Kontakt med oss

NATO

Stoltenberg møter parlamentets ledere

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Metsola og Stoltenberg utveksler synspunkter om sikkerhetssituasjonen i Europa (NATO).

Europaparlamentet ønsket Jens Stoltenberg, NATOs generalsekretær, velkommen til presidentkonferansen for de politiske partiene i dag. Stoltenberg, MEP-ene og Roberta Metsola møttes for å snakke om NATOs samarbeid med EU og deres felles prioriteringer for forsvaret av Ukraina.

"Vi ser viktigheten av å ytterligere trappe opp vår støtte til Ukraina," sa Stoltenberg. «NATO-EU-samarbeid har alltid vært viktig, men spesielt nå. Når våre kjerneverdier, demokrati, rettsstaten, respekten for suverenitet og territoriell integritet, [utfordres] av den brutale russiske invasjonen, er det viktigere enn noen gang for NATO og EU å stå sammen.» 

Både Europaparlamentets president Roberta Metsola og Stoltenberg uttrykte ansvaret til EU og NATO for å samarbeide i deres oppdrag for å støtte Ukraina. Metsola besøkte Kiev for noen uker siden, og rapporterte at Ukrainas president Volodymyr Zelensky ber om mer militær støtte og mer effektiv humanitær og økonomisk bistand. Metsola uttrykte også støtte for å styrke de nåværende sanksjonene mot Russland. 

Behovet for å styrke sanksjonene kommer etter hvert som EU håndterer problemer med å få den gassen de trenger. Den 31. mars undertegnet Russlands president Vladimir Putin en erklæring som tvinger europeiske gasselskaper til å hoppe igjennom for å betale for russisk gass. Disse bøylene ville få selskapene til å bryte EU-sanksjonene ved å la den russiske sentralbanken få tilgang til disse betalingene direkte ved å la dem veksle valutaen fra euro til rubler.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender