#USAgriculture trenger et 21-tallet 'New Deal'

| Juli 11, 2019

Dette er vanskelige tider i gårdland. Historiske vårregner - 600% over gjennomsnittet noen steder - oversvømt felt og boliger. Det amerikanske jordbruksdepartementet forutser at årets mais og soyabønner skal være den minste på fire år, delvis på grunn av forsinket planting, skriv Maywa Montenegro, Annie Shattuck og Joshua Sbicca.

Selv før oversvømmelsene var farmakort allerede på en 10-år høy. I 2018 gjorde mindre enn halvparten av amerikanske produsenter inntekter fra sine gårder, og median gårdeinntekter dyttet til negativ $ 1,553 - det vil si et netto tap.

Samtidig estimerer det mellomstatlige panelet for klimaendringer at om 12 år forblir å tette opp globale klimagassutslipp nok til å begrense global oppvarming til 1.5 grader Celsius over preindustrielle nivåer. Utover dette punktet forutsier forskere betydelig høyere risiko for tørke, flom og ekstrem varme.

Og a landemerke FN-rapport utgitt i mai advarer om at rundt 1 millioner arter nå er truet med utryddelse. Dette inkluderer pollinatorer som gir US $ 235 milliarder til $ 577bn i årlig global avling verdi.

Som forskere som studerer Agroøkologi, agrarisk forandring og matpolitikk, mener vi at det amerikanske landbruket må gjøre et systemomfattende skifte som reduserer karbonutslipp, reduserer sårbarheten mot klima kaos og prioriterer økonomisk rettferdighet. Vi kaller denne prosessen a bare overgang - En ide som ofte påberopes for å beskrive flyttende arbeidere fra krympende næringer som kullutvinning til mer levedyktige felt.

Men det gjelder også for moderne landbruk, en industri som etter vår mening er døende - ikke fordi den ikke produserer nok, men fordi den bidrar til klimaendringer og forverrende landlige problemets, fra ulik inntekt til opioidkrisen.

Rekonstruere landlige Amerika og håndtere klimaendringer er begge deler av denne prosessen. To elementer er essensielle: landbruk basert på økologiske prinsipper og økonomiske politikker som slutter overproduksjon av billig mat og gjenoppretter rettferdige priser for bønder.

Siden midten av 1930, har antall amerikanske gårder falt kraftig og gjennomsnittlig gårdsstørrelse har økt. USDA
Siden midten av 1930, har antall amerikanske gårder falt kraftig og gjennomsnittlig gårdsstørrelse har økt. USDA

Klima løsninger på gården

Landbruk genererer om 9% av amerikanske klimagassutslipp fra kilder som inkluderer syntetisk gjødsel og intensiv oppdrett. Disse utslippene kan reduseres betydelig ved å vedta metoder for Agroøkologi, en vitenskap som gjelder prinsipper for økologi for å designe bærekraftige matssystemer.

Agroecological praksis inkluderer erstatning av fossilt brenselbaserte innganger som gjødsel med en rekke forskjellige planter, dyr, sopp, insekter og jordorganismer. Ved å etterligne økologiske interaksjoner, produserer biologisk mangfold både mat og fornybare økosystemtjenester, som for eksempel jordens næringssyklus og karbonbestemmelse.

Dekkavlinger er et godt eksempel. Bønder vokser dekker avlinger som belgfrukter, rug og alfalfa for å redusere jord erosjon, forbedre vannretensjon og tilsett nitrogen til jorda, og dermed redusere gjødselbruk. Når disse avlingene forfall, lagrer de karbon - vanligvis om en til 1.5 tonn karbondioksid per 2.47 dekar per år.

Dekk avlingareal har økt de siste årene, fra 10.3 millioner hektar i 2012 til 15.4 millioner hektar i 2017. Men dette er en liten brøkdel av det grove 900 millioner hektar oppdrettsareal i USA.

En annen strategi er å bytte fra radavlinger til agroforestry, som kombinerer trær, husdyr og avlinger i et enkelt felt. Denne tilnærmingen kan øke jordens karbonlagring med opptil 34%. Og å flytte dyr fra store husdyranlegg tilbake til avlinger gårdbruker kan bli sløsing med næringsinnganger.

Dessverre er mange amerikanske bønder fast i industriell produksjon. En 2016-undersøkelse fra et internasjonalt ekspertpanel identifiserte åtte viktige "lock-ins", eller mekanismer, det styrke den store modellen. De inkluderer forbrukerforventninger til billig mat, eksportorientert handel, og viktigst, konsentrasjon av kraft i den globale mat- og landbrukssektoren.

Fordi disse lock-ins oppretter et dypt forankret system, krever revitalisering av landlige Amerika og dekarbonering landbruket å takle systempolitiske spørsmål om politikk og makt. Vi mener at et sterkt utgangspunkt er å knytte økologisk praksis til økonomisk politikk, særlig prisparitet - prinsippet om at bønder skal bli ganske kompensert, i tråd med deres produksjonskostnader.

Økonomisk rettferdighet på gården

Hvis begrepet paritet høres eiendommelig, er det fordi det er. bønder først oppnådd noe som paritet i 1910-1914, like før Amerika kom inn i første verdenskrig. Under krigen økte det amerikanske landbruket, finansieringen fløt og landspekulasjonen var voldsom.

Disse boblene brøt ut i slutten av krigen. Etter hvert som avlingprisene falt under produksjonsprisen, begynte bøndene å gå i stykker i forkledning til den store depresjonen. Ikke overraskende, de prøvde å produsere mer mat for å komme seg ut av gjeld, selv om prisene gikk sammen.

President Franklin Roosevelt's New Deal inkluderte programmer som rettet offentlige investeringer til landlige samfunn og gjenopprettet "paritet". Den føderale regjeringen opprettet prisgulv, kjøpte opp overskuddsprodukter og lagret dem i reserve. Det betalte også bøndene for å redusere produksjonen av grunnleggende avlinger, og etablert programmer for å forhindre destruktiv oppdrettspraksis som hadde bidratt til støvskålen.

En representant for landbruksjusteringsadministrasjonen på sitt kontor, Taos County, New Mexico, desember 1941. Byrået ble opprettet under New Deal for å redusere gårdsoverskudd og styre produksjonen. Irving Rusinow
En representant for landbruksjusteringsadministrasjonen på sitt kontor, Taos County, New Mexico, desember 1941. Byrået ble opprettet under New Deal for å redusere gårdsoverskudd og styre produksjonen. Irving Rusinow

Disse retningslinjene gitt tiltrengt nødhjelp for gjeldsbesatte bønder. I "paritetsårene" fra 1941 til 1953 ble gulvprisen satt til 90% av paritet, og prisene på bønder fikk gjennomsnittlig 100% av paritet. Som et resultat betalte kjøpere av varer de faktiske produksjonskostnadene.

Men etter andre verdenskrig har agribusiness interesser systematisk demontert forsyningsstyringssystemet. De inkluderte globale kornhandelsfirmaer Archer Daniels Midland og Cargill og American Farm Bureau Federation, som primært betjener store bønder.

Disse organisasjonene fant støtte fra føderale tjenestemenn, særlig Earl Butz, som fungerte som jordbrukssekretær fra 1971 til 1976. Butz trodde sterkt på frie markeder og så på føderal politikk som en spak for å maksimere produksjonen i stedet for å begrense det. Under hans klokke ble prisene lovet å falle - til fordel for bedriftskjøpere - og paritet ble erstattet av føderale betalinger for å supplere inntektene til bønder.

Den resulterende låsingen til denne økonomiske modellen styrket seg gradvis i de neste tiårene, og skaper det mange vitenskapelige vurderinger nå gjenkjenne som et globalt mat system som er uholdbart for bønder, eaters og planeten.

En ny 'New Deal' for landbruk

I dag er ideen om å gjenopprette paritet og redusere bedriftens makt i landbruket gjenoppbyggende. Flere 2020 demokratiske presidentkandidater har tatt med den i deres landbruk stillinger og lovgivning. Tenk tanks foreslår å styrke familiebedrifter. Dairy delegater til regulerings-averse Wisconsin Farm Bureau Foundation stemte i desember 2018 til diskuter supply management.

Sammen med andre lærde, har vi oppfordret Kongressen til å bruke den foreslåtte Green New Deal for å fremme en bare overgang i landbruket. Vi ser dette som en mulighet til å gjenopprette rikdom til landsbygdens Amerika i hele sitt mangfold - spesielt til fargesamfunn som har vært systematisk utelukket i flere tiår fra fordeler som er tilgjengelige for hvite bønder.

Årets bibelske flom i Midtvesten gjør noen form for oppdrett ser skremmende ut. Vi mener imidlertid at hvis politikere kan forestille en moderne versjon av ideer i den opprinnelige New Deal, er et klimavennlig og sosialt bare amerikansk landbruk innen rekkevidde.

Maywa Montenegro er UC Presidentens postdoktor, Universitetet i California, Davis, Annie Shattuck er ph.d.-kandidat, University of California, Berkeley og Joshua Sbicca er assisterende professor i sosiologi, Colorado State University.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Jordbruk, Økonomi, EU, Mening, US

Kommentarer er stengt.