#InWorkPoverty - 'Vi har et stort problem med fattigdom i arbeidet for kvinner' Urtasun MEP

| November 8, 2018

MEPs fremhevet den siste Oxfam-studien om fattigdom blant kvinner i arbeidskraft i Europa. Studien understreker situasjonen som står overfor arbeidende kvinner og hvordan deres endrede arbeidsmønstre, de vanskeligheter og ulemper de står overfor fører til fattigdom til tross for sysselsetting. Rapporten utforsker utfordringene og mulighetene som står overfor Europas arbeidende kvinner, særlig de som har usikre og lavt lønnede arbeid.

Vi snakket med Ernest Urtasun MEP (Green) om rapporten, sa han at det Spania som en av to kvinner som jobber i Europa, drives av fattigdom. Urtasun sa at lønnsforskjellen mellom kjønn måtte håndteres, også presisjon i arbeid - som overveldende påvirker kvinner, noe som gir eksempel på turistsektoren i Spania. Han sa at kjønnsaspektet bør gis spesiell vurdering i de europeiske semesterrapporterne.

Spurt om kjønnsbalansen i nasjonale parlamenter gjør en forskjell, sa Urtasun at hvis lovgivningen er mannlig dominert, vil disse problemene bli forsømt, og dette påvirker offentlig politikk.

Tags: , ,

Kategori: En forsiden, Økonomi, EU, EU, Politikk