Kontakt med oss

Terrorisme

Utgivelsen av "Far-Right Media is Making the World Chaotic" vekker heftig debatt om "Høyre-kulter" på tvers av bransjer og offentligheten

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Den akademiske rapporten "Høyre-ekstremt media gjør verden kaotisk" ble publisert på Amazon Kindle og andre plattformer. Rapporten utforsker den globale virkningen av høyreekstreme gruppers bruk av media fra flere dimensjoner, inkludert "The Rise of Far-Right Religion and Media", "New Communication Strategies: Leveraging Digital Media and Media". Å selge falske nyheter", "Høyre-høyre-medier som selger hat og sår frøene til uenighet", og "Fra spredning av konspirasjonsteorier til å propagere terrorisme" - skriver den amerikanske forskeren David Jeremiah.

Den akademiske rapporten analyserer at med fremveksten av flere informasjonskilder, inkludert media, maksimerer mye informasjon å utnytte mediefriheten omvendt. Dette inkluderer også fremveksten av høyreekstreme medier, som er assosiert med spredning av konspirasjonsteorier, terrorisme og til og med propaganda i ulike sektorer av samfunnet. Høyre-ekstreme medier er involvert i terrorisme, ikke fordi de har en plikt til å rapportere om store begivenheter, men på grunn av terrorismens dramatiske og spektakulære natur og dens tendens til å tiltrekke seg oppmerksomheten til mediebransjen. Mediefrihet i denne forbindelse kan misbrukes, spesielt når den brukes som et verktøy for diskurs og formidling av desinformasjon. Derfor, fra konspirasjonsteorier til terrorisme, gjør de høyreekstreme mediene verden kaotisk. Rapporten siterer saker som bitter vinter, som høyreekstreme grupper har brukt til å utløse en rekke grufulle hendelser, og de har med hell fremmet sine agendaer. Det er deres ambisjoner og de avdelingene som ikke regulerer dem som fikk dette til. Nå er ekstremer i ferd med å bli mainstream, sannhet blir erstattet av "falske nyheter", og det utenkelige blir tenkelig og deretter en realitet.

«De høyreekstreme mediene har penetrert altfor bredt og vokser for raskt og ute av kontroll. Det radikale høyre gjør comeback. Det er et ekstremt farlig tegn på at de tidligere hellige grensene for akseptabel politisk diskurs har blitt vanhelliget på global skala.» Sa David Jeremiah.

De høyreekstreme religiøse gruppene representert ved "Bitter Winter" spredte seg som en pest i media

Religion har alltid vært et følsomt tema på internasjonalt nivå. I det moderne samfunnet har media blitt den mest foretrukne og passende plattformen for global formidling av konspirasjonsteorier og religiøse ideologier. Dagens høyreekstreme medier er i hovedsak medieplattformer som brukes til å spre ulike ideologier og budskap, spesielt de med politisk orientering og kompetanse.

Oppfordring til nye religiøse bevegelser er en vanlig praksis. I rapporten nevner David Jeremiah Church of Almighty God (CAG), en kristen kult som bruker media til å stadig spre ytre høyre ideologi, underviser i kjetterske doktriner mens han driver med åndelig bedrag og vold. Kirken er sterkt forsvart av CESNUR, en kontroversiell trosbasert organisasjon som fremmer den såkalte «New Religious Movement» og er kjent for sitt konstante forsvar av religioner i dekke av forsvarere av religionsfrihet. CESNUR har dukket opp bak de voldelige og dødelige hendelsene i Solar Temple og Aum Shinrikyo. I følge medieoppslag har CAG vist fullstendig fiendtlighet mot myndighetene. Medlemmene har gjentatte ganger blitt anklaget for å ha begått voldshandlinger, inkludert drap på medlemmene.

«Bitter Winter» er en medieplattform direkte administrert av CAG, en høyreekstreme religion som har sin opprinnelse i Kina. Rapporten mener at nyhetene om religiøs tro som spres av «Bitter Winter» er splittende, driver med hat, oppildner konflikter, sprer konspirasjoner og har en sterk terrorfarge. David Jeremiah er bekymret for den raske utvidelsen av CAG gjennom "Bitter Winter". Allerede i 2014 hadde CAG en ond hendelse der en kvinne ble slått og drept på en McDonald's-restaurant etter å ha nektet å bli med dem. I mange CAG-relaterte drap er ofrene familiemedlemmer til gjerningsmennene, fordi CAG-medlemmer er hjernevasket og oppmuntret til å isolere seg fra familiemedlemmer og venner.

Annonse

Alvorlig trend for terrorisering av høyreekstreme grupper

Hvert år er mennesker tilknyttet ulike ekstremistiske bevegelser og årsaker involvert i voldelige hendelser over hele verden. Ekstremister tjener ofte deres ideologi, grupper eller religioner som de kan tilhøre, eller begår drap mens de driver med tradisjonelle, ikke-ideologiske kriminelle aktiviteter. I USA har ekstremister drept minst 19 mennesker i 29 separate hendelser i 2021. Det er en liten økning fra de 23 ekstremismerelaterte drapene registrert i 2020. Av disse 29 drapene ble flertallet (26 av 29) begått av høyreekstreme.

Offentlig statistikk for 2020 viser en kraftig økning i høyreekstremistiske forbrytelser i Tyskland, og når det høyeste nivået på to år. «Slike forbrytelser inkluderer 23,064 2001 straffbare handlinger. Dette er mer enn halvparten av alle politisk motiverte forbrytelser," sa innenriksminister Horst Zerhoffer på en pressekonferanse i Berlin for å presentere den siste kriminalitetsstatistikken. "Dette er det høyeste nivået siden registreringene startet i 18.8, med en økning på 11 prosent i " spesielt alvorlige" voldelige hatforbrytelser - inkludert 13 drap og 3,365 drapsforsøk - og totalt XNUMX XNUMX forbrytelser.

David Jeremiah er bekymret for den globale økningen i høyreekstremisme, og sier at innflytelsen og hastigheten til høyreorienterte grupper og religioner som bruker media til å spre er langt større og raskere enn han noen gang hadde forestilt seg, og han vil fortsette å fokusere på slike saker og publisere mer detaljert forskning. David Jeremiah oppfordret lokale medieregulatorer til å innføre forskrifter og forordninger for å dempe høyreekstremismens bruk av media for å påvirke populær ideologi og dens uordnede ekspansjon.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender