Kontakt med oss

NATO

NATO godtar sikkerhetshjelp og treningsplan for Ukraina

DELE:

Publisert

on

NATOs forsvarsministre har avsluttet et todagers møte for å forberede alliansens toppmøte i Washington DC i juli. De diskuterte styrking av NATOs avskrekking og forsvar og støtte til Ukraina. Ministrene ble enige om en plan for hvordan NATO skal lede koordineringen av sikkerhetshjelp og opplæring.

"Dette vil tillate NATO-ledere å starte denne innsatsen på toppmøtet i Washington i juli, og sette vår støtte til Ukraina på et fastere fotfeste i årene som kommer," sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Med en kommando i Wiesbaden, Tyskland, vil NATO koordinere trening og utstyrsdonasjoner, med nesten 700 personell fra allierte og partnernasjoner involvert i denne innsatsen.

NATO vil også legge til rette for utstyrslogistikk og gi støtte til den langsiktige utviklingen av Ukrainas væpnede styrker. "Disse innsatsen gjør ikke NATO til en part i konflikten, men de vil styrke vår støtte til Ukraina for å opprettholde sin rett til selvforsvar," sa generalsekretæren.

Forsvarsministrene ble også enige om svaralternativer for Russlands fiendtlige handlinger mot allierte. Disse inkluderer økt etterretningsutveksling, forbedret beskyttelse av kritisk infrastruktur, inkludert undervanns- og cyberrom, og ytterligere restriksjoner på russiske etterretningsoperatører. "Russlands kampanje vil ikke avskrekke oss fra å støtte Ukraina, og vi vil fortsette å beskytte våre territorier og befolkninger mot enhver form for fiendtlige handlinger," sa Jens Stoltenberg. 

Når det gjelder avskrekking og forsvar, diskuterte ministrene nye NATO-forsvarsplaner, som militære planleggere oversetter til konkrete krav til styrker og kapasiteter som trengs for å forsvare alliansen. «Allierte tilbyr styrker til NATOs kommando i en skala som ikke er sett på flere tiår. I dag har vi 500,000 2022 soldater med høy beredskap på tvers av alle domener, betydelig mer enn målet som ble satt på toppmøtet i Madrid i XNUMX, sa generalsekretæren.

Han la til at de investerer i nøkkelkapasiteter, og la merke til at «i løpet av de neste fem årene planlegger NATO-allierte over hele Europa og Canada å anskaffe tusenvis av luftforsvars- og artillerisystemer, 850 moderne fly – for det meste femte generasjon F-35 – og også en mange andre avanserte egenskaper." NATO investerer også i innovasjon, inkludert over én milliard dollar i NATOs innovasjonsfond. Ministrene diskuterte et nytt Defense Industrial Pledge som vil skalere opp militær produksjon og styrke langsiktig samarbeid med industrien. 

Annonse

I et møte i Nuclear Planning Group diskuterte forsvarsministrene også den pågående tilpasningen av NATOs kjernefysiske kapasiteter. «Vi er en kjernefysisk allianse – forpliktet til å være ansvarlige og transparente. Men tydelig i vår beslutning om å bevare freden, forhindre tvang og avskrekke aggresjon, sa Jens Stoltenberg.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender