Kontakt med oss

NATO

NATOs Stoltenberg advarer mot å undervurdere Russland

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Ukraina må bestemme vilkårene for forhandlingene for å avslutte den russiske krigen mot det, sa NATOs generalsekretær Jens Steltenberg mandag (14. november). Han advarte om at Moskvas styrke ikke bør undervurderes til tross for nylige seire på slagmarken.

Mandag besøkte Kherson, den nylig erobrede sørlige byen. Dette var det tredje store tilbakeslaget for Russlands president Vladimir Putin siden februar.

"Vi bør ikke undervurdere Russland," sa Stoltenberg. Stoltenberg uttalte at de russiske væpnede styrkene har betydelige kapasiteter og et stort antall tropper. Han snakket på en pressekonferanse i Haag med nederlandske tjenestemenn.

"De neste månedene vil bli utfordrende. Putin vil at Ukraina skal være kaldt og mørkt om vinteren. Han sa: "Så vi må holde kursen."

Stoltenberg gjentok kommentarene fra Antony Blinken, USAs utenriksminister, i helgen og sa at Ukraina hadde rett til å bestemme når og hvordan man skal forhandle med Russland for å få slutt på konflikten.

"De betaler nå den høyeste prisen i form av tap av liv og skade på nasjonen." Han sa at Ukraina må bestemme seg for hvilke vilkår de er villige til å akseptere.

Stoltenberg sa: "Det som skjer rundt et bord er grunnleggende knyttet til situasjonen på bakken." Han la til: "Så hva skal vi gjøre? Vi bør støtte Ukraina og styrke deres hånd slik at det på et tidspunkt er forhandlinger hvor Ukraina er et uavhengig suverent land i Europa."

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender