som er medlem av Europaparlamentets komité for industri, forskning og energi.

«Europas cyberresiliens og cybersikkerhet er avgjørende for vår økonomiske motstandskraft. Vi må ta avgjørende grep for å øke beredskapen og avskrekke atferd som bryter med folkeretten, på og offline. Det nye direktivet legger til en brikke til det større puslespillet for å oppnå større motstandskraft," forklarte Maydell.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender