Kontakt med oss

Kina

Bank omfavner blockchain for å lette belte- og veihandel

Publisert

on

Kina og EU har begge sagt at de vil akselerere forhandlingene for å inngå en investeringsavtale mellom Kina og EU innen utgangen av dette året, med sitt kolossale infrastrukturprosjekt "Belt and Road" i sentrum av en tid med handel og vekst for økonomier i Asia og utover.

Kinas Belt and Road Initiative (BRI), noen ganger referert til som den nye silkeveien, er et av de mest ambisiøse infrastrukturprosjektene som noen gang er oppfattet. Lansert i 2013 av president Xi Jinping, ville den enorme samlingen av utviklings- og investeringsinitiativer strekke seg fra Øst-Asia til Europa.

Den opprinnelige Silkeveien oppstod under den vestlige utvidelsen av Kinas Han-dynasti (206 f.Kr. – 220 e.Kr.), som smidde handelsnettverk i hele det som i dag er de sentralasiatiske landene Afghanistan, Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan, samt dagens India og Pakistan i sør. Disse rutene strakte seg over fire tusen mil til Europa.

Belt and Road Initiative (BRI) er dagens nye Silkevei, en transkontinental passasje som forbinder Kina med Sørøst-Asia, Sør-Asia, Sentral-Asia, Russland og Europa over land - og en Maritim Silkevei fra det 21. århundre, en sjøvei som forbinder Kinas kystregioner med Sørøst- og Sør-Asia, Sør-Stillehavet, Midtøsten og Øst-Afrika, helt til Europa.

En av de største utfordringene for suksessen vil være å overvinne kompleksiteten i handel med flere varer - det er en rekke interessenter, mellommenn og banker som jobber sammen for å få til avtaler. Disse avtalene er enorme i verdi og skjer veldig ofte, med enorme mengder penger blir overført over landegrensene til forskjellige parter som alle bruker forskjellige systemer og har forskjellige samsvarskrav, datalagringssystemer, valutaer og så videre. Det nåværende systemet er kostbart, tregt og gir kundene nesten ingen gjennomsiktighet.

LGR Crypto bank of Switzerland

LGR Crypto bank of Switzerland

Innovative digitale systemer som bruker "Blockchain" blir utviklet for å muliggjøre raske og sikre metoder for å gjøre det mulig for disse handler å finne sted.

LGR Crypto bank i Sveits er ledende innen b2b digital pengebevegelse og end-to-end handelsfinansiering, og har lansert blockchain-basert digitalt system for å støtte forsyningskjedefinansiering i Silk Road-økonomiene. LGR har også lansert en ny “Silk Road Coin”Kryptovaluta for å muliggjøre sømløs og øyeblikkelig handel langs Belt and Road.

“Jeg tror noe vi kommer til å fortsette å se er innvirkningen av nye teknologier på bransjen. Ting som blockchain-infrastruktur og digitale valutaer vil bli brukt for å gi økt gjennomsiktighet og fart i transaksjoner. Statlige utstedte digitale valutaer blir også opprettet, og dette vil også ha en interessant innvirkning på pengebevegelsen over landegrensene. ” sa Ali Amirliravi, Administrerende direktør i LGR Crypto bank i Sveits.

“Vi ser på hvordan digitale smarte kontrakter kan brukes i handelsfinansiering for å opprette nye automatiserte kredittbrev, og dette blir veldig interessant når du tar i bruk IoT-teknologi. Systemet vårt er i stand til å utløse transaksjoner og betalinger automatisk basert på innkommende data fra forsyningskjeden. Dette betyr for eksempel at vi kan lage en smart kontrakt for et kredittbrev som automatisk frigjør betaling når et fraktfartøy når et bestemt sted. Eller, et enklere eksempel, betalinger kan utløses når et sett med samsvarsdokumenter er lastet opp til systemet og bekreftet LGR. Videre kan kredittrelaterte dokumenter deles med forskjellige handelspartnerskap ved hjelp av blockchain-plattformen som ytterligere forbedrer transparenter og reduserer handelsrisiko. Automatisering er en så enorm trend - vi kommer til å se flere og mer tradisjonelle prosesser forstyrres. han sa.

Ali Amirliravi, administrerende direktør i LGR Crypto bank of Switzerland

Ali Amirliravi, administrerende direktør i LGR Crypto bank of Switzerland

“Data kommer til å fortsette å spille en stor rolle i utformingen av fremtiden for forsyningskjedefinansiering. I det nåværende systemet er dokumentene papirbaserte, data tømmes, og mangelen på standardisering forstyrrer virkelig de generelle mulighetene for datainnsamling. Når dette problemet først er løst, vil et digitalt handelsfinansieringssystem kunne generere store datasett som kan brukes til å lage alle slags prediktive modeller og næringsinnsikt. Selvfølgelig betyr kvaliteten og følsomheten til disse dataene at datahåndtering og sikkerhet vil være utrolig viktig for morgendagens bransje. ”

Ali Amirliravi er positiv til mulighetene som Belt and Road Initiative vil gi.

“For meg er fremtiden for pengebevegelsen og handelsfinansieringsindustrien lys. Vi går inn i den nye digitale tidsalderen, og dette vil bety alle slags nye forretningsmuligheter, spesielt for selskapene som omfavner neste generasjons teknologier. ”

Kina

Huawei-sjef: Verden trenger en åpen tilnærming til vitenskapelig forskning

Publisert

on

På webinaret for Beijing-basert forskning og vitenskap knyttet til Europa og fra EU kom jeg med følgende kommentar til temaet forskningssamarbeid i Europa: “Nasjonalisering av vitenskapelig aktivitet - land for land - er ikke det verden trenger på denne gangen," skriver Abraham Liu.

Her ser du hvorfor

Hendelsene rundt COVID-19 har gitt oss alle tid til å reflektere over mange forskjellige spørsmål - noen er av mikro- eller personlig skala - andre har en større makroøkonomisk dimensjon.

Men ettersom verden begynner å finne en vaksine for COVID-19, er det en klar gryende erkjennelse for oss alle å reflektere over.

Forskning, utdanning, private og offentlige organer fra hele verden må samarbeide om grunnleggende og anvendt forskning. Uten intensivt internasjonalt engasjement og samarbeid vil samfunnet ikke kunne dra nytte av nye innovative produkter og tjenester. Regjeringer og privat sektor må i vesentlig grad investere i grunnleggende vitenskapelig forskning hvis morgendagens nye produkter skal leveres til det globale markedet.

Innovasjonsprosessen må ikke være begrenset til ett selskap eller noe land. Vitenskapelig fortreffelighet som samarbeider over landegrensene kan skape nye produkter som adresserer viktige sosioøkonomiske utfordringer i verden i dag. Det er grunnen til at så mange forskningsgrupper med flere jurisdiksjoner over hele verden jobber med en vaksine for COVID-19.

Det samme prinsippet - nemlig behovet for internasjonalt engasjement og samarbeid - gjelder IKT-sektoren og muligheten til å bringe nye teknologiske innovasjoner inn på markedet.

Huawei er et av de mest innovative selskapene i verden.

Under EUs industrielle resultattavle for forskning og utvikling 2019 ligger Huawei på femteplass i verden når det gjelder nivået på økonomiske investeringer som selskapet gjør innen FoU. Dette er et funn av EU-kommisjonen som har undersøkt 2,500 selskaper i verden som investerer minst 30 millioner euro i FoU per år. Vi:

  • Kjør 23 forskningssentre i 12 land i Europa.
  • Hold 240 + teknologipartnerskapsavtaler med forskningsinstitutter i Europa.
  • Samarbeid med over 150 Europeiske universiteter om forskning.
  • Anvende 2,400 forskere og forskere i Europa.
  • Investere 15% av våre globale inntekter til forskning hvert år, og dette investeringsnivået kommer til å øke.

Internasjonalt samarbeid er kjernen i Huawei forretningsmodell når det gjelder forskningsaktiviteter.

Europa er hjemmet til 25% av alle globale FoU-investeringer. En tredjedel av alle vitenskapelige publikasjoner som gjennomgås i verden i dag kommer fra europeiske forskere. Europa er hjemmet til de beste forskerne i verden. Og dette er grunnen til at så mye av Huawei-investeringene på forskningssiden er basert i Europa.

Huawei har deltatt i 44 samarbeidsprosjekter under både FP7 og under Horizon 2020. Vi har engasjert oss i forskning som dekker for eksempel 5G, sky og enhetsteknologier og bygging av IKT-plattformer som skal levere fremtidens smarte byer. Så Huawei har et sterkt innebygd avtrykk på forskning i Europa, og dette forblir tilfelle i mange år fremover. Faktisk åpnet Huaweis første forskningsanlegg i Sverige i 2000.

Huawei Research Center i Göteborg

Horisont Europa - det neste EU-instrumentet for forskning, innovasjon og vitenskap 2021-2027 vil spille en sentral rolle i å levere på EUs institusjoners politiske agenda. Dette inkluderer å styrke EUs industrielle strategier, gjennomføre EUs grønne avtale og takle FNs bærekraftsmål.

Huawei kan positivt støtte implementeringen av denne spennende nye EU-politiske agendaen.

'Nasjonalisering' eller 'de-compartmentalization' av vitenskapelig og forskningsaktivitet - land for land - er ikke det verden trenger i dag. Offentlig, privat, utdanning og statlig sektor må ta en åpen tilnærming til vitenskapelig engasjement. Dette vil sikre at de viktigste globale utfordringene verden står overfor i dag kan adresseres positivt for hele menneskeheten.

Videre lesing

Last ned


Ansvarsfraskrivelse: Eventuelle synspunkter og / eller meninger e

Fortsett å lese

Kina

Tanker om Japan etter utenrikspolitikken

Publisert

on

Etter mer enn syv år med jevn styre, Shinzo Abe (Bildet) resignasjon som Japans statsminister har igjen satt landets utenrikspolitikk i verdens søkelys. Med Liberal Democratic Party (LDP) som kappes for utvalget av ny partileder og senere, nasjonens statsminister, har flere mulige kandidater kommet frem. Bortsett fra den ambisiøse Shigeru Ishiba som tidligere har forsøkt å utfordre Abe for partiets ledelse, forventes andre som Yoshihide Suga (nåværende regjeringssekretær) og Fumio Kishida å stille som kandidater for topp-stillingen i LDP så vel som Myndighetene.

For det første har oppfatningen av Kina i den japanske offentligheten og LDP vært på et lavt nivå allerede før COVID-19-pandemien rammet Japan. I følge Pew Research Center's Global Attitudes survey i slutten av 2019, så mye som 85% av den japanske offentligheten så Kina negativt - et tall som satte Japan som det landet som hadde det mest negative synet på Kina blant de 32 landene som ble spurt det året. Enda viktigere, slik undersøkelse ble utført måneder før de tre hendelsene: spredningen av COVID-19-pandemien, vedtakelsen av sikkerhetsloven i Hong Kong og den fortsatte tvisten om Senkaku (eller Diaoyu) -øyene. Med alle disse tre problemene som involverer Kina samtidig, vil det være utfordrende å forvente at den japanske offentligheten vil ha et mer positivt syn på Beijing i år.

Rivaliseringen mellom USA og Kina i dag har også kommet inn i ukart farvann der militær konflikt ikke lenger er en fjern drøm for mange. Gitt sine etablerte forhold til både USA og Kina, er en slik utfordring fortsatt å være den vanskeligste for Abes etterfølger å kjempe med. På den ene siden må Tokyo beskytte sine nære handelsforbindelser med Kina, mens på den andre må den første være avhengig av sin sikkerhetsallianse med USA for å sikre både nasjonal og regional sikkerhet mot hypotetiske trusler (inkludert Kina). Som rapportert av Kyodo News i juli i fjor var Suga selv klar over et slikt dilemma som en mellommakt og til og med anerkjente at maktbalansestrategien kanskje ikke lenger ville være passende gitt det nåværende frie fallforholdet mellom Washington og Beijing. I stedet varslet Suga om muligheten i Fasader med en av de to maktene som det mulige alternativet for Japan i nær fremtid. Selv om han ikke nevnte hvilket land han skulle ta stilling til i tilfelle et slikt scenario ble en realitet, burde ikke politiske observatører være for avgjørende ved at han vil velge Kina i motsetning til USA hvis han blir den nye japanske statsministeren.

Til slutt arver Abes etterfølger arven etter Japan som en proaktiv leder i Sørøst-Asia-regionen. Som en person uten mye erfaring med utenrikspolitikk er det utfordrende for Suga (mer enn Kishida og Ishiba) å bevare Japans lederstatus i Asia uten sterk avhengighet av det utenrikspolitiske etablissementet. Når det er sagt, er den nåværende Abe-administrasjonens policy om å oppmuntre produsentene til å skiftproduksjon fra Kina til enten Japans egne kyster eller land i Sørøst-Asia, vil trolig fortsette med tanke på hastetiden som er forsterket av COVID-19-pandemien og de fritt fallende forholdene mellom Kina og Kina.

Med Japans kollektive forfølgelse med USA, India og Australia for den frie og åpne Indo-Stillehavsvisjonen (FOIP) som en sikkerhetsteller mot Beijing i Sørøst-Asia, på toppen av Tokyos nasjonale økonomiske interesse for å redusere sin overdeavhengighet av Kina, passer landet godt inn i den typen ekstern kraft som ASEAN-medlemslandene trenger.

ANBOUND Research Center (Malaysia) er en uavhengig tenketank som ligger i Kuala Lumpur, registrert (1006190-U) med lover og forskrifter i Malaysia. Tenketanken gir også rådgivningstjenester knyttet til regional økonomisk utvikling og politisk løsning. For eventuelle tilbakemeldinger, vennligst kontakt: [Email protected].

Meningene som er uttrykt i artikkelen ovenfor er forfatterens alene, og gjenspeiler ikke noen meninger fra EU Reporter.

Fortsett å lese

Kina

Kina: Topputslipp før 2030 og klimanøytralitet før 2060

Publisert

on

Etter talen fra president Xi Jinping til FNs generalforsamling 22. september 2020, har energiomgangskommisjonen gitt følgende svar: “President Xis forpliktelse om at Kina vil maksimere utslippene før 2030 og sikte på karbonneutralitet før 2060 er et enormt gå frem i kampen mot skadelige klimaendringer, og et kjærkomment eksempel på ansvarlig global ledelse. Sterk politikk og store investeringer. spesielt fokusert på ren elektrifisering av økonomien, vil være nødvendig for å oppnå målet for midten av århundret. Analyse av ETC China har gitt oss tillit til at en fullt utviklet rik karbonøkonomi er oppnåelig. Prioriteten er nå å sikre at tiltak i 2020-årene, og særlig i den 14. femårsplanen, oppnår raske fremskritt mot tvillingmålene. ” Adair Turner, medformann i Energy Transitions Commission.

ETC-rapporter om Kina

I juni 2020 ga Energy Transitions Commission (ETC) og Rocky Mountain Institute (RMI) i fellesskap ut rapporten - Oppnå grønn gjenoppretting for Kina: Sette null-karbon-elektrifisering i kjernen.

I november 2019 lanserte Energy Transitions Commission (ETC) og Rocky Mountain Institute (RMI) - Kina 2050: En fullt utviklet rik nullkarbonøkonomi.

Om Energy Transitions Commission

Energy Transitions Commission (ETC) er en global koalisjon av ledere fra hele energilandskapet forpliktet til å oppnå netto-nullutslipp innen midten av århundret, i tråd med klimamålet i Paris om å begrense den globale oppvarmingen til godt under 2 ° C og ideelt sett til 1.5 ° C. Våre kommisjonærer kommer fra en rekke organisasjoner - energiprodusenter, energiintensive bransjer, teknologileverandører, finansaktører og miljøfrie organisasjoner - som opererer i utviklede land og utviklingsland og spiller forskjellige roller i energiovergangen. Dette mangfoldet av synspunkter informerer vårt arbeid: våre analyser er utviklet med et systemperspektiv gjennom omfattende utvekslinger med eksperter og utøvere.

For mer informasjon, besøk ETC-nettsted.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender