Kontakt med oss

Økonomi

Europeiske språkdagen

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

I EU28 i 2011 studerte 83% av elevene på grunnskolenivå1 og 94% av de som gikk på videregående opplæringsprogrammer1 engelsk som fremmedspråk. Det nest mest studerte fremmedspråket både på grunnskolenivå og videregående nivå var fransk (19% av elevene på ungdomstrinnet og 23% i videregående), etterfulgt av tysk (9% og 21%) og Spansk (6% og 18%).

Viktigheten av engelsk som fremmedspråk i EU er også bekreftet blant voksne i yrkesaktiv alder. I EU28 ble engelsk erklært som det mest kjente fremmedspråket i 2011 blant befolkningen i alderen 25 til 64. Blant de som oppga at engelsk var deres mest kjente fremmedspråk, svarte 20% at de snakket det på et dyktig2-nivå, 35% til en vareEDL_Logo1 nivå og 45% på et rettferdig nivå. Med tanke på alle språk oppga to tredjedeler av den totale befolkningen i alderen 25-64 år at de kunne minst ett fremmedspråk.

I anledning den europeiske dagen for språk, feiret hvert år 26. september, publiserer Eurostat, EUs statistikkontor, data om språklæring av skolelever og oppfattede språkkunnskaper hos voksne. De generelle målene for denne hendelsen er å gjøre publikum oppmerksom på viktigheten av språkopplæring, å fremme det rike språklige og kulturelle mangfoldet i Europa og å oppmuntre til livslang språkopplæring i og utenfor skolen.

Fransk studert av over halvparten av elevene på grunnskolenivå i Luxembourg og Romania

I 2011, på grunnskolenivå, var engelsk det mest studerte fremmedspråket, med andeler over 90% av elevene i Malta og Østerrike (begge 100%), Spania og Italia (begge 99%), Hellas (97%) , Kroatia (95%), Frankrike (93%) og Polen (91%). Blant de medlemsstatene som disse dataene er tilgjengelige for, ble fransk studert av mer enn halvparten av elevene på dette nivået i Luxembourg (90%) og Romania (51%), mens tysk ble studert av mer enn en fjerdedel i Luxembourg (100%) ), Kroatia (32%), Danmark (28%), Ungarn og Slovakia (begge 27%).

Tysk er nest mest studerte språk på videregående nivå i ti medlemsland

I videregående opplæring forble engelsk det mest studerte språket, over 90% av elevene i alle medlemsland, bortsett fra Bulgaria, Kypros, Ungarn, Malta og Portugal. Det nest mest studerte språket i videregående opplæring var tysk i ti medlemsland, fransk på ni, spansk på fire, russisk på tre og svensk og italiensk i ett hver.

Annonse

For mer informasjon, klikk her.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender