Kontakt med oss

Økonomi

EU må være mer krevende av Kongo-myndighetene, sier EU-revisorer

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Victor Kalmykov nestleder i Det faste representasjon i Russland til EU, Kris OJULAND, Pascal Lamy generaldirektør i WTO, J. Chaffin, Karel De Gucht EC kommissær med ansvar for handelEn rapport publisert i dag av European Court of Auditors (ECA) er kritisk angående resultatene av EU-støtte for å fremme viktige styringsområder i Den demokratiske republikken Kongo (DRC). "Mens EU-støtten er velmenende og oppnår noen resultater, er fremgangen langsom, ujevn og generelt sett begrenset," sa Hans Gustav Wessberg, ECA-medlem som er ansvarlig for rapporten. "Færre enn halvparten av de undersøkte programmene har levert, eller sannsynligvis vil levere, de fleste av de forventede resultatene. Bærekraft er i de fleste tilfeller et urealistisk prospekt. "

Hvis, som hovedutviklingspartner med DRC og en talsmann for godt styresett og menneskerettigheter, er at EU skal fortsette å støtte ledelse i Kongo, må den øke betydelig sin bistandseffektivitet. I denne sammenheng må kommisjonen å være både mer realistisk om utformingen av, og hva som kan oppnås med EU-programmer. Kommisjonen må være mer krevende av de kongolesiske myndigheter ved overvåkning samsvar med vilkår som er avtalt og forpliktelsene.

Godt styresett er en grunnleggende europeiske verdi og en viktig del av EUs utviklingssamarbeid med tredjeland. Siden gjenoppta strukturelle samarbeid med DR Kongo, har EU gitt om € 1.9 milliarder av bistand mellom 2003 og 2011, noe som gjør den til en av landets viktigste utviklingspartnere.

Annonse

Tilsynet undersøkte effekten av EU-støtte til valgprosessen, justis- og politi og offentlig økonomistyring reformer, samt desentralisering prosessen.

Riksrevisjonen fant at bedre styring i DRC kommer til å bli en lang prosess. Sammen med andre utviklingspartnere står EU overfor alvorlige hindringer i arbeidet med å forbedre styresettingen i DRC. Imidlertid, mens kommisjonen er godt kjent med hovedårsakene til statssvikt i DRC, tok det ikke tilstrekkelig hensyn til denne konteksten ved utformingen av EU-programmer.

For å maksimere sjansene for at EU-midler er godt brukt, konkluderer tilsynet at "EU må sikre at finansieringen er nært knyttet til samtykke fra samarbeidslandet på programvilkår, mål og sjanser og godt understøttet av effektiv dialog politikk med regjeringen på fastsettelse og gjennomføring av nødvendige reformpolitikk og strategier ".

Annonse

ECA anbefaler at Kommisjonen og EEAS anmeldelse av visse komponenter av EUs samarbeidsstrategi med DRC, bedre vurdere risiko i forbindelse med en vellykket gjennomføring av programmer, etablere mål som er oppnåelig i nasjonal sammenheng og styrke bruken av kondisjonalitet og politikk dialog.

Revisjonsretten (ECA) spesialrapporter blir publisert i løpet av året, presentere resultatene av den valgte revisjoner av spesifikke EU budsjettområder eller ledelse emner.

Denne spesielle rapporten (SR 09 / 2013) er berettiget EU-støtte til styresett i Den demokratiske republikken Kongo. ECA vurdert om EU-støtte for styring relevant for behovene og nå sine planlagte resultater og gjør Kommisjonen tar tilstrekkelig hensyn til DRC skjøre sammenhengen i utformingen av EUs programmer? Revisjonen omfattet EU-støtte for valgprosessen, sikkerhetssektorreform (rettferdighet og politi), PFM reform og desentralisering i perioden 2003 til 2011.

Revisjonen konkluderte med at effektiviteten av EU-bistand til styring i DRC er begrenset. EUs støtte til styresett er satt inn i en generelt sunn samarbeidsstrategi, dekker landets viktigste styringsbehov og har oppnådd noen resultater. Fremgangen er imidlertid treg, ujevn og generelt begrenset. Færre enn halvparten av programmene har levert, eller sannsynligvis vil levere, de fleste av de forventede resultatene. Bærekraft er i de fleste tilfeller et urealistisk prospekt ..

Kommisjonen står overfor alvorlige hindringer i arbeidet med å bidra til bedre styresett i DRC: fravær av politisk vilje, donordrevne dynamikken i programmer og mangel på absorpsjon kapasitet. Men mens Kommisjonen er godt kjent med de viktigste årsakene til og konsekvensene av stats skjørhet i Kongo, det tok ikke tilstrekkelig hensyn til denne sammenhengen når du utformer EU-programmer. Risiko har ikke vært godt ivaretatt, programmets mål er ofte altfor ambisiøse, har kondisjonalitet en svak incentiveffekt og politiske dialogen har ikke blitt utnyttet til sitt fulle potensial og tilstrekkelig koordinert med EU medlemsstatene i alle områder ..

Basert på sine funn tilbyr ECA en rekke anbefalinger, blant annet:

  • At Kommisjonen og EEAS (i) betaler økt oppmerksomhet for å sikre en passende balanse mellom bistandene mellom alle provinsene, særlig de fattigste; (ii) kombinere støtte på sentralt nivå med programmer på provinsnivå som knytter politisk og territorial decentralisering til forbedrede strategier for naturressursforvaltning og infrastrukturrehabilitering og utvikling; og (iii) revurdere EUs støtte til forbedret forvaltning av naturressurser på grunnlag av en omfattende behovsanalyse;
  • at Kommisjonen etablere tiltak for å hindre eller redusere risiko og tydelig definerer i løpet av handlingen som skal følges dersom risikoen blir virkelighet;
  • sørge for fleksibilitet i programmet gjennomføringen slik at målene kan anmeldt omgående der det er hensiktsmessig, og;
  • EU hjelpemiddel ville være mer effektiv hvis kommisjonen var å styrke sin bruk av kondisjonalitet og politiske dialogen. Dette vil innebære (i) å sette klare, relevante og realistiske og tidfestede vilkår, (ii) med jevne mellomrom vurdere oppfyllelsen av avtalte betingelser, og (iii) å svare ordentlig, forholdsmessig og på en riktig måte hvis DRC regjeringen viser manglende satsing på compliance, eventuelt ved å suspendere eller avslutte programmet.

coronavirus

Kommisjonen godkjenner € 500,000 XNUMX portugisisk ordning for ytterligere å støtte persontransportsektoren på Azorene i forbindelse med koronavirusutbruddet

Publisert

on

Europakommisjonen har godkjent en portugisisk ordning på 500,000 XNUMX euro for å ytterligere støtte persontransportsektoren i Azorene i forbindelse med koronavirusutbruddet. Tiltaket ble godkjent under statsstøtten Midlertidig rammeverk. Det følger en annen portugisisk ordning for å støtte persontransportsektoren på Azorene som kommisjonen godkjente 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordningen vil støtten ha form av direkte tilskudd. Tiltaket vil være åpent for kollektive persontransportselskaper i alle størrelser som er aktive på Azorene. Formålet med tiltaket er å dempe den plutselige likviditetsmangel som disse selskapene står overfor og for å håndtere tap som påløper i løpet av 2021 på grunn av koronavirusutbruddet og de restriktive tiltakene som regjeringen måtte iverksette for å begrense spredningen av viruset.

Kommisjonen fant at den portugisiske ordningen er i tråd med vilkårene i den midlertidige rammen. Spesielt vil støtten (i) ikke overstige 1.8 millioner euro per selskap; og (ii) vil bli gitt senest 31. desember 2021. Kommisjonen konkluderte med at tiltaket er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i økonomien i et medlemsland, i samsvar med artikkel 107 nr. 3) (b) TEUF og vilkårene i det midlertidige rammeverket. På dette grunnlaget godkjente Kommisjonen tiltaket under EUs statsstøtteregler. Mer informasjon om den midlertidige rammen og andre tiltak som Kommisjonen har iverksatt for å håndtere de økonomiske konsekvensene av koronaviruspandemien kan bli funnet her.. Den ikke-fortrolige versjonen av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.64599 i statsstøtte registrere deg på kommisjonens konkurransens hjemmeside gang noen taushetsplikt problemer har blitt løst.

Annonse

Fortsett å lese

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD)

EU samarbeider med andre OECD-land for å foreslå forbud mot eksportkreditter for kullkraftprosjekter

Publisert

on

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) holder et ekstraordinært møte i dag (15. september) og torsdag (16. september) for å diskutere et mulig forbud mot eksportkreditter for internasjonale kullfyrte kraftproduksjonsprosjekter uten tiltakskompensasjon. Diskusjonene vil fokusere på et forslag som ble presentert av EU og andre land (Canada, Republikken Korea, Norge, Sveits, Storbritannia og USA) tidligere denne måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et viktig skritt for å tilpasse eksportkredittbyråers virksomhet til målene i Parisavtalen.

Eksportkreditter er en viktig del av å fremme internasjonal handel. Som deltaker i OECD -arrangementet om offisielt støttede eksportkreditter, spiller EU en stor rolle i arbeidet med å sikre like vilkår på internasjonalt nivå og for å sikre sammenheng i det felles målet om bekjempelse av klimaendringer. EU har lovet å avslutte bistand til eksportkreditter for kull uten å oppveie tiltak, og forplikter seg samtidig på internasjonalt nivå til en rettferdig overgang.

I januar 2021 oppfordret Rådet for Den europeiske union til global utfasing av miljøskadelige fossile drivstofftilskudd på en tydelig tidsplan og til en resolutt og rettferdig global transformasjon. mot klimanøytralitet, inkludert gradvis avvikling av kull uten kompenserende tiltak i energiproduksjon og, som et første skritt, den umiddelbare slutten på all finansiering av ny kullinfrastruktur i tredjeland. I sin handelspolitiske gjennomgang i februar 2021 forpliktet EU-kommisjonen seg til å foreslå en umiddelbar slutt på eksportkredittstøtte til kullfyrt elektrisitetssektor.

Annonse

I juni i år anerkjente G7-medlemmer også at fortsatte globale investeringer i ikke-reduksjon av kullfyrt elektrisitetsproduksjon var i strid med målet om å begrense den globale oppvarmingen til 1.5 ° C og lovet å avslutte ny direkte statlig støtte til global kullkraftproduksjon internasjonalt innen utgangen av 2021, blant annet gjennom statlig finansiering.

Annonse
Fortsett å lese

EU

Uke fremover: Staten vi er i

Publisert

on

Den store oppgaven for denne uken vil være EU -kommisjonens president von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europaparlamentet i Strasbourg. Det er en innbilning lånt fra USA, da USAs president taler til kongressen i begynnelsen av hvert år og legger ut sine (og det har alltid vært en han til dags dato) planer for året som kommer. 

Jeg er alltid overrasket over amerikansk selvtillit og nesten uforgjengelig tro på at Amerika er den største nasjonen på jorden. Selv om du synes du er helt suveren må være en hyggelig sinnstilstand, får USAs parloøse tilstand på så mange nivåer for øyeblikket meg til å tro at det overdrevent kritiske øyet europeerne har på sitt lodd kan være et sunnere perspektiv. Noen ganger ville det imidlertid være fint om vi kunne anerkjenne de mange fordelene med EU og være litt mer 'europeiske og stolte'.

Det er vanskelig å måle hvor stor interesse SOTEU har utenfor de som er mest engasjert i EUs aktiviteter. Europeerne, bortsett fra en liten gruppe av de mest fromme, går som regel ikke rundt og grubler over hvor bare blomstrende EU er, eller generelt begeistret for retning. Selv om vi kanskje har tenkt på det kontrafaktiske, har Storbritannia gitt alle EU -borgere et veldig sterkt blikk av "hva om?" 

Annonse

Når vi ser på hvor verden ser ut, ser EU ut som om det er i en sunnere tilstand enn de fleste - dette har også en bokstavelig betydning i år, vi er sannsynligvis det mest vaksinerte kontinentet på jorden, det er en ambisiøs plan om å turbo lade økonomien vår ut av dens pandemiske nedgang og kontinentet har stukket haken ut og besluttet å gjøre intet mindre enn å lede verden i kampen mot klimaendringer. Jeg føler personlig en stor bølge av håp fra det faktum at vi tilsynelatende kollektivt har bestemt at nok er nok for dem i EU som ønsker å baklate med demokratiske verdier og rettsstaten. 

Flere forslag kommer fra kommisjonen denne uken: Vestager vil presentere planen for 'Europas digitale tiår'; Borrell vil legge frem EUs planer for forbindelser med Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skissere EUs plan for beskyttelse av journalister; og Schinas vil presentere EUs pakke om helseberedskap og beredskap. 

Det er selvfølgelig en plenumsmøte i parlamentet. Annet enn SOTEU, vil den humanitære situasjonen i Afghanistan og EUs forhold til Taliban -regjeringen bli diskutert; mediefrihet og rettsstatsprincippet i Polen, European Health Union, EUs blått kort for dyktige migranter og LHBTIQ -rettigheter er alle til diskusjon.

Annonse

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender