Er Europas "# Industrial Renaissance" i fare?

| Juni 12, 2019

Den utgående Juncker-kommisjonen har vært fast på behovet for å be om en "industriell renessanse" i EU, gjenkjenne så tidlig som 2014 at europeiske næringer er nært sammenflettet med hele blokkenes økonomiske stoff og setter et ambisiøst mål for 20% av EUs BNP som kommer fra produksjon av 2020.

Er den nåværende europeiske industripolitikken imidlertid med til å bidra videre til denne renessansen - eller forårsaker den i stedet markedsforvridninger som forårsaker et skadelig slag på de små og mellomstore bedrifter som er grunnlaget for EUs økonomi? Dette sentrale spørsmålet var i sentrum av en POLITICO paneldiskusjon holdt denne tirsdag juni 11th, i Brussel. Europeiske beslutningstakere og industriledere kom sammen på arrangementet, som ble sponset av Federation of Aluminum Consumers in Europe (FACE), en Brussel-basert organisasjon dedikert til den europeiske nedstrøms aluminiumindustrien.

I innledende bemerkninger foreslo Roger Bertozzi, leder for EU og WTO-spørsmål på FACE, at aluminiumindustrien er en lakmusprøve av hvordan europeisk industripolitikk faktisk hindrer nedstrømsproduksjon. EU-aluminiumsindustrien, Bertozzi indikerte, er "et konkret eksempel på en strategisk og bærekraftig-orientert sektor som lider av motsatte virkninger av handels- og industripolitikken, i motsetning til den holistiske og synergistiske tilnærmingen som bør seire for å effektivt fremme konkurranseevnen".

Ved siden av arrangementet, som inneholdt intervensjoner fra tysk parlamentarikere Reinhard Bütikofer (Greens / EFA), Carsten Bermig fra EU-kommisjonen, tankedirektør Hosuk Lee-Makiyama og Yvette van Eechoud, direktør for europeiske og internasjonale saker ved det nederlandske økonomiministeriet -FACE publiserte en studie som den hadde bestilt fra LUISS Guido Carli University i Roma. Studien, som er den mest omfattende analysen til dato for konkurranseevnen til den europeiske downstream-aluminiumindustrien, stiller spørsmålstegn ved effektiviteten av visse EU-politiske tiltak som tilsynelatende er tatt for å beskytte de europeiske blokkens aluminiumsmelter-spesifikt importtariffer mellom 3% og 6% på rå aluminium.

Som LUISS-studien illustrert, har ikke bare disse tariffene unnlatt å hindre en jevn nedgang i aluminiumsmelting i EU, de har hatt betydelige negative effekter på kontinentets nedstrøms aluminiumsektor. Som EU-baserte smelteverk har fortsatt å lukke sine dører takket være høye driftskostnader og kostbar energi, har takstene påført en kumulativ 18 milliarder euro i ekstra kostnader på nedstrøms, noe som fører til at det går ut av den voksende globale etterspørselen. Faktisk, mens andre land, særlig Kina og Midtøsten, har sett produksjonen av halvfabrikata skyrocket, forblir EUs aluminium nedstrøms under prekrisens nivå.

Denne stagnasjonen er spesielt ødeleggende på grunn av nedstrøms relativvekt i EUs aluminiumindustri. Av de en million jobbene som næringen representerer i Europa, er nedstrømmen ansvarlig for en svimlende 92%. Av bransjens årlige omsetning på € 40 milliarder, kan nedstrømmen ta hensyn til omtrent 70%.

De små og mellomstore bedrifter som utgjør løveandelen i denne nedstrømsindustrien, kjemper allerede i møte med stiv og ofte urettferdig konkurranse fra utlandet, et problem som flere ganger ble tatt opp på panelet. Som tysk MEP Reinhard Bütikofer bemerket, "Kina spiller ikke etter reglene. Det ler i våre øyne ".

Gitt at disse små og mellomstore bedrifter i tillegg er sterkt avhengige av import av ubearbeidet aluminium, og at de opererer i en lavmargindustri der råvarer kan utgjøre så mye som halvparten av kostnaden for å produsere halvfabrikata, har takstene blitt alvorlig pusset nedstrøms konkurranseevne.

I hans bemerkninger onsdag fordømte Bertozzi det nåværende tariffregimet som en "factual subsidy mechanism" som nytte en liten gruppe primæraluminiumprodusenter. Tariffordningen innebærer i praksis at EU-brukere og forbrukere ikke kan få tilgang til ubearbeidet aluminium til det tarifffrie prisnivået, fordi markedspræmien for all ubearbeidet aluminium solgt i EU, uavhengig av opprinnelsen, inkorporerer full verdi av 6% tariffen.

FACE annonserte at det lanserer en kampanje som krever total suspensjon, eller nullering av tariffer på rå aluminium. Uten et slikt politisk skifte, foreslo foreningen, kan overlevelsen til EUs downstream-aluminiumindustri være i fare - et tap som vil gi et advarsel om utsiktene til en bredere industriell renessanse i Europa.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Økonomi

Kommentarer er stengt.