Kontakt med oss

Brexit

Von der Leyen etterlyser enhet for å få Europa på beina igjen

Publisert

on

EUs administrerende direktør tegnet i dag (16. september) et nøkternt bilde av Europa som strever med en pandemi og dens dypeste lavkonjunktur i historien, men la opp ambisiøse mål om å gjøre 27-nasjonens blokk mer motstandsdyktig og samlet for å konfrontere fremtidige kriser, skriver Foo Yun Chee og Robin Emmott.

I sin årlige tale om State of the Union doblet EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen ned flaggskipsmålene hun satte opp til tiltrede i desember i fjor: hastetiltak for å takle klimaendringer og en digital revolusjon. Hun presenterte en plan for å redusere EUs klimagassutslipp med minst 55% fra 1990-nivåene innen 2030, opp fra et eksisterende mål på 40%, og lovet å bruke grønne obligasjoner til å finansiere klimamålene.

"Det er ikke noe presserende behov for akselerasjon enn når det gjelder fremtiden til vår skjøre planet," sa den tidligere tyske statsråden til Europaparlamentet. "Mens mye av verdens aktivitet frøs under låsing og stansing, fortsatte planeten å bli farlig varmere."

Von der Leyen etterlyste også større investeringer i teknologi for at Europa skulle konkurrere sterkere med Kina og USA, og sa at EU ville investere 20% av et økonomisk gjenopprettingsfond på € 750 milliarder i digitale prosjekter.

Tjenestemenn sa at von der Leyen, langt fra å støtte planene hun la ut i begynnelsen av sin periode på grunn av koronaviruskrisen, vil være nøkkelen til Europas langsiktige økonomiske og politiske overlevelse. EU har vært buffet i årevis av kriser, fra den økonomiske sammenbruddet i 2008 til feider over migrasjon og den langvarige sagaen om Storbritannias utgang fra blokken.

Solidaritet blant de 27 medlemslandene brøt dårlig når COVID-19-pandemien startet, da land nektet å dele beskyttende medisinsk utstyr med de verst rammede og lukkede grenser uten konsultasjon for å forhindre spredning av viruset. Blokkens ledere jublet også i flere måneder over en felles plan for å redde deres koronavirus-strupte økonomier.

Men i juli ble de enige om en stimulansplan som banet vei for EU-kommisjonen for å skaffe milliarder av euro på kapitalmarkedene på vegne av dem alle, en enestående solidaritetshandling i nesten syv tiår med europeisk integrasjon.

Von der Leyen sa til EU-forsamlingen at "dette er øyeblikket for Europa" å stole på hverandre og stå sammen. "Øyeblikket for Europa å lede veien fra denne skjørheten mot en ny vitalitet," sa hun. "Jeg sier dette fordi vi de siste månedene har gjenoppdaget verdien av det vi har til felles ... Vi gjorde frykt og splittelse mellom medlemsstatene til tillit til Unionen vår."

Vendt til de urolige samtalene med London om det fremtidige forholdet mellom verdens femte største økonomi og største handelsblokk, sa von der Leyen at hver dag som går reduserer sjansene for å tette en ny handelsavtale. Hun understreket at både EU og Storbritannia forhandlet om og ratifiserte deres Brexit-skilsmisseavtale og advarte Storbritannia, som har foreslått et lovforslag som vil bryte elementer i pakten, om at det "ikke kan endres, ignoreres eller ikke brukes ensidig".

"Dette er et spørsmål om lov, tillit og god tro ... Tillit er grunnlaget for ethvert sterkt partnerskap," sa hun. Hun sa EU-statene må være raskere i sin utenrikspolitikk for å støtte pro-demokratiprotester i Hviterussland eller for å stå opp mot Russland og Tyrkia. "Hvorfor blir til og med enkle uttalelser om EU-verdier forsinket, vannet ut eller holdt som gisler av andre motiver?" hun spurte. "Når medlemsland sier Europa er for sakte, sier jeg til dem å være modige og til slutt gå til kvalifisert flertall," sa hun og henviste til blokkeringer som følge av å finne enstemmighet blant EUs 27 stater.

Brexit

Tyskland ber Storbritannia om å 'stoppe spillene', tiden går ut for avtale

Publisert

on

By

Tysklands Europaminister Michael Roth (Bildet) oppfordret Storbritannia tirsdag (22. september) til å droppe planene for et lovforslag som vil bryte landets forpliktelser overfor EU i henhold til sin tilbaketrekningstraktat ettersom tiden løper ut for å oppnå en handelsavtale mellom EU og Storbritannia, skriver Jan Strupczewski.

I sin tale til journalister i forkant av et møte med EU-ministre i Brussel, som skal forberede et toppmøte med EU-ledere senere denne uken, sa Roth at han var "ekstremt bekymret" over Londons planer om å vedta et lovforslag om det indre markedet som vil bryte folkeretten.

"Vær så snill, kjære venner i London, stopp spillene, tiden er ute, det vi virkelig trenger er et rettferdig grunnlag for videre forhandlinger, og vi er klare for det," sa Roth. Lovforslaget forventes å gå gjennom parlamentets nedre kammer neste uke og har kastet samtaler om en handelsavtale mellom Storbritannia og EU i kaos ettersom det undergraver Storbritannias vilje til å respektere internasjonale avtaler.

”Det såkalte lovforslaget om det indre markedet bekymrer oss ekstremt fordi det bryter med de ledende prinsippene i uttaksavtalen. Og det er helt uakseptabelt for oss, ”sa Roth.

Han sa at EU var "virkelig, veldig skuffet" over resultatene av handelsforhandlingene, som har sittet fast i spørsmålet om EUs fiskeres tilgang til britisk farvann, rettferdig konkurranse mellom EU og britiske selskaper og en mekanisme for å løse tvister i fremtiden . Roth sa at EU-ministrene tirsdag vil si sin sterke støtte til EUs sjef for Brexit-forhandler Michel Barnier og hans team og på nytt bekrefte en sterk forpliktelse til en rettferdig handelsavtale basert på tillit og tillit.

Fortsett å lese

Brexit

Brexit - EU-kommisjonen gir markedsdeltakere 18 måneder på seg til å redusere eksponeringen mot britiske clearingoperasjoner

Publisert

on

EU-kommisjonen har i dag (21. september) vedtatt en tidsbegrenset beslutning om å gi deltakere i finansmarkedet 18 måneder på å redusere eksponeringen mot sentrale motparter i Storbritannia (KKP). Fristen er det klareste tegnet på at EU har til hensikt å flytte "clearing" -virksomheten ut av London og inn i eurosonen.

Flyttingen vil komme som et slag mot London, som er den nåværende verdensledende innen clearing av en virksomhet verdt flere milliarder. London Clearing House (LCH) fjerner nesten en billion euro verdier av euro-denominerte kontrakter om dagen, og utgjør tre fjerdedeler av det globale markedet. Clearing tilbyr en måte å megle mellom kjøpere og selgere på, det er tenkt ved å ha en større clearingvirksomhet, blir kostnadene ved transaksjoner redusert. Da Den europeiske sentralbanken i Frankfurt prøvde å insistere på at alle eurohandler ble utført i eurosonen, ble dette med suksess utfordret i EU-domstolen av George Osborne, den gang Storbritannias kansler.

Tidligere har London Stock Exchange advart om at opptil 83,000 XNUMX arbeidsplasser kan gå tapt hvis denne virksomheten flytter andre steder. Det vil også være spillover til andre områder som risikostyring og overholdelse.

En økonomi som fungerer for People Konserndirektør Valdis Dombrovskis (avbildet) sa: “Clearinghus, eller KKP, spiller en systemisk rolle i vårt finansielle system. Vi vedtar denne avgjørelsen for å beskytte vår økonomiske stabilitet, som er en av våre viktigste prioriteringer. Denne tidsbegrensede avgjørelsen har en veldig praktisk begrunnelse, fordi den gir EU-aktører på markedet den tiden de trenger for å redusere sin overdrevne eksponering mot britisk-baserte sentrale motparter, og EU sentrale motparter tid til å bygge opp sin clearingevne. Eksponering vil bli mer balansert som et resultat. Det er et spørsmål om finansiell stabilitet. ”

Bakgrunn

En sentral motpart er en enhet som reduserer systemrisiko og forbedrer finansiell stabilitet ved å stå mellom de to motparter i en derivatkontrakt (dvs. handle som kjøper overfor selger og selger for kjøper av risiko). En sentral motpart har som hovedformål å styre risikoen som kan oppstå hvis en av motpartene misligholder avtalen. Sentral clearing er nøkkelen for finansiell stabilitet ved å dempe kredittrisiko for finansielle selskaper, redusere smitterisiko i finanssektoren og øke markedstransparansen.

Den store avhengigheten av EUs finansielle system mot tjenester levert av britiske baserte sentrale motparter reiser viktige spørsmål knyttet til finansiell stabilitet og krever nedtrapping av EU-eksponeringer mot denne infrastrukturen. Følgelig oppfordres industrien sterkt til å samarbeide om å utvikle strategier som vil redusere deres avhengighet av britiske sentrale motparter som er systemisk viktige for Unionen. 1. januar 2021 forlater Storbritannia det indre marked.

Dagens midlertidige ekvivalensbeslutning tar sikte på å beskytte finansiell stabilitet i EU og gi markedsdeltakerne den tiden som trengs for å redusere eksponeringen mot britiske sentrale motparter. På grunnlag av en analyse utført med Den europeiske sentralbanken, Single Resolution Board og de europeiske tilsynsmyndighetene, identifiserte kommisjonen at risiko for finansiell stabilitet kan oppstå innen sentral clearing av derivater gjennom sentrale motparter etablert i Storbritannia (britiske sentrale motparter ) skulle det være en plutselig forstyrrelse i tjenestene de tilbyr til EU-markedsaktører.

Dette ble behandlet i kommisjonens meddelelse 9. juli 2020, hvor markedsaktørene ble anbefalt å forberede seg på alle scenarier, inkludert der det ikke vil være noen videre ekvivalensbeslutning på dette området.

Fortsett å lese

Brexit

EUs Barnier håper fremdeles mulig avtale med Storbritannia, sier kilder

Publisert

on

By

EUs Brexit-forhandler fortalte blokkens 27 nasjonale utsendinger til Brussel at han fortsatt håpet en handelsavtale med Storbritannia var mulig, og understreket at de kommende dagene ville være avgjørende, sa diplomatiske kilder med blokken til Reuters, skrive og

Michel Barnier talte til samlingen onsdag 16. september, og de tre kildene deltok enten i diskusjonen bak lukkede dører eller ble orientert om innholdet.

"Barnier mener fortsatt at en avtale er mulig, selv om de neste dagene er nøkkelen," sa en av EUs diplomatiske kilder.

En andre diplomat, spurte hva Barnier sa på onsdag, og om det fortsatt var en sjanse for en ny avtale med Storbritannia, sa: "Håpet er fortsatt der."

Den første kilden sa at foreløpige innrømmelser som ble gitt av Storbritannia om fiskeri - et viktig splittelsespunkt som hittil har forhindret enighet om en ny handelsavtale mellom EU og Storbritannia fra 2021 - var "et glimt av håp".

Reuters rapporterte utelukkende tirsdag (15. september) at Storbritannia har flyttet for å bryte dødvannet til tross for at London offentlig har truet med å bryte vilkårene i sin tidligere skilsmisseavtale med blokken.

En tredje kilde, en senior EU-diplomat, bekreftet det britiske tilbudet, men understreket at det ikke gikk langt nok til at blokken kunne akseptere.

Brexit-samtaler gikk ned i ny uro denne måneden over statsminister Boris Johnsons planer om å vedta nye innenlandske lover som skulle undergrave Londons tidligere EU-skilsmisseavtale, som også er rettet mot å beskytte freden på øya Irland.

Den amerikanske demokratiske presidentkandidaten Joe Biden advarte Storbritannia om at den må hedre den nordirske fredsavtalen ettersom den trekker seg ut av EU, ellers ville det ikke være noen amerikansk handelsavtale for Storbritannia.

Den tredje EU-kilden, som snakket under betingelse av anonymitet, sa at blokken ville ta en strengere linje i å kreve en solid tvisteløsningsmekanisme i enhver ny britisk handelsavtale hvis Johnson skulle gå videre med lov om det indre marked.

"Det er uro over hva Storbritannia gjør, men Barnier har understreket at han vil fortsette å forhandle til sitt siste åndedrag," sa en fjerde EU-diplomat, og fremhevet blokkens varighet om å bli tildelt skyld dersom den urolige prosessen til slutt mislyktes.

På spørsmål om et estimat fra Societe Generale-banken, som satte 80% sannsynligheten for den mest skadelige økonomiske splittelsen på slutten av året uten en ny avtale om å videreføre handels- og forretningsforbindelser mellom EU og Storbritannia, sa personen:

"Jeg vil sette det rundt samme merke."

Barnier skal møte sin britiske kollega, David Frost, rundt 1400 GMT i Brussel torsdag.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender