Kontakt med oss

Italia

Stillheten som skriker

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Søndag 9. oktober 2022 er det 40-årsjubileet for det palestinske terrorangrepet i 1982 på den store synagogen i Roma, der et to år gammelt barn, Stefano Tache, ble drept og 37 andre såret. Stefanos bror Gadiel, også såret i angrepet, har nettopp publisert memoarene sine, Den ropende stillheten, der han tar for seg den italienske regjeringens medvirkning til terroristene.

Hele Italia må takke Gadiel for hans styrke og besluttsomhet, og for å fortelle historien om hans lidelse og hele familien, spesielt hans modige mor Daniela og faren Joseph. Historien hans er en personlig historie av universell verdi. Den lærer oss at ofre for terrorisme står overfor en følelsesmessig tsunami som de aldri kan komme seg helt fra. Deres psykiske og fysiske smerte er ikke anerkjent og fortsatt langt fra å være fullt ut forstått, definert og adressert.

De siste månedene har Israel møtt en bølge av terrorangrep og angrepsforsøk. Bare ofrene kjenner traumet de må tåle, familiens hjertesorg, arven etter fysiske sår. Under den andre intifadaen så jeg Jerusalems gater bokstavelig talt dekket av blodet til over 1,000 døde. Likevel ble angriperne frikjent og til og med opphøyet som fyrster av verdens undertrykte. Ofrene ble imidlertid slettet, og Israel og jøder ble baktalt som undertrykkere.

Gadiel Taches beretning om sin personlige erfaring og den grufulle politiske skandalen som tillot angrepet, kaster lys over den sanne naturen til antisemittisk terrorisme og lidelsene den forårsaker. I sin bok gjør Gadiel det klart at antisemittisk terrorisme ganske enkelt er den siste historiske gjentakelsen av folkemord antisemittisk vold, som kulminerte med Holocaust. Antisemittisk terror bruker i dag politisk ondskap, medieærekrenkelser, campus- og sosiale medier-hat og direkte fysiske angrep på jøder rundt om i verden.

Denne terroren er på sitt verste i Israel, hvor hvem som helst, hvor som helst, kan bli offer for skyting, kniv- og bilangrep. Det er ingen familie som ikke har en slektning eller venn som har vært utsatt for terror. Men det er heller ikke noe sted i verden som ikke har kjent antisemittisk terrorisme, fra OL i München i 1972 til Paris, Madrid, London, Toulouse, Nederland, New York og mange amerikanske byer, samt Mumbai, Kenya og, selvfølgelig Roma.

Den globale terrorisme-pandemien, som nådde sitt høydepunkt den 9. september, har aldri med rette blitt definert som uhyre antisemittisk, selv om terroristene selv aldri unnlater å skrike ut sitt hat mot jøder, som i Roma-angrepet hvis årsdagen vi nå høytidelig observere. Hendelsene teller i titusenvis, alltid ledsaget av demonisering av Israel og rop om «død til jødene» sammen med «fra elven til havet vil Palestina være fritt».

Antisemittisk terrorisme har samme formål i dag som tidligere: ødeleggelsen av det jødiske folk. Nå skal dette oppnås ved å ødelegge den eneste jødiske staten i verden, som også er det eneste demokratiet i Midtøsten. Faktisk har hatet mot Israel som kulminerer i, som Robert Wistrich kalte det, «nazifiseringen» av den jødiske staten fått skremmende dimensjoner selv i den italienske opinionen. Dette spenner fra en artikkel av Valentino Parlato der han sammenlignet Ariel Sharon med Kesserling og Göring til Lucio Lombardo Radice som hevdet at Israel implementerte den nazistiske likvideringen av gettoene i Beirut.

Annonse

Erkererroristen Yasser Arafat, med et våpen, snakket til det italienske parlamentet, som Gadiel husker i sin bok. Arafat formulerte allerede da den blodige strategien som ville føre til den andre intifadaen, med opplæring av shahid martyrer og deres helliggjørelse, selv om Arafat hevdet å søke etter freden han i realiteten alltid avviste.

I løpet av min karriere som journalist har jeg møtt mange terrorister. Når du møter dem, innser du at deres oppvekst og trening har gjort dem urokkelige, og at hatet deres ikke har noe med territorielle spørsmål å gjøre. Den er ideologisk og religiøs, og gjør "martyren" som dreper jøder til en helliggjort figur. Hjemme, på skolen, på bymurene og i sommerleirer lærer de å følge veien til avvisning, hat og terrorisme. Mens de skryter, "Vi elsker døden like mye som de elsker livet."

Dette er sannheten. Mødrene som gleder seg over deres død shahid sønner er det stikk motsatte av våre mødre, det stikk motsatte av Daniela, som har kjempet sammen med Gadiel helt siden den forferdelige dagen for 40 år siden. I dag returnerer hun minnet om Stefano til oss, i live, et barn av oss alle.

Dette er en oversettelse av en artikkel som opprinnelig dukket opp i den italienske jødiske publikasjonen Shalom.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender