Stem på #5G: Sikre arven til Robert Schuman

| Kan 10, 2019

Som i 1950 står Europa i dag i møte med valget om å være modig og fremtidsrettet på sin fremtid, skriver Abraham Liu, Huaweis sjefrepresentant til EU-institusjonene.

9 May er en spesiell dag for Europa. På denne dagen, tilbake i 1950, sendte fransk utenriksminister Robert Schuman en bemerkelsesverdig erklæring som braced Europa for fremtiden. Deretter var Europa i ruin: etter ødeleggelsene og tragediene i andre verdenskrig måtte det gamle kontinent gjenoppfinne seg selv og lansere en ny modell hvor de beste verdiene - frihet, mot og solidaritet - kunne blomstre igjen.

Den revolusjonære Schuman-erklæringen banet vei for det som senere ble EU - et økonomisk og kulturelt kraftverk fra 28-nasjonen som fortsetter å inspirere hele verden.

Men da Schuman leverte sin erklæring på 9 May 1950, syntes hans forslag om å slå sammen kull- og stålproduksjon, og dermed gjøre krig mellom europeiske stater materielt umulig, illusorisk for mange. Unødvendig å si, var skeptikene vist seg feil!

Abraham Liu, Huaweis representant for EU-institusjonene.

I 2019 feires Europe Day i et øyeblikk når teknologien gir store forandringer i vårt samfunn og for fremtiden. Mens folk stiller spørsmålstegn ved virkningen, la meg gjøre det klart: skeptikene er gale. Europa og europeerne har stort potensial og evner. Europa vil fortsette å være i forkant med innovasjon, utforskning og prestasjoner.

For at dette skal skje, må det gjøres valg. Valg av hvordan å forene europeiske verdier med de revolusjonerende ny teknologi som er i ferd med å påvirke så dypt inn i vår livsstil.
Neste år vil vi se utplasseringen av en ny generasjon mobilkommunikasjonsnettverk - 5G - som har stort potensial til å forandre våre liv til det bedre. Globale 5G-inntekter skal nå til ekvivalenten av € 225 milliarder i 2025.

Ikke bare vil flere mennesker være koblet til Internett, men mye mer "ting". Den såkalte Internett-tingen vil se en eksplosjon i maskin-til-maskin og maskin-til-maskin-kommunikasjon. Det vil koble opp til 100 milliarder enheter av 2024, og fordelene med 5G-introduksjon på fire viktige industrisektorer - nemlig bil, helse, transport og energi - kan nå € 114 milliarder per år.

Møte miljømål

Alt vi bruker og trenger, kan forbedres av 5G. Det vil hjelpe oss med å møte samfunnsmessige mål som FNs bærekraftige utviklingsmål og EU-kommisjonens mål om, for eksempel klimaendringer og trafiksikkerhet.

Utslippene kan for eksempel reduseres drastisk gjennom mer intelligent automatisering, og hjelper oss med å oppfylle Paris-avtalens mål for å begrense klimaendringene, siden våre energibehov kan møtes mer effektivt gjennom større tilkoblingsmuligheter.

Transporten blir tryggere, mindre forurensende og mer effektiv ettersom bilene er koblet til hverandre og tilhørende infrastruktur. Det samme gjelder for reiser på busser, tog og fly.

Mye av helsevesenet kan dispenseres automatisk, hjelpe kontrollkostnader og frigjøre sykehussenger. Det vil være større mulighet for å redusere kostnadene for produserte produkter og direkte tjenester. Og kunstig intelligens vil være tilgjengelig for å hjelpe oss med å gjøre klokt valg - velge, forutse og rette alt til vår fordel.
Potensialet til 5G for europeerne er fenomenalt. På Huawei står vi klar til å jobbe med EU om standarder og løsninger som vil sikre at 5G er fullt kompatibel med kjerne europeiske verdier. Huawei forstår Europa; Vi har jobbet her i 18 år. Huawei bryr seg om et sterkt og forent Europa. Vi er klare til å jobbe med EU for å rulle ut 5G den europeiske veien.

Ta de riktige avgjørelsene

Det vil imidlertid være viktig å ta de riktige avgjørelsene, og det er sant at teknisk komplekse problemer som nettverkssikkerhet, datasikkerhet og tilkoblede biler vil ha nytte av mer offentlig debatt. Derfor åpnet vi Huawei Cyber ​​Security Transparency Centre i Brussel tidligere i år, og inviterer innspillere, operatører og tredjeparter til å besøke senteret for å finne ut hvordan vi jobber og hvorfor Europa kan stole på Huawei.

Jeg tror at europeerne bare vil være i stand til å beskytte sin sosiale modell og livsstil dersom 5Gs fulle potensial er omfavnet. Som i 1950 er valget fremover en kolossal en:

Robert Schuman omfavnet resolutt fremtiden, og sørget for at europeerne høste fordelene i flere tiår framover. Stemme for en smartere fremtid med 5G har ingen betydning i dag.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Økonomi, kjennetegnet, Utvalgte Artikkel

Kommentarer er stengt.