#ECForecast - 'Vekst overskyet av eksterne faktorer' Summer 2019 Economic Forecast

| Juli 10, 2019

Den europeiske økonomien fortsetter å bli oversvømt av eksterne faktorer, inkludert globale handelsspenninger og geopolitisk usikkerhet. Produksjonssektoren, som er mest utsatt for internasjonal handel, forventes å svekkes gjennom året. BNP-prognosen for EU forblir uendret på 1.4% i 2019 og 1.6% i 2020.

Alligevel ivrig etter å være optimistisk påpeker EU-kommisjonen at den europeiske økonomien er satt for syvende påfølgende år med vekst i 2019, med alle EU-land som forventer en viss grad av vekst.

Veksten i euroområdet var sterkere enn forventet i første kvartal av året på grunn av en rekke midlertidige faktorer som milde vinterforhold og en oppgang i bilsalget. Den har også hatt fordel av finanspolitiske tiltak, noe som økte husholdningens disponible inntekt i flere stater.
Euro-direktør Valdis Dombrovskis sa:
"Alle EU-økonomier er fortsatt satt til å vokse i år og neste, selv om den sterke veksten i Sentral- og Øst-Europa står i motsetning til nedgangen i Tyskland og Italia. Modstanden i våre økonomier blir testet av vedvarende produksjonssvakhet som følge av handelsspenninger og politisk usikkerhet. På hjemmemarkedet er en "no deal" Brexit fortsatt en stor kilde til risiko. "
Økonomisk og finansiell, skatte- og tullkommissær Pierre Moscovici sa:
"Den europeiske økonomien fortsetter å utvide seg mot en vanskelig global bakgrunn. [...] Med tanke på de mange risikoene for utsiktene, må vi intensivere innsatsen for å ytterligere styrke motstanden til økonomiene våre og euroområdet som helhet. "
Den innenlandske etterspørselen, spesielt husholdningskonsumet, fortsetter å drive økonomisk vekst i Europa, medvirket av fortsatt styrke på arbeidsmarkedet.
USA og Kina konfrontasjon
En utvidet økonomisk konfrontasjon mellom USA og Kina, sammen med den forhøyede usikkerheten rundt handelspolitikken i USA, kunne forlenge dagens nedgang i global handel og produksjon og påvirke andre regioner og sektorer.
Brexit
For Storbritannia er det en teknisk antagelse at prognosene for 2019 og 2020 igjen er basert på en videreføring av status quo når det gjelder handelsmønstre mellom EU27 og Storbritannia. Kommisjonen er opptatt av å tydeliggjøre at dette kun er beregnet til prognoser, og at det ikke har betydning for fremtidige forhandlinger mellom EU og Storbritannia.

Catherine Feore

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, Økonomi, EU, EU, EU økonomisk prognose, EU-kommisjonen, Eurosonen, kjennetegnet, Utvalgte Artikkel

Kommentarer er stengt.