Strasbourg: Tyrkia, skatt, mot terrorisme, Cuba, handelsforsvar

Som en annen plenarforsamling begynner i Strasbourg, er det noen av de viktigste problemene for diskusjon i uken fremover.

Tyrkia. Stortinget vil diskutere Tyrkias 2016-reforminnsats med utvidelseskommissær Johannes Hahn onsdag (5 juli) og stemme om en resolusjon på torsdag. De vil sannsynligvis be om at EU-tiltredelsesforhandlinger blir suspendert dersom foreslåtte endringer i den tyrkiske grunnloven fortsetter. En pressekonferanse med ordføreren Kati Piri MEP er planlagt etter diskusjon på onsdag på 11h30.

Skatte åpenhet. Store multinasjonale selskaper bør gi offentlig tilgjengelig informasjon om hvor mye skatt de betaler og hvor, i henhold til utkast til lovgivning som er utformet for å slå ned på skattefeil for verdier verdt EUR 50-70 milliarder om året i tapte skatteinntekter. (Debat og stemme tirsdag (4 juli)).

Mot terrorisme. Et forslag om å etablere en midlertidig komité for terrorisme vil bli satt under avstemning. Den nye komiteen vil undersøke hva som trengs for å forbedre samarbeidet mot terrorisme i EU. (Torsdag)

Anti-dumping. Stortinget kan snart begynne å snakke med nasjonale myndigheter om nye EU-antidumpingregler som er utformet for å bedre beskytte EUs industri og jobber mot urettferdig handelspraksis fra ikke-EU-land hvis det ikke er noen innvendinger på plenarmøtet i Strasbourg i Strasbourg. (Tirsdag)

Epidemier på vei oppover. MEPs vil at EU-kommisjonen skal komme med forslag for å takle økningen av hiv-, tuberkulose- og hepatitt C-epidemier i Europa og utvikle et langsiktig politikkramme på EU-nivå. (Debatt mandag (3 juli), stemme onsdag)

Cuba. MEPs forventes å gi sitt samtykke til den første samarbeidsavtalen mellom EU og Cuba på onsdag etter en debatt med EUs utenrikspolitiske leder Federica Mogherini tirsdag ettermiddag, og derved markere et vendepunkt i bilaterale relasjoner.

Øk økonomien i Afrika og EU nabolaget. Det europeiske fondet for bærekraftig utvikling (EFSD) som tar sikte på å mobilisere € 44 milliarder i private investeringer, vil bli satt under avstemning torsdag, dersom de ansvarlige komiteene godtar det på forhånd. Målet er å bidra til å øke jobb, vekst og stabilitet, og dermed ta opp de grunnleggende årsakene til migrasjon i skjøre stater.

Summit konklusjoner og G20. MEPs vil diskutere utfallet av 22-23 junis europeiske rådsmøte og behandle saker på dagsordenen for 7-8 juli G20 møtet med Europarådets president Donald Tusk og kommisjonen (onsdag).

Utgående / innkommende EU-presidentskap. MEPs vil gjennomgå prestasjonene fra det maltesiske presidentskapet i EU-rådet med statsminister Joseph Muscat tirsdag morgen. På onsdag morgen vil Estlands statsminister Jüri Ratas presentere innkommende EU-rådsformandskapets prioriteringer.

Produkter som skal vare. MEPs vil foreslå tiltak for å takle planlagt forfalskning for materielle varer og for programvare i en ikke-lovgivningsmessig beslutning som blir satt til avstemning tirsdag. De vil be om minimumsbestandighet og reparasjonskriterier som skal etableres for hver produktkategori.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Økonomi, EU, EU, Europaparlamentet

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *