Kontakt med oss

Virksomhet

Blockchain - Integrering av ny teknologi på smarte måter

Publisert

on

Nyere medierapporter antyder at en ny kryptovalutalovgivning for sikker utveksling av kryptovaluta kan innføres i EU-landene. I henhold til denne nye lovgivningen, under de nye retningslinjene, vil Bitcoin og andre digitale valutaer bli kalt monetære instrumenter over hele Europa. Dette betyr at lovlig kryptovalutautveksling vil være mer gjennomsiktig enn noensinne. Videre sies det at denne nye lovgivningen vil oppmuntre til innovasjon knyttet til krypto- og blokkjedesektoren.

Et område som ser etter ny innovasjon ved hjelp av blockchain, er den grenseoverskridende pengebevegelsen i handelsvarehandel med flere varer, som er veldig kompleks. Det er en rekke interessenter, mellommenn og banker som jobber sammen for å få avtaler. Forsyningskjedeavtalene er enorme i verdi og skjer veldig ofte.

"Mange tradisjonelle banker har nylig gått ut av handelsfinansieringssektoren fordi det rett og slett er for risikabelt for dem," sa Ali Amirliravi, administrerende direktør i LGR Crypto Bank of Switzerland. “Bankene som blir værende har ikke noe incitament til å optimalisere de ineffektive prosessene, det er fordi selskapene jobber med å samle all nødvendig dokumentasjon og imøtekomme kravene til overholdelse, og bankene lener seg tilbake og tar renter - de bryr seg faktisk ikke lenge det tar, er det handelsselskapene som må betale de ekstra avgiftene.

"Det blir enda verre i det vi kaller 'Silk Road Countries' - områdene mellom Europa, Sentral-Asia og Kina. Her ser du virkelig store forskjeller i forsyningskjedene, og de må også håndtere et stort antall forskjellige valutaer. Du Vi har noen selskaper som bruker alle manuelle, papirbaserte prosesser og andre som går over i digital - det er ingen standardisering, og det er et reelt problem. "

Ali Amirliravis LGR Crypto Bank er medlem av Silk Road Chamber of International Commerce - en internasjonal forening med sikte på å øke handelen blant medlemmer og stater.

"Disse skisserte spørsmålene blir ofte omtalt på møtene på høyt nivå i handelskammeret," sa Amirliravi . “Innflytelsen fra min egen erfaring i bransjen blandet med historiene til andre interessenter presset meg virkelig til å begynne å skape ende-til-ende digitalt system. Vi bygger en bedre måte å gjøre ting på, en som er raskere, billigere og mer gjennomsiktig for alle involverte parter. “

“Det kommer ned på å integrere ny teknologi på smarte måter. Ta for eksempel firmaet mitt, LGR Crypto Bank, når det gjelder pengebevegelse, er vi fokusert på 3 ting: hastighet, kostnad og gjennomsiktighet. For å løse disse problemene bruker vi ledende teknologier som blockchain, digitale valutaer, og generell digitalisering for å optimalisere eksisterende prosesser.

Det er ganske tydelig hvilken innvirkning nye teknologier kan ha på ting som hastighet og gjennomsiktighet, men når jeg sier det er viktig å integrere teknologiene på en smart måte som er viktig fordi du alltid må huske kunden din - det siste vi ønsker å gjøre er å innføre et system som faktisk forvirrer brukerne våre og gjør jobben hans mer komplisert. Så på den ene siden finnes løsningen på disse problemene i ny teknologi, men på den andre siden handler det om å skape en brukeropplevelse som er enkel å bruke og samhandle med og integreres sømløst i de eksisterende systemene. Så det er litt av en balansegang mellom teknologi og brukeropplevelse, det er her løsningen skal opprettes.

Når det gjelder det bredere temaet for finansiering av forsyningskjeder, er det vi ser behovet for forbedret digitalisering og automatisering av prosessene og mekanismene som eksisterer gjennom hele produktets livssyklus. I handelsvareindustrien med flere varer er det så mange forskjellige interessenter, mellommenn, banker osv., Og hver av dem har sin egen måte å gjøre dette på - det mangler generelt standardisering, spesielt i Silk Road Area. Mangelen på standardisering fører til forvirring i samsvarskrav, handelsdokumenter, kredittbrev osv., Og dette betyr forsinkelser og økte kostnader for alle parter. Videre har vi det enorme problemet med svindel, som du må forvente når du har å gjøre med en slik forskjell i kvaliteten på prosesser og rapportering. Løsningen her er igjen å bruke teknologi og digitalisere og automatisere så mange av disse prosessene som mulig - det bør være målet å redusere risikoen og ta menneskelige feil ut av ligningen.

Og her er den virkelig spennende tingen om å bringe digitalisering og standardisering til forsyningskjedefinansiering: ikke bare vil dette gjøre forretninger mye enklere for selskapene selv, denne økte gjennomsiktigheten og optimaliseringen vil også gjøre selskapene mye mer attraktive for eksterne investorer . Det er vinn-vinn for alle involverte her. ”

Virksomhet

I Italia er det monopol på å styre telekommunikasjonsmarkedet

Publisert

on

Det italienske telemarkedet kan bli mye mindre konkurransedyktig i nær fremtid med etableringen av et nytt monopol, hvis en kontroversiell plan om å opprette en nasjonal bredbåndsoperatør går gjennom, en som vil se Telecom Italia (TIM) slå seg sammen med Open Fiber, en av de eneste konkurrentene på bredbåndsmarkedet. For sin del er TIM-sjef Luigi Gubitosi ekstraordinært upbeat om potensielle kunder og forventer at prosjektet snart vil skje. Likevel kan disse forventningene være umodne, gitt at motstanden mot fusjonen øker, skriver Colin Stevens.

På overflaten har imidlertid Gubitosi god grunn til å være optimistisk for øyeblikket. Den italienske regjeringen er mer enn begeistret for avtalen, etter å ha vært drivkraften bak den siden 2018. Så, i august i år, Roma godkjent den foreslåtte eierplanen for fusjonsselskapet som ble utarbeidet av statlig eide investeringsbank Cassa Depositi e Prestiti (CDP). I følge pressemeldinger er CDP den viktigste talsmann og garant for planen som vil se veksten av AccessCo, et enhetlig nasjonalt bredbåndsnett for å dominere markedet.

Detaljene er fortsatt forhandlet bak lukkede dører av de kommende partnerne, en gruppe som også inkluderer den italienske energigiganten Enel, som kontrollerer rundt 50% av Open Fiber-aksjen, med den andre halvparten i hendene på CDP. I dette scenariet vil TIM til slutt ta majoritetseierskap til det enhetlige nettverket, som regjeringen håper vil akselerere Italias svake utvikling av internettinfrastruktur - et spørsmål som har plaget landet i årevis.

I likhet med andre sør-europeiske land er Italia på feil side av det digitale skillet som skjærer over hele Europa, lagging godt bak Nord- og til og med Øst-Europa mht både tilgang og hastighet. Regjeringens resonnement er at den store nasjonale leverandørens store omfang vil tillate den å gjøre massive investeringer i FTTx-teknologi som sektoren sårt trenger. Mens Telecom Italia vil ha ansvaret for det foreslåtte selskapet, lover myndighetene å få på plass et regelverk og flere aksjonærer for å holde dem i sjakk.

Saken mot monopol

Men mens den italienske regjeringen kan se sammenslåingen som en sølvkule for å forbedre landets internettilgang, er andre ikke så overbevist. Angelo Cardani, på den tiden president for AGCOM, regulator for det italienske kommunikasjonsmarkedet, i 2019 slengte fusjonen som et "baklengs skritt" for bransjen, og advarer om at mangel på konkurranse vil gjøre mer for å kvele innovasjon og fremgang enn å fremme den.

Cardani gjorde sitt standpunkt klart, men bare uker senere endte hans mandat som leder av AGCOM og den nye presidenten, Giacomo Lasorella, har vært tydelig taus i saken. Lasorella blir sett på som en medarbeider av Luigi Di Maio, en populær politiker som tidligere fungerte som leder for den anti-etablerings femstjerners bevegelsen som for tiden utgjør halvparten av Italias koalisjonsregjering.

Ikke desto mindre er Cardanis advarsel om at fusjonen ville skape det motsatte resultatet av det Roma håper å oppnå, ikke noe å nys på. I løpet av de siste to tiårene har få næringer bevist de gunstige effektene av konkurranse mer enn telekommunikasjon. Landene som rutinemessig er rangert blant de beste når det gjelder internettilgang og kvalitet, er nesten uten unntak land med sterk konkurranse i deres telekommarkeder.

I USA har de geografiske skillene mellom selskaper skapt et pseudo-monopol der mindre enn en tredjedel av befolkningen har et valg av internettleverandør. Dette har fått USA til å falle ut av topp 10 de siste årene og er nå følgende Ungarn og Thailand takket være bredbåndshastigheter som ikke var imponerende selv for 15 år siden. Mens Italias størrelse og geografi ikke er helt sammenlignbare med USAs, ville et monopol fremdeles skape andreklasses nettbrukere i landets avsidesliggende og fjellrike regioner, hvor forbedring av infrastrukturen til brukere som ikke har noe annet valg er neppe en prioritet.

Match point antitrust regler?

Imidlertid er den største hindringen i AccessCos opprettelse utvilsomt antirust vakthunder. EUs antitrustarm er kjent for rutinemessig imot slike forstyrrende fusjoner, særlig innen teknologi- og telekomindustrien. Og til tross for at nåværende overveielser holdes privat, indikerer meldingen som blir formidlet gjennom uoffisielle kanaler sterkt at den vil gjøre det igjen i dette tilfellet. Ifølge ikke navngitte tjenestemenn er kommisjonens syn på saken at sammenslåingen tydeligvis vil være skape et monopol og omvendt to tiår med deregulering. Siden italienske antitrustregler nøyaktig speiler EU-regler, er det liten grunn til å forvente et annet resultat dersom saken skulle komme inn for den nasjonale myndigheten.

De konfidensielle avsløringer tørket 7.4% av Telecom Italias aksjer, og til tross for italiensk finansminister Roberto Gualtieris hastverk forsikring at han ikke har "noen bevissthet om et potensielt EU-veto", synes Brussel beslutning allerede forhåndsbestemt. I sin 'Tilkobling for et europeisk Gigabit Society-policy, kommisjonen har tidligere anbefales det stikk motsatte av hva AccessCo-fusjonen foreslår, og oppmuntrer til strategien om å "spenne" i bredbåndsindustrien og foreslår tiltak for å fremme utviklingen av virkelig konkurransedyktige grossistbredbåndsmarkeder. Det er naturlig at det er lite sannsynlig at kommisjonen vil gi avkall på disse prinsippene, eller gi unntak til Telecom Italia.

Riktig grunn, feil utførelse

De neste månedene vil vise seg å være avgjørende for fremtiden for Italias telemarked - og den digitale fremtiden. Landet har rett i å prioritere bedre internett, og tar likevel feil tilnærming. Selv om en avtale blir oppfylt av alle partnerne i fusjonen, og selv om det nye AGCOM-rådet gir sin velsignelse, er EU likevel mer sannsynlig enn ikke å motsette seg AccessCos opprettelse. Den italienske konkurransemyndigheten ville være lurt å bli med i EU også. Slik det ser ut nå, jobber de viktigste menneskene i Italias telekomindustri hardt med en dårlig plan, og den eneste forløsende faktoren er at den sannsynligvis er dømt til å mislykkes fra starten.

Fortsett å lese

Virksomhet

Til tross for snakk om digital suverenitet, går Europa inn i kinesisk dominans på droner

Publisert

on

I sin tale om EU-staten holdt EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen en tydelig vurdering av EUs posisjon innen den globale digitale økonomien. I tillegg til spådommer om et europeisk "digitalt tiår" formet av initiativer som GaiaX, innrømmet von der Leyen at Europa hadde mistet løpet på å definere parametrene for personaliserte data, og etterlot europeerne "avhengige av andre", skriver Louis Auge.

Til tross for den enkle innrømmelsen, gjenstår spørsmålet om europeiske ledere er villige til å montere et konsekvent forsvar av deres innbyggeres personvern, selv om de godtar avhengighet av amerikanske og kinesiske firmaer. Når det gjelder å utfordre amerikanske sosiale medier eller e-handelsgiganter som Google, Facebook og Amazon, har Europa ikke noe problem å se seg selv som den globale regulatoren.

Når det står overfor Kina, virker imidlertid den europeiske posisjonen ofte svakere, med regjeringer som kun handler for å dempe innflytelsen fra kinesiske teknologileverandører som Huawei under intenst press fra USA. Faktisk, i et sentralt område med alvorlige implikasjoner for flere økonomiske sektorer, sa kommisjonens president von der Leyen i sin tale - ubemannede luftfartøyer, ellers kjent som droner - Europa tillater et enkelt kinesisk firma, DJI, å svinge markedet praktisk talt uten motstand.

En trend akselerert av pandemien

Shenzhen Dajiang Innovation Technologies Co. (DJI) er den ubestridte lederen for en globalt dronemarked spådd å skyrocket til $ 42.8 milliarder dollar i 2025; innen 2018 hadde DJI allerede kontroll 70% av markedet i forbrukerdroner. I Europa har DJI gjort det lenge vært den ubemannede luftfartsleverandøren (UAV) som er valgt for militære og sivile myndighetskunder. Det franske militæret bruker “kommersielle DJI-droner” i kampsoner som Sahel, mens britiske politistyrker bruker DJI-droner for å lete etter savnede personer og styre store begivenheter.

Pandemien sparket den trenden inn i høyt gir. I europeiske byer, inkludert Nice og Brussel, advarte DJI-droner utstyrt med høyttalere borgere om inneslutningstiltak og overvåket sosial distansering. DJI-representanter har til og med prøvd å overbevise europeiske regjeringer om å bruke dronene sine til å ta kroppstemperatur eller transportere COVID-19 testprøver.

Denne raske utvidelsen i bruk av DJI-droner strider mot avgjørelser som tas av sentrale allierte. I USA har forsvarsdepartementene (Pentagon) og interiøret det forbød bruken av DJIs droner i driften, drevet av bekymringer over datasikkerhet først avdekket av den amerikanske marinen i 2017. I tiden siden har flere analyser identifisert lignende feil i DJI-systemer.

I mai analyserte River Loop Security DJI-er Mimo-appen og fant at programvaren ikke bare fulgte grunnleggende datasikkerhetsprotokoller, men også at den sendte sensitive data "til servere bak den store brannmuren i Kina." Et annet cybersikkerhetsfirma, Synacktiv, gitt ut en analyse av DJIs mobile DJI GO 4-applikasjon i juli, å finne selskapets Android-programvare "bruker lignende anti-analyseteknikker som malware", i tillegg til å tvinge installere oppdateringer eller programvare mens man omgår Googles garantier. Synacktivs resultater ble bekreftet av GRIMM, som konkluderte med at DJI eller Weibo (hvis programvareutviklingssett overførte brukerdata til servere i Kina) hadde "skapt et effektivt målrettingssystem" for angripere - eller den kinesiske regjeringen, som amerikanske tjenestemenn frykter - å utnytte.

For å imøtekomme den potensielle trusselen, har Pentagons Defense Innovation Unit (DIU) introdusert et lite Unmanned Aircraft Systems (sUAS) initiativ for å skaffe droner fra pålitelige Amerikanske og allierte produsenter; Frankrikes papegøye er det eneste europeiske (og faktisk ikke-amerikanske) firmaet som for øyeblikket er inkludert. Forrige uke kunngjorde innenriksdepartementet det ville gjenoppta kjøpe droner gjennom DIU sUAS-programmet.

DJIs sikkerhetsfeil har også utløst bekymring i Australia. I en konsultasjonspapir utgitt i forrige måned, markerte den australske transport- og infrastrukturavdelingen svakheter i Australias forsvar mot "ondsinnet bruk av droner", og fant UAV-er potensielt kunne brukes til å angripe landets infrastruktur eller andre sensitive mål, eller på annen måte med det formål å samle bilde og signaler. ”Og andre typer rekognosering av fiendtlige skuespillere.

I Europa har derimot verken European Data Protection Board (EDPB), den tyske føderale kommissæren for databeskyttelse og informasjonsfrihet (BfDI), eller den franske nasjonale kommisjonen for informatikk og frihet (CNIL) tatt offentlige grep for de potensielle farene som DJI representerer, selv etter at selskapets produkter ble funnet med tvangsinstallasjon av programvare og overføring av europeiske brukerdata til kinesiske servere uten å tillate forbrukere å kontrollere eller motsette seg disse handlingene. I stedet kan bruk av DJI-droner av europeiske militære og politistyrker synes å tilby forbrukerne en stilltiende tilslutning til deres sikkerhet.

Til tross for en ugjennomsiktig eierstruktur, er det mange linker til den kinesiske staten

Mistanke om DJIs motiver hjelper ikke på opasiteten til eierstrukturen. DJI Company Limited, holdingselskapet for firmaet via Hong Kong-baserte iFlight Technology Co., er basert i British Virgin Islands, som ikke avslører aksjonærer. DJIs innsamlingsrunder peker likevel på en overvekt av kinesisk kapital, samt koblinger til Kinas mest fremtredende administrative organer.

In september 2015for eksempel investerte New Horizon Capital - medstiftet av Wen Yunsong, sønn av tidligere premier Wen Jiabao - 300 millioner dollar i DJI. Samme måned investerte også New China Life Insurance, delvis eid av Kinas statsråd, i firmaet. I 2018, DJI kan ha hevet opptil 1 milliard dollar foran en antatt børsnotering, selv om identifiseringen av disse investorene fortsatt er et mysterium.

DJIs ledelsesstruktur peker også på koblinger med Kinas militære etablering. Medstifter Li Zexiang har studert eller undervist ved en rekke universiteter knyttet til militæret, inkludert Harbin Institute of Technology - en av de 'Seven Sons of National Defense ' kontrollert av Kinas industridepartement og informasjonsteknologi - samt National University of Defense Technology (NUDT), direkte overvåket av Central Military Commission (CMC). En annen leder, Zhu Xiaorui, fungerte som DJIs leder for forskning og utvikling frem til 2013 - og underviser nå ved Harbin University of Technology.

Disse koblingene mellom DJIs ledelse og Kinas militær ser ut til å forklare DJIs fremtredende rolle i Beijings undertrykkelse av etniske minoritetsgrupper. I desember 2017 signerte DJI en strategisk partnerskapsavtale med Bureau of Public Security i den autonome regionen Xinjiang, utstyrt kinesiske politienheter i Xinjiang med droner, men utviklet også spesialisert programvare for å lette oppdrag for "bevaring av sosial stabilitet." DJIs medvirkning i kampanjen om “kulturelt folkemord”Mot den uiguriske befolkningen i Xinjiang brøt ut i overskriftene i fjor, da en lekket video - skutt av en politistyrt DJI-drone - dokumentert en masseoverføring av internerte uigurer. Selskapet har også signert avtaler med myndigheter i Tibet.

En uunngåelig krise?

Mens DJI har gjort en betydelig innsats for å motvirke funnene fra vestlige myndigheter og forskere, til og med bestilling av en studie fra konsulentfirmaet FTI som fremmer sikkerheten til sin nye "Local Data Mode" mens den overgår eksisterende feil, kan den monopolistiske kontrollen av denne fremvoksende sektoren fra et enkelt firma med lenker til Kinas sikkerhetsetablering og direkte involvering i systemiske menneskerettighetsbrudd raskt bli et problem for tilsynsmyndigheter i Brussel og de europeiske hovedstedene.

Gitt hvor vanlige droner har blitt over hele økonomien, er sikkerheten til dataene de fanger og overfører et spørsmål europeiske ledere må ta tak i - selv om de foretrekker å ignorere det.

Fortsett å lese

Aviation Strategi for Europa

Boeing-subsidiesak: Verdens handelsorganisasjon bekrefter EUs rett til å gjengjelde $ 4 milliarder dollar av USAs import

Publisert

on

Verdens handelsorganisasjon (WTO) har tillatt EU å heve tollene på opptil 4 milliarder dollar i import fra USA som en mottiltak for ulovlige avkjørsler til den amerikanske flyprodusenten Boeing. Beslutningen bygger på WTOs tidligere funn som anerkjente de amerikanske subsidiene til Boeing som ulovlige i henhold til WTO-loven.

En økonomi som fungerer for People Konserndirektør og handelskommisjonær Valdis Dombrovskis (avbildet) sa: “Denne etterlengtede avgjørelsen gjør det mulig for EU å innføre toll på amerikanske produkter som kommer inn i Europa. Jeg foretrekker mye å ikke gjøre det - tilleggsoppgaver er ikke i begge sider av økonomisk interesse, særlig ettersom vi prøver å komme oss etter COVID-19 lavkonjunktur. Jeg har vært i kontakt med min amerikanske kollega, ambassadør Lighthizer, og det er mitt håp at USA nå vil droppe tollene som ble pålagt EU-eksporten i fjor. Dette vil generere et positivt momentum både økonomisk og politisk, og hjelpe oss med å finne felles grunnlag på andre viktige områder. EU vil fortsette å forfølge dette resultatet kraftig. Hvis det ikke skjer, vil vi bli tvunget til å utøve våre rettigheter og innføre lignende tariffer. Mens vi er helt forberedt på denne muligheten, vil vi gjøre det motvillig. "

I oktober i fjor, etter en lignende WTO-avgjørelse i en parallell sak om Airbus-subsidier, innførte USA gjengjeldelsesplikter som påvirker EU-eksporten til en verdi av 7.5 milliarder dollar. Disse pliktene er fremdeles på plass i dag, til tross for de avgjørende skritt som Frankrike og Spania tok i juli i år for å følge etter Tyskland og Storbritannia for å sikre at de fullt ut overholder en tidligere WTO-avgjørelse om subsidier til Airbus.

Under dagens økonomiske forhold er det i gjensidig interesse for EU og USA å avvikle skadelige tariffer som unødvendig belaster vår industri- og landbrukssektor.

EU har kommet med konkrete forslag for å oppnå et forhandlet resultat av de langvarige tvister om transatlantiske sivile fly, den lengste i WTOs historie. Det er fortsatt åpent for å samarbeide med USA om å bli enige om en rettferdig og balansert løsning, samt om fremtidige disipliner for subsidier i sivile flysektoren.

Samtidig som EU-kommisjonen er i kontakt med USA, tar den også passende skritt og involverer EU-land slik at den kan bruke sine represalierettigheter i tilfelle det ikke er noen mulighet for å bringe tvisten til en gjensidig fordelaktig løsning. Denne beredskapsplanleggingen inkluderer å fullføre listen over produkter som vil bli underlagt EUs tilleggstoll.

Bakgrunn

I mars 2019 bekreftet klageorganet, den høyeste WTO-forekomsten, at USA ikke hadde tatt passende tiltak for å overholde WTO-reglene om tilskudd, til tross for tidligere avgjørelser. I stedet fortsatte den sin ulovlige støtte fra flyprodusenten Boeing til skade for Airbus, den europeiske luftfartsindustrien og dens mange arbeidere. I sin kjennelse har ankeorganet:

  • Bekreftet at Washington State skatteprogram fortsatt er en sentral del av S. ulovlig subsidiering av Boeing;
  • fant at en rekke pågående instrumenter, inkludert visse anskaffelseskontrakter fra NASA og US Department of Defense, utgjør subsidier som kan forårsake økonomisk skade for Airbus, og;
  • bekreftet at Boeing fortsetter å dra nytte av en ulovlig amerikansk skattekonsesjon som støtter eksport (Foreign Sales Corporation og Extraterritorial Income Exclusion).

Beslutningen som bekrefter EUs rett til å gjengjelde, kommer direkte fra den forrige avgjørelsen.

I en parallell sak på Airbus tillot WTO USA i oktober 2019 å ta mottiltak mot europeisk eksport verdt opp til $ 7.5 milliarder dollar. Denne tildelingen var basert på en beslutning fra klageinstansen fra 2018 som hadde funnet at EU og dets medlemsstater ikke hadde fulgt de tidligere WTO-avgjørelsene med hensyn til tilbakebetalbar lanseringsinvestering for A350- og A380-programmene. USA innførte disse tilleggstariffene 18. oktober 2019. De berørte EU-landene har i mellomtiden tatt alle nødvendige skritt for å sikre full overholdelse.

Mer informasjon

WTO Appellate Body avgjør om amerikanske subsidier til Boeing

Offentlig konsultasjon om foreløpig produktliste i Boeing-saken

Foreløpig produktliste

Historien om Boeing-saken

Historien om Airbus-saken

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender