Kontakt med oss

Virksomhet

Har glansen slitt av aktivistinvesteringene?

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Noen få nylige tilfeller antyder at tidevannet endelig kan slå på aktivistinvesteringer, som inntil nylig virket som om det ble en forankret del av næringslivet. Selv om verdien av aktivistiske investorholdige eiendeler kan ha steget de siste årene (i Storbritannia vokste dette tallet med 43% mellom 2017 og 2019 for å nå $ 5.8 milliarder) falt antall kampanjer med 30% året frem til september 2020. Selvfølgelig kan dette frafallet delvis forklares med nedfallet fra den pågående coronaviruspandemien, men det faktum at flere og flere skuespill ser ut til å falle for døve ører, kan signalisere en mørkere langvarig sikt utsikter for aktivist agitators går fremover.

Den siste saken kommer fra England, hvor formueforvaltningsfondet St James's Place (SJP) var gjenstand for en forsøk på aktivistintervensjon fra den delen av PrimeStone Capital forrige måned. Etter å ha kjøpt en eierandel på 1.2% i selskapet, sendte fondet en åpent brev til SJPs styre som utfordrer deres nylige track record og ber om målrettede forbedringer. Mangelen på snitt eller originalitet i PrimeStone-manifestet førte imidlertid til at det ble børstet av relativt enkelt av SJP, med liten innvirkning på aksjekursen. Kampanjens overveldende natur og utfall indikerer en økende trend de siste årene - og en som kan settes til å bli mer uttalt i et samfunn etter Covid-19.

PrimeStone kan ikke inspirere

Annonse

PrimeStone-stykket tok den tradisjonelle formen favorisert av aktivistinvestorer; etter å ha ervervet en minoritetsandel i SJP, prøvde fondet å bøye musklene sine ved å synliggjøre de oppfattede svakhetene i det nåværende styret i et 11-siders missi. Blant annet identifiserte brevet selskapets oppblåste bedriftsstruktur (over 120 avdelingsleder på lønn), flagget asiatiske interesser og tumlende aksjekurs (aksjer har falt 7% siden 2016). De identifiserte også enhøykostnadskultur”I SJPs bakrom og gjorde ugunstige sammenligninger med andre velstående plattformvirksomheter som AJ Bell og Integrafin.

Mens noen av kritikkene hadde elementer av gyldighet, var ingen av dem spesielt nye - og de tegnet ikke et komplett bilde. Faktisk har flere tredjeparter det komme til forsvaret av SJPs styre, og påpekte at det å sidestille selskapets nedgang med økningen av interesser som AJ Bell er urettferdig og altfor forenklet, og at når det settes mot mer fornuftige berøringsstener som Brewin Dolphin eller Rathbones, holder SJP seg bemerkelsesverdig godt.

PrimeStones formaninger om SJPs høye utgifter kan holde på litt vann, men de klarer ikke å erkjenne at mye av dette utgiftene var uunngåelig, siden firmaet ble tvunget til å overholde regulatoriske endringer og gi etter for inntekter motvind utenfor dets kontroll. Den imponerende ytelsen mot konkurrentene bekrefter at selskapet har jobbet med sektorspørsmål som ble forverret av pandemien, noe PrimeStone ikke klarte å anerkjenne eller ta tak i.

Annonse

Øyeblikkelig avstemning nært forestående for URW

Det er en lignende historie over hele kanalen, der den franske milliardæren Xavier Niel og forretningsmannen Léon Bressler har samlet en andel på 5% i den internasjonale kjøpesenteroperatøren Unibail-Rodamco-Westfield (URW) og vedtar angelsaksisk aktivist-investortaktikk for å prøve å sikre URW styreplasser for seg selv og presse URW inn i en risikabel strategi for å øke aksjekursen på kort sikt.

I likhet med de fleste selskaper i detaljhandelen trenger URW en ny strategi for å motstå den pandemiinduserte lavkonjunkturen, spesielt med tanke på det relativt høye gjeldsnivået (mer enn € 27 milliarder). For det formål er URWs styre håp om å lansere prosjekt RESET, som er rettet mot en kapitalinnsamling på € 3.5 milliarder kroner for å opprettholde selskapets gode kredittvurdering på investeringsklasse og sikre fortsatt tilgang til alle viktige kredittmarkeder, samtidig som den gradvis nedververer kjøpesentervirksomheten.

Niel og Bressler ønsker imidlertid å gi avkall på kapitaløkningen på € 3.5 milliarder til fordel for å selge selskapets amerikanske portefølje - en samling av prestisjefylte kjøpesentre som stort sett har utprøvd motstandsdyktig mot skiftende detaljhandelmiljø - å betale ned gjeld. De aktivistiske investorenes plan motarbeides av en rekke tredjeparts rådgivende firmaer som Proxinvest og Glass Lewis, med sistnevnte som kaller det "en altfor risikabel gambit". Gitt at kredittvurderingsbyrået Moody's har spådd en 18 måneders nedgang i leieinntektene som sannsynligvis vil ramme kjøpesentre - og til og med har gått så langt som å advare om at manglende gjennomføring av kapitalinnsamlingen som understøtter RESET kan føre til en nedgradering av URWs rating - det virker sannsynlig at Niel og Bresslers ambisjonene blir avvist 10. novemberth aksjonærmøte, på samme måte som PrimeStone har vært.

Langsiktig vekst over kortsiktige gevinster

Andre steder ser det ut til at også Twitter-sjef Jack Dorsey har hatt det overvinne et forsøk fra den profilerte aktivistinvestoren Elliott Management på å fjerne ham fra rollen. Selv om et nylig komitemøte avsto noen av Elliotts krav, som å redusere styreperioder fra tre år til ett, valgte det å erklære sin troskap til en administrerende direktør som hadde overvåket total aksjeeier 19% før Elliotts engasjement med de sosiale mediene tidligere i år.

I tillegg til de atypisk uinspirerende kampanjene som er gjennomført andre steder i markedet, og tilbakeslag av sektoren som helhet, kan det være at aktivistinvestorer mister sin innflytelse? I lang tid har de trukket oppmerksomhet mot sine satsinger gjennom prangende narrestreker og dristige prognoser, men det ser ut til at både selskaper og aksjonærer fanger opp det faktum at bak deres bluster inneholder deres tilnærminger ofte fatale feil. Fokus på kortsiktig inflasjon av aksjekursen til skade for langsiktig stabilitet blir nemlig eksponert som det uansvarlige gamblet det er - og i en rystende etterkovidisk økonomi vil sannsynlig klokhet være verdsatt over umiddelbar fortjeneste med økende regelmessighet.

European Investment Bank

EIB styrker det globale utviklingsfokuset og støtter 4.8 milliarder euro ny finansiering for energi, transport, COVID -vaksiner og forretningsinvesteringer

Publisert

on

Styret i European Investment Bank (EIB) har godkjent planer om å styrke sitt globale utviklingsengasjement. Den godkjente også 4.8 milliarder euro i ny finansiering for 24 prosjekter for å støtte klimahandlinger, COVID -vaksiner og økonomisk motstandskraft, bærekraftig transport og utdanning.

“I juni ba ministerrådet EU -banken om å øke sitt bidrag til Unionens utviklingsarbeid gjennom dedikerte strategier, sterkere tilstedeværelse på bakken globalt og bedre koordinering med partnere i en ekte Team Europe -tilnærming. I dag svarte vi på rådets oppfordring ved å foreslå opprettelse av en gren av EIB med fokus på utviklingsfinansiering, og styret godkjente dette forslaget. Som et resultat vil EU -banken kunne gi et sterkere bidrag til å styrke Europas strategiske autonomi, ved å plassere flere eksperter på stedet og være en mer effektiv partner for andre multilaterale og nasjonale utviklingsbanker. Og vi vil være bedre i stand til å forfølge vår globale ambisjon når det gjelder kampen mot klimaendringer, sier EIB -president Werner Hoyer.

Styrking av EIBs utviklingseffekt

Annonse

EIBs styre godkjente bankens forslag om å opprette en utviklingsavdeling for å øke virkningen av virksomheten utenfor EU. Den underbygger EIBs svar på oppfordringen til handling uttrykt i "Rådets konklusjoner om den forbedrede europeiske finansielle arkitekturen for utvikling (2021)" vedtatt 14. juni 2021. EIB vil gjennom sin utviklingsgren omorganisere sine aktiviteter utenfor EU og øke sin tilstedeværelse på bakken, utvikle mer målrettede strategier og tjenester i nært samarbeid med partnere.

Banken vil forsterke representasjoner utenfor EU og opprette en rekke regionale knutepunkter, intensivere komplementaritet og samarbeid med multilaterale utviklingsbanker, nasjonale utviklingsfinansieringsinstitusjoner og lokale partnere, i en Team Europe -tilnærming. Knutepunktene vil fokusere på tematiske sektorer, produktkompetanser og tjenester som svarer til behovene i regionen de befinner seg i. Det første regionale knutepunktet, som styrker EIB -arbeidet i Øst -Afrika, blir lokalisert i Nairobi.

En ny rådgivende gruppe vil gi EIB råd om virksomheten utenfor EU. Det vil inkludere

Annonse

EUs utviklingspolitiske beslutningstakere nominert av medlemsstatene, Europakommisjonen og EU -Utenriksdepartementet.

2.2 milliarder euro for klimahandlinger, ren energi og energieffektive hjem

EIB ble enige om ny finansiering for å øke vind- og solenergiproduksjonen i Spania og Portugal, oppgradere nasjonale energinettverk i Polen og forbedre energieffektiviteten og kutte varmeregninger i Ungarn og Finland.

Målrettede finansieringsordninger for å akselerere investeringer i småskala fornybar energi og klimaprosjekter i Østerrike og Polen, og i Latin -Amerika og Afrika, ble også godkjent.

€ 647 millioner for distribusjon, helse og utdanning av COVID -vaksine

Basert på Den europeiske investeringsbankens støtte til utvikling av COVID-vaksiner og implementering av nye programmer for å finansiere kjøp av COVID-19-vaksiner for distribusjon i Argentina og over Sør-Asia, inkludert Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka og Maldivene.

Styret besluttet å støtte utvidelsen av langsiktig omsorg for funksjonshemmede pasienter i Nederland, utrulling av digital læringsteknologi i grunnskoler og ungdomsskoler og oppgradering av vitenskapelig forskning i Kroatia ble også enige.

€ 752 millioner for bærekraftig by-, regional-, luft- og sjøtransport

Trikkpassasjerer i den slovakiske byen Košice og pendlere i de polske byene Gdansk, Gdynia og Sopot, og over Moldova, vil dra nytte av nye EIB -støttede investeringer for å modernisere og forbedre transportforbindelsene.

De italienske havnene i Genova og Savona vil motta EIB -finansiering for å oppgradere jernbanetilgang og bedre beskytte havnene mot flom og mer ekstremvær gjennom bygging av en ny molo.

EIB gikk også med på å finansiere utskifting og oppgradering av lufttrafikkontroll og navigasjonsutstyr for å opprettholde sikkerhetsstandarder i det ungarske luftrommet.

500 millioner euro for investeringer i privat sektor og økonomisk motstandskraft mot COVID-19

EIBs styre godkjente også nye finansieringsprogrammer administrert av lokale bank- og investeringspartnere for å støtte investeringer fra virksomheter over hele Spania, Polen og Sørøst-Asia som står overfor COVID-19-utfordringer.

Bakgrunnsinformasjon

De European Investment Bank (EIB) er den langsiktige utlån institusjon i Den europeiske union som eies av medlemslandene. Det gjør langsiktig finansiering tilgjengelig for god investering for å bidra til EUs politiske mål.

Oversikt over prosjekter godkjent av EIBs styre.

Fortsett å lese

Virksomhet

EU -reporter under angrep

Publisert

on

Forrige uke hevdet en artikkel i publikasjonen Politico Europe at EU Reporter hadde engasjert i "EU -lobbyvirksomhet utkledd som journalistikk" fordi vår markedsføringslitteratur sier: "Bruk EU Reporter til å påvirke".

EU Reporter avviser helt denne beskyldningen om undercover lobbyvirksomhet, som var et angrep fra Politico Europe på en mindre, men vellykket rivaliserende publikasjon og dens forlegger.

Vi fikk bare timer til å svare på disse dårlig begrunnede anklagene, hovedsakelig basert på en trål gjennom historier vi har publisert de siste ti årene, for å forsvare vårt velfortjente gode navn.

Annonse

For å berolige publikummet vårt har vi spurt den uavhengige organisasjonen for nyhetsovervåking NewsGuard, for å overvåke produksjonen vår fra nå av, og for å gjøre funnene offentlig tilgjengelige.

EU Reporter mener Politico EUangrepet på oss er et kynisk forsøk på å oppnå markedsdominans, og inviterer våre lesere til å se dagens Politico Brussels Playbook, som tilbyr:

“POLITICO Media Solutions gir merkevarer løsningene for å lage, innkalle og koble til kraftspillere. Vi skaper muligheter for merkevarer for å få kontakt med vårt innflytelsesrike publikum ”

Annonse

Et tilfelle av mennesker i glasshus som kastet stein kanskje?

Fortsett å lese

Fiskeri

Mediterranean and Black Seas: Commission foreslår fiskemuligheter for 2022

Publisert

on

Kommisjonen har vedtatt en forslag til fiskemuligheter for 2022 i Middelhavet og Svartehavet. Forslaget fremmer bærekraftig forvaltning av fiskebestander i Middelhavet og Svartehavet og lever opp til de politiske forpliktelsene som er gjort i MedFish4Ever og Sofia-erklæringer. Det gjenspeiler kommisjonens ambisjon om å oppnå bærekraftig fiske i disse to havområdene, i tråd med det nylig vedtatte 2030 Strategi fra General Fisheries Commission for the Mediterranean (GFCM).

Kommissær for miljø, hav og fiskeri Virginijus Sinkevičius sa: “Bærekraftig fiskeriforvaltning i alle EUs havområder er vårt engasjement og ansvar. Selv om vi har sett en viss forbedring de siste årene i Middelhavet og Svartehavet, er vi fortsatt langt fra å nå bærekraftige nivåer, og det er behov for mer innsats for å nå dette målet. Vi fremsetter derfor i dag vårt forslag om fiskefangst i de to havbassengene fullt ut avhengig av vitenskapelig råd. ”

I Adriaterhavet implementerer kommisjonens forslag GFCMs flerårige forvaltningsplan for demersale bestander og målet om å nå bærekraft for disse bestandene innen 2026 gjennom en redusert fiskeinnsats. Dagens forslag implementerer også den flerårige forvaltningsplanen vestlige Middelhavet (MAP) for demersale bestander med sikte på å redusere fisket ytterligere, i tråd med vitenskapelig råd. I Svartehavet inkluderer forslaget fangstbegrensninger og kvoter for piggvar og brisling. Forslaget vil bli fullført på et senere tidspunkt, basert på resultatene fra GFCM årlige sesjon (2-6. November 2021) og tilgjengeligheten av vitenskapelig råd. Mer informasjon er i pressemelding.

Annonse

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender