Kontakt med oss

Banking

COVID-19 avslører manglene ved et papirbasert handelssystem

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

I følge en fersk rapport fra International Chamber of Commerce, da COVID-19 avslører manglene ved et papirbasert handelssystem, finner finansinstitusjoner (FI) måter å holde handel i omløp. Den sier at problemet som står overfor i dag er forankret i handelens mest vedvarende sårbarhet: papir. Paper er finanssektorens akilleshæl. Forstyrrelsen skulle alltid skje, det eneste spørsmålet var når, skriver Colin Stevens.

Foreløpige ICC-data viser at finansinstitusjoner allerede føler at de blir påvirket. Mer enn 60% av respondentene på det nylige COVID-19-supplementet til Trade Survey forventer at deres handelsstrømmer vil avta med minst 20% i 2020.

Pandemien introduserer eller forverrer utfordringene i handelsfinansieringsprosessen. For å bekjempe det praktiske med handelsfinansiering i et COVID-19-miljø, indikerte mange banker at de tok sine egne tiltak for å lempe på interne regler om originaldokumentasjon. Imidlertid rapporterer bare 29% av respondentene at deres lokale tilsynsmyndigheter har gitt støtte for å legge til rette for pågående handel.

Annonse

Det er en kritisk tid for infrastrukturoppgraderinger og økt åpenhet, og mens pandemien har forårsaket mange negative effekter, er en potensiell positiv innvirkning at den har gjort det klart for industrien at det må gjøres endringer for å optimalisere prosesser og forbedre det samlede funksjon av internasjonal handel, handelsfinansiering og pengebevegelse.

Ali Amirliravi, administrerende direktør for LGR Global og grunnlegger av Silk Road -mynt, forklarte hvordan firmaet hans har funnet løsninger på disse problemene.

“Jeg tror det kommer til å integrere ny teknologi på smarte måter. Ta for eksempel firmaet mitt, LGR Global, når det gjelder pengebevegelse, er vi fokusert på 3 ting: hastighet, kostnad og gjennomsiktighet. For å løse disse problemene, leder vi med teknologi og bruker ting som blockchain, digitale valutaer og generell digitalisering for å optimalisere eksisterende metoder.

Annonse
Ali Amirliravi, administrerende direktør i LGR Global og grunnlegger av Silk Road Coin,

Ali Amirliravi, administrerende direktør i LGR Global og grunnlegger av Silk Road Coin

"Det er ganske tydelig hvilken innvirkning ny teknologi kan ha på ting som hastighet og gjennomsiktighet, men når jeg sier det er viktig å integrere teknologiene på en smart måte som er viktig fordi du alltid må huske kunden din - det siste vi ville ønsker å gjøre er å innføre et system som faktisk forvirrer brukerne våre og gjør jobben hans mer komplisert. Så på den ene siden finnes løsningen på disse problemene i ny teknologi, men på den andre siden handler det om å skape en brukeropplevelse som er enkel å bruke og samhandle med og integreres sømløst i de eksisterende systemene. Så det er litt av en balansegang mellom teknologi og brukeropplevelse, det er her løsningen skal opprettes.

"Når det gjelder det bredere temaet for finansiering av forsyningskjeder, er det vi ser behovet for forbedret digitalisering og automatisering av prosessene og mekanismene som eksisterer gjennom hele produktets livssyklus. I handelsvareindustrien med flere varer er det så mange forskjellige interessenter , mellommenn, banker osv., og hver av dem har sin egen måte å gjøre dette på - det er en generell mangel på standardisering, særlig i Silkeveiområdet. Mangelen på standardisering fører til forvirring i samsvarskrav, handelsdokumenter, brev av kreditt osv., og dette betyr forsinkelser og økte kostnader for alle parter. Videre har vi det enorme problemet med svindel, som du må forvente når du har å gjøre med en slik ulikhet i kvaliteten på prosesser og rapportering. Løsningen her er igjen å bruke teknologi og digitalisere og automatisere så mange av disse prosessene som mulig - det bør være målet å ta menneskelige feil ut av ligningen.

"Og her er det virkelig spennende med å bringe digitalisering og standardisering til forsyningskjedefinansiering: ikke bare vil dette gjøre forretningene mye enklere for selskapene selv, denne økte transparensen og optimaliseringen vil også gjøre selskapene mye mer attraktive for utenfor investorer. Det er vinn-vinn for alle involverte her. ”

Hvordan tror Amirliravi at disse nye systemene kan integreres i eksisterende infrastruktur?

“Dette er virkelig et sentralt spørsmål, og det er noe vi brukte mye tid på å jobbe med på LGR Global. Vi innså at du kan ha en god teknologisk løsning, men hvis det skaper kompleksitet eller forvirring for kundene dine, vil du ende opp med å forårsake flere problemer enn du løser.

I handelsfinansierings- og pengebevegelsesindustrien betyr det at nye løsninger må kunne kobles direkte til eksisterende kundesystemer - ved hjelp av APIer er dette alt mulig. Det handler om å bygge bro over gapet mellom tradisjonell økonomi og fintech og sørge for at fordelene med digitalisering leveres med en sømløs brukeropplevelse.

Handelsfinansieringsøkosystemet har en rekke forskjellige interessenter, hver med sine egne systemer på plass. Det vi virkelig ser behov for er en helhetlig løsning som gir gjennomsiktighet og hastighet i disse prosessene, men som fremdeles kan samhandle med arven og banksystemene som industrien er avhengig av. Det er da du begynner å se at reelle endringer blir gjort. ”

Hvor er de globale hotspots for endring og muligheter? Ali Amirliravi sier at selskapet hans, LGR Global, fokuserer på Silkeveiområdet - mellom Europa, Sentral-Asia og Kina - av noen hovedårsaker:

“For det første er det et område med utrolig vekst. Hvis vi for eksempel ser på Kina, har de opprettholdt BNP-vekst på over 6% de siste årene, og de sentralasiatiske økonomiene legger ut tilsvarende tall, om ikke høyere. Denne typen vekst betyr økt handel, økt utenlandsk eierskap og datterselskapsutvikling. Det er et område der du virkelig kan se muligheten til å bringe mye automatisering og standardisering til prosessene i forsyningskjedene. Det er mye penger som flyttes rundt og nye handelspartnerskap blir gjort hele tiden, men det er også mange smertepunkter i bransjen.

Den andre grunnen har å gjøre med virkeligheten av valutasvingninger i området. Når vi sier Silk Road Area-land, snakker vi om 68 land, hver med sine egne valutaer og de individuelle verdisvingningene som kommer som et biprodukt av det. Grensehandel på dette området betyr at selskapene og interessentene som deltar på finanssiden, må takle alle slags problemer når det gjelder valutaveksling.

Og her er bankforsinkelsene som skjer i det tradisjonelle systemet virkelig har en negativ innvirkning på å drive forretning i området: fordi noen av disse valutaene er veldig ustabile, kan det være tilfelle at når en transaksjon endelig er klarert, faktisk verdi som overføres ender opp med å være vesentlig annerledes enn det som i utgangspunktet var avtalt. Dette forårsaker all slags hodepine når det gjelder regnskap for alle sider, og det er et problem jeg taklet direkte i løpet av min tid i bransjen. ”

Amirliravi mener at det vi ser akkurat nå er en bransje som er klar for endring. Selv med pandemien vokser selskaper og økonomier, og det presses nå mer mot digitale, automatiserte løsninger enn noen gang før. Volumet av grenseoverskridende transaksjoner har vokst jevnt og trutt med 6% i mange år nå, og bare den internasjonale betalingsindustrien alene er verdt 200 milliarder dollar.

Tall som det viser virkningspotensialet som optimalisering i dette rommet kan ha.

Emner som kostnad, gjennomsiktighet, hastighet, fleksibilitet og digitalisering trender i bransjen akkurat nå, og ettersom avtaler og forsyningskjeder fortsetter å bli mer og mer verdifulle og komplekse, vil kravene til infrastruktur tilsvarende øke. Det er egentlig ikke et spørsmål om "hvis", det er et spørsmål om "når" - bransjen er i et veikryss akkurat nå: det er klart at ny teknologi vil effektivisere og optimalisere prosesser, men partene venter på en løsning som er sikker og pålitelig nok til å håndtere hyppige transaksjoner med høyt volum, og fleksible nok til å tilpasse seg de komplekse avtalsstrukturene som finnes innen handelsfinansiering. “

Amirliravi og kollegene i LGR Global ser en spennende fremtid for b2b-pengebevegelses- og handelsfinansieringsindustrien.

"Jeg tror noe vi kommer til å fortsette å se er innvirkningen av nye teknologier på bransjen," sa han. “Ting som blockchain-infrastruktur og digitale valutaer vil bli brukt for å gi økt gjennomsiktighet og fart i transaksjoner. Statlige utstedte sentralbank digitale valutaer blir også opprettet, og dette vil også ha en interessant innvirkning på grenseoverskridende pengebevegelse.

"Vi ser på hvordan digitale smarte kontrakter kan brukes i handelsfinansiering for å skape nye automatiserte kredittbrev, og dette blir veldig interessant når du har integrert IoT-teknologi. Systemet vårt kan utløse transaksjoner og betalinger automatisk basert på innkommende datastrømmer. Dette betyr for eksempel at vi kan lage en smart kontrakt for et kredittbrev som automatisk frigjør betaling når en fraktcontainer eller et fraktfartøy når et bestemt sted. Eller, et enklere eksempel, betalinger kan utløses en gang sett med samsvarsdokumenter blir bekreftet og lastet opp til systemet. Automatisering er en så enorm trend - vi kommer til å se at stadig flere tradisjonelle prosesser blir forstyrret.

"Data kommer til å fortsette å spille en stor rolle i utformingen av fremtiden for forsyningskjedefinansiering. I det nåværende systemet blir mange data tømt, og mangelen på standardisering forstyrrer virkelig de generelle datainnsamlingsmulighetene. Imidlertid, når dette problemet er løst, vil en end-to-end digital handelsfinansieringsplattform kunne generere store datasett som kan brukes til å lage alle slags teoretiske modeller og bransjeinnsikt. Selvfølgelig betyr kvaliteten og følsomheten til disse dataene at datahåndtering og sikkerhet vil være utrolig viktig for morgendagens bransje.

"For meg er fremtiden for pengebevegelsen og handelsfinansieringsindustrien lys. Vi går inn i den nye digitale tidsalderen, og dette vil bety alle slags nye forretningsmuligheter, spesielt for selskapene som omfavner neste generasjons teknologier."

Banking

Nedgang og nær fall av Italias Monte dei Paschi, verdens eldste bank

Publisert

on

By

Visning av logoen til Monte dei Paschi di Siena (MPS), den eldste banken i verden, som står overfor massive permitteringer som en del av en planlagt bedriftssammenslåing, i Siena, Italia, 11. august 2021. Bilde tatt 11. august 2021. REUTERS / Jennifer Lorenzini

Visning av logoen til Monte dei Paschi di Siena (MPS), den eldste banken i verden, som står overfor massive permitteringer som en del av en planlagt bedriftssammenslåing, i Siena, Italia. REUTERS / Jennifer Lorenzini

Fire år etter å ha brukt 5.4 milliarder euro (6.3 milliarder dollar) på å redde det, er Roma i forhandlinger om å selge Monte dei Paschi (BMPS.MI) til UniCredit (CRDI.MI) og kuttet sin andel på 64% i den toskanske banken, skriver Valentina Za, Reuters.

Her er en tidslinje over viktige hendelser i den siste historien til Monte dei Paschi (MPS), som har gjort det til et tegn på Italias bankmareritt.

Annonse

NOVEMBER 2007 - MPS kjøper Antonveneta fra Santander (SAN.MC) for 9 milliarder euro i kontanter, bare måneder etter at den spanske banken betalte 6.6 milliarder euro for den italienske regionale långiveren.

JANUAR 2008 - MPS kunngjør en emisjon på 5 milliarder euro, et konvertibelt finansielt instrument på 1 milliard euro kalt Fresh 2008, 2 milliarder euro i ansvarlige, hybridkapitalobligasjoner og et lån på 1.95 milliarder euro for å finansiere Antonveneta -avtalen.

MARS 2008 - Bank of Italy, ledet av Mario Draghi, godkjenner overtakelsen av Antonveneta med forbehold om at MPS gjenoppbygger hovedstaden.

Annonse

MARS 2009 - MPS selger 1.9 milliarder euro i spesialobligasjoner til Italias statskasse for å styrke økonomien.

JULI 2011 - MPS skaffer 2.15 milliarder euro i en rettighetsemisjon i forkant av europeiske stresstestresultater.

SEPTEMBER 2011 - Bank of Italy gir MPS € 6 milliarder i nødlikviditet gjennom repo -avtaler etter hvert som eurosonenes statsgjeldskrise eskalerer.

DESEMBER 2011 - European Banking Authority setter MPS 'kapitalunderskudd til 3.267 milliarder euro som en del av en generell anbefaling til 71 långivere om å øke sine kapitalreserver.

FEBRUAR 2012 - MPS kutter sitt kapitalbehov med 1 milliard euro ved å konvertere hybridkapitalinstrumenter til aksjer.

MARS 2012 - MPS gir et tap på 4.7 milliarder euro i 2011 etter milliarder av nedskrivning av goodwill på avtaler inkludert Antonveneta.

MAI 2012 - Italiensk politi ransaker hovedkontoret i MPS mens aktorene undersøker om det har villedet regulatorer på grunn av Antonveneta -oppkjøpet.

JUNI 2012 - MPS sier at det trenger 1.3 milliarder euro i kapital for å følge EBAs anbefaling.

JUNI 2012 - MPS ber Italias statskasse om å tegne opptil 2 milliarder euro i spesielle obligasjoner.

OKTOBER 2012 - Aksjonærer godkjenner en emisjon på € 1 milliard rettet mot nye investorer.

FEBRUAR 2013 - MPS sier at tap som følge av tre derivater handler 2006-09 utgjør € 730 millioner.

MARS 2013 - MPS taper 3.17 milliarder euro i 2012, rammet av fallende priser på sine store italienske statsobligasjonsbeholdninger.

MARS 2014 - MPS etter 2013 et nettotap på 1.44 milliarder euro.

JUNI 2014 - MPS samler inn € 5 milliarder i en dypt nedsatt rettighetsemisjon og tilbakebetaler staten 3.1 milliarder euro.

OKTOBER 2014 - MPS fremstår som den dårligste utføreren i stresstester i hele Europa med en kapitalunderskudd på 2.1 milliarder euro.

OKTOBER 2014-Den tidligere MPS-styrelederen, administrerende direktør og finanssjef blir dømt til tre og et halvt års fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i villedende regulatorer.

NOVEMBER 2014 - MPS planlegger å skaffe opptil € 2.5 milliarder etter resultatene av stresstester.

JUNI 2015 - MPS skaffer 3 milliarder euro i kontanter etter å ha økt størrelsen på emisjonen etter å ha bokført et netto tap på 5.3 milliarder euro for 2014 på rekordstore nedskrivninger på lån. Den tilbakebetaler de resterende 1.1 milliarder euro som er tegnet av en særskilt obligasjon.

JULI 2016 - MPS kunngjør en ny emisjon på 5 milliarder euro og planlegger å laste ned 28 milliarder euro i dårlige lån, ettersom europeiske bankstresstester viser at den ville ha negativ egenkapital i en nedgang.

DESEMBER 2016 - MPS henvender seg til staten for å få hjelp under en føre -var -rekapitaliseringsordning etter at kontantsamtalen mislykkes. ECB setter bankens kapitalbehov til 8.8 milliarder euro.

JULI 2017 - Etter at ECB erklærte MPS -løsemiddel, klarerer EU -kommisjonen redningen til en kostnad på 5.4 milliarder euro for staten mot 68% eierandel. Private investorer bidrar med € 2.8 milliarder for totalt € 8.2 milliarder.

FEBRUAR 2018 - MPS gir overskudd i 2018, men sier at de oppdaterte anslagene er under EUs avtalte omstillingsmål.

OKTOBER 2018 - MPS fullfører Europas største avtale om verdipapirisering av dårlige lån, og mister 24 milliarder euro i tap.

FEBRUAR 2020 - MPS gir et tap på 1 milliard euro i 2019.

MAI 2020 - Konsernsjef Marco Morelli slutter og oppfordrer Roma til å sikre seg en partner for MPS så snart som mulig. Han blir erstattet av Guido Bastianini med 5 stjerner.

AUGUST 2020-Italia setter av 1.5 milliarder euro til å hjelpe MPS når det arbeider for å overholde en frist for privatisering i midten av 2022.

OKTOBER 2020 - MPS -aksjonærer godkjenner en statssponsert plan om å kutte lån til 4.3% av det totale utlånet. Italias eierandel faller til 64% ettersom et dekret baner vei for salget.

OKTOBER 2020 - En domstol i Milano dømmer MPS 'tidligere administrerende direktør og styreleder for falsk regnskap i en overraskende avgjørelse som tvinger MPS til å øke lovbestemte risikobestemmelser.

DESEMBER 2020 - MPS sier at det trenger opp til 2.5 milliarder euro i kapital.

DESEMBER 2020 - Italia godkjenner skatteincitamenter for fusjon av banker som innebærer en fordel på 2.3 milliarder euro for en MPS -kjøper.

JANUAR 2021 - MPS sier å åpne bøkene sine for potensielle partnere.

FEBRUAR 2021 - MPS gir et tap på 1.69 milliarder euro for 2020.

APRIL 2021 - Andrea Orcel overtar som UniCredit -sjef.

JULI 2021 - UniCredit går i eksklusive samtaler med Italias finansministerium for å kjøpe "utvalgte deler" av MPS, en dag før europeiske bankstresstestresultater viser at den mindre bankens kapital ville bli utslettet i en krise.

($ 1 = € 0.8527)

Fortsett å lese

Banking

Crypto-valuta bull run handler ikke bare om Bitcoin

Publisert

on

Det har vært et vilt og uforutsigbart år på så mange måter. Kryptovalutaer blomstret opp med institusjonelle investorer som flom inn. Bitcoin nådde en ny heltid i desember. Institusjonell investering i bitcoin var overskriftsnyheten i 2020. Bedrifter både store og små flyttet store prosentandeler av sine kontantreserver til bitcoin, inkludert MicroStrategy, Mass Mutual og Square. Og hvis nylige kunngjøringer er noe å gå etter, er de bare i gang, skriver Colin Stevens.

Imidlertid, så spennende som det har vært å se dem strømme ut i rommet det siste året, er tallene fortsatt relativt lave. I 2021 vil suksessen deres, eller ikke, bli tydelig. Dette kan motivere en helt ny bølge av institusjonelle investorer til å følge deres ledelse. MicroStrategys investering på $ 425 millioner i bitcoin, for eksempel, har allerede mer enn doblet seg i verdi (per 18. desember 2020). Dette er tall som vil interessere enhver bedrift eller investor.

Videre gjør kryptovaluta- og investeringsplattformer som Luno allerede det enda enklere for institusjoner å bli involvert. De siste nyhetene om at S&P Dow Jones Indices - et joint venture mellom S&P Global, CME Group og News Corp - vil debutere kryptovalutaindekser i 2021, for eksempel, bør sette krypto foran enda flere investorer på daglig basis.

Den neste store nyheten for kryptovaluta vil være suverene formuesfond og regjeringer. Vil de være klare til å gjøre en offentlig investering i krypto neste år?

Det har faktisk allerede skjedd, om enn ikke direkte. Det norske pensjonsfondet, også kjent som oljefondet, eier nå nesten 600 Bitcoin (BTC) indirekte gjennom sin 1.51% eierandel i MicroStrategy.

En åpen og offentlig investering av en slik enhet ville være et tillitsforløp som kunne utløse en vanvidd av myndighetsaktiviteter. Hvis institusjonell investering brakte ordinær respektabilitet til Bitcoin og andre kryptovalutaer, forestill deg hva støtten til et statlig formuefond eller regjering ville gjort?

Den nylige okseløpet har absolutt startet folk med å snakke, men sammenlign medienes oppmerksomhet i 2017 med denne gangen. Det har vært mildt sagt begrenset

En årsak er at dette oksekjøringen primært er drevet av institusjonelle investorer. Dette har ofte betydd at kryptonyheter lander på de mindre flekkete forretningssidene. Vanlige medias oppmerksomhet har forståelig nok også vært andre steder - pandemier og omstridte presidentvalg har en tendens til å dominere nyhetssyklusen.

Men det er tegn på at dette endrer seg. Desember nye historiske all-time high har brakt med seg en betydelig mengde positiv dekning på tvers av store publikasjoner, inkludert The New York Times, The Daily Telegraph og The Independent.

Hvis bitcoinprisen fortsetter å stige - som mange mistenker at den vil - kan dette føre til en ny bølge av overskrifter og igjen sementere kryptovalutaen fast på forsiden. Dette setter kryptovalutaen godt tilbake i den offentlige bevisstheten, og potensielt tenner en brann under forbrukernes etterspørsel.

Det er en rekke grunner til at dette kan være, men den viktigste blant dem er at denne bull run har blitt drevet fundamentalt av institusjonell etterspørsel i stedet for detaljhandel.

En økning i medieoppmerksomhet vil sikkert endre dette, men enda viktigere er det at det nå er enklere enn noensinne å kjøpe kryptovaluta, med suksess fra Luno og Coinbase, som støtter kunder over hele verden, men også slike som PayPal og Square er ser stor suksess i USA. De kjøper for øyeblikket tilsvarende 100% av nylig myntet bitcoin bare for å dekke etterspørselen de får fra amerikanske kunder.

Det er et annet element. Denne siste bull run for crypto økosystemet som helhet viser at det er en appetitt for tokens som gjør mer enn bare å fungere som en butikk av verdi (dvs. bitcoins), og nå blir tokens med mer spesifikke og sofistikerte brukstilfeller mer populære .

Cryptocurrency tokens er fungible digitale eiendeler som kan brukes som byttemiddel (handles) inne i det utstedende blockchain-prosjektets økosystem. De beskrives best av hvordan de betjener sluttbrukeren. Tenk på tokens som maten som nærer blockchain-baserte økosystemer.

Crypto-tokens, som også kalles krypto-eiendeler, er spesielle typer virtuelle valutatokener som ligger på egne blokkeringer og representerer et aktivum eller verktøy. Oftest blir de brukt til å samle inn penger til publikumsalg, men de kan også brukes som erstatning for andre ting.

På kryptotoken som har fått betydelig nyhetsdekning er Silk Road -mynt. Et digitalt kryptotoken utstedt av LGR Global .

Silk Road Coin er et spesialtegn, designet for bruk i den globale råvarehandelsindustrien. I følge LGR Globals grunnlegger og administrerende direktør, Ali Amirliravi, “er det mange smertepunkter innen handelsvarehandelen, inkludert forsinkelser i fondoverføringer og oppgjør. Åpenhetsproblemer og valutasvingninger arbeider for å undergrave effektiviteten og hastigheten på handel med varer. Basert på vår enorme bransjekunnskap, har vi laget Silk Road Coin for å løse disse problemene og optimalisere råvarehandelen og handelsfinansieringsindustrien. ”

LGR Globals grunnlegger og administrerende direktør, Ali Amirliravi

LGR Globals grunnlegger og administrerende direktør, Ali Amirliravi

Til å begynne med er LGR Global fokusert på å optimalisere grenseoverskridende pengebevegelser, og vil deretter utvide til digitalisering av end-to-end handelsfinansiering ved hjelp av nye teknologier som Blockchain, Smart Contracts, AI og Big Data Analytics. "LGR-plattformen ble lansert i Silk Road Area (Europe-Central Asia-China)", forklarer Amirliravi, "et område som representerer 60% av den globale befolkningen, 33% av verdens BNP, og har utrolig høye og konsistente priser av økonomisk vekst (+ 6% pa). ”

LGR Global-plattformen har som mål å trygt og vellykket gjennomføre pengeoverføringer så raskt som mulig. Det oppnår dette ved å fjerne mellommenn og overføre pengene direkte fra avsender til mottaker. Silk Road Coin passer inn i LGR-økosystemet som den eksklusive mekanismen for avgiftsbetalinger fra handelsfolk og produsenter som bruker LGR-plattformen for å gjennomføre store og komplekse pengebevegelsestransaksjoner og handelsfinansieringstransaksjoner.

På spørsmål om hvordan 2021 vil se ut for LGR Global og Silk Road Coin, uttalte Amirliravi: “Vi er utrolig optimistiske for det nye året; tilbakemeldinger fra næringsliv og investorer for SRC og digital handelsfinansieringsplattform har vært overveldende positive. Vi vet at vi kan gjøre en stor forskjell i råvarehandelsindustrien ved å digitalisere og optimalisere prosesser, og vi er glade for å vise frem vellykkede pilotprosjekter som begynner i Q1 og Q2 i 2021. ”

Bransjespesifikke tokens og blockchain-plattformer har høstet betydelig interesse fra institusjonelle investorer - det er klart det er en appetitt for fremtidsrettede løsninger som løser konkrete problemer.

Fortsett å lese

Banking

McGuinness presenterer en strategi for å håndtere misligholdte lån

Publisert

on

EU-kommisjonen har i dag (16. desember) presentert en strategi for å forhindre en fremtidig oppbygging av misligholdte lån (NPL) i hele EU, som et resultat av koronaviruskrisen. Strategien har som mål å sikre at EUs husholdninger og bedrifter fortsatt har tilgang til den finansieringen de trenger gjennom hele krisen. Banker har en avgjørende rolle å spille for å redusere effekten av koronaviruskrisen ved å opprettholde finansieringen av økonomien. Dette er nøkkelen for å støtte EUs økonomiske utvinning. Gitt den innvirkningen coronavirus har hatt på EUs økonomi, forventes det at volumet av NPL vil øke i hele EU, selv om tidspunktet og størrelsen på denne økningen fortsatt er usikker.

Avhengig av hvor raskt EUs økonomi kommer seg etter koronaviruskrisen, kan bankenes aktivakvalitet - og i sin tur deres utlånskapasitet - forverres. En økonomi som fungerer for mennesker Konserndirektør Valdis Dombrovskis sa: ”Historien viser at det er best å takle misligholdte lån tidlig og avgjørende, spesielt hvis vi vil at bankene skal fortsette å støtte bedrifter og husholdninger. Vi tar forebyggende og koordinert tiltak nå. Dagens strategi vil bidra til Europas raske og bærekraftige utvinning ved å hjelpe bankene med å avlaste disse lånene fra balansen og holde kreditten flytende. ”

Mairead McGuinness, kommisjonær med ansvar for finansielle tjenester, finansiell stabilitet og kapitalmarkedsunionen, sa: ”Mange firmaer og husholdninger har kommet under betydelig økonomisk press på grunn av pandemien. Å sørge for at europeiske borgere og bedrifter fortsetter å motta støtte fra bankene sine er en topp prioritet for Kommisjonen. I dag har vi lagt frem et sett med tiltak som, samtidig som det sikrer låntakerbeskyttelse, kan bidra til å forhindre en økning i misligholdte lån som tilsvarer den etter den siste finanskrisen. ”

For å gi medlemsland og finanssektoren de nødvendige verktøyene for å takle en økning i mislighold i EUs banksektor tidlig, foreslår kommisjonen en rekke tiltak med fire hovedmål:

1. Videreutvikling av sekundærmarkeder for nødlidende eiendeler: Dette vil gjøre det mulig for bankene å flytte misligholdte obligasjoner fra balansen, samtidig som det sikres ytterligere styrket beskyttelse av skyldnere. Et sentralt skritt i denne prosessen vil være vedtakelsen av kommisjonens forslag om kredittleverandører og kredittkjøpere som for tiden blir diskutert av Europaparlamentet og Rådet. Disse reglene vil styrke skyldnerbeskyttelse i sekundærmarkeder. Kommisjonen ser fordelene med å opprette et sentralt elektronisk datahub på EU-nivå for å øke markedsgjennomsiktigheten. Et slikt knutepunkt vil fungere som et datalager som ligger til grunn for NPL-markedet for å tillate bedre utveksling av informasjon mellom alle involverte aktører (kredittselgere, kredittkjøpere, kredittleverandører, forvaltningsselskaper (AMC) og private NPL-plattformer) slik at NPL blir håndtert på en effektiv måte. På grunnlag av en offentlig konsultasjon vil kommisjonen utforske flere alternativer for å etablere et datahub på europeisk nivå og bestemme den beste veien videre. Et av alternativene kan være å etablere datahubben ved å utvide ansvarsområdet til det eksisterende European DataWarehouse (ED).

2. Reformere EUs lovgivning om bedriftens insolvens og gjeldsinndrivelse: Dette vil bidra til å samle de ulike rammene for insolvens over hele EU, samtidig som det opprettholder høye standarder for forbrukerbeskyttelse. Mer konvergerende insolvensprosedyrer vil øke rettssikkerheten og øke hastigheten på verdigjenvinning til fordel for både kreditor og skyldner. Kommisjonen oppfordrer parlamentet og rådet til raskt å komme til enighet om lovgivningsforslaget om minimumsharmoniseringsregler for akselerert utenretslig sikkerhetshåndhevelse, som kommisjonen foreslo i 2018.

3. Støtte etablering og samarbeid mellom nasjonale kapitalforvaltningsselskaper (AMC) på EU-nivå: Kapitalforvaltningsselskaper er kjøretøy som gir lindring til banker som sliter med å gjøre det mulig for dem å fjerne misligholdte obligasjoner fra balansen. Dette hjelper bankene å fokusere på utlån til levedyktige selskaper og husholdninger i stedet for å administrere misligholdte lån. Kommisjonen er klar til å støtte medlemslandene i å opprette nasjonale AMC-er - hvis de ønsker å gjøre det - og vil utforske hvordan samarbeid kan fremmes ved å etablere et EU-nettverk av nasjonale AMC-er. Mens nasjonale AMC-er er verdifulle fordi de drar nytte av innenlandsk ekspertise, kan et EU-nettverk av nasjonale AMC-er gjøre det mulig for nasjonale enheter å utveksle beste praksis, håndheve data og transparensstandarder og bedre koordinere tiltak. Nettverket av AMC-er kan videre bruke datahubben til å koordinere og samarbeide med hverandre for å dele informasjon om investorer, skyldnere og servicetjenester. Å få tilgang til informasjon om NPL-markeder vil kreve at alle relevante databeskyttelsesregler for skyldnere respekteres.

4. Forebyggende tiltak: Mens EUs banksektor generelt sett er i en mye sunnere posisjon enn etter finanskrisen, fortsetter medlemslandene å ha varierende økonomiske politiske tiltak. Gitt de spesielle omstendighetene i den nåværende helsekrisen, har myndighetene muligheten til å iverksette forhåndsforsiktige offentlige støttetiltak, der det er nødvendig, for å sikre fortsatt finansiering av realøkonomien i henhold til EUs bankgjenopprettings- og resolusjonsdirektiv og statsstøtterammer Bakgrunn Kommisjonens NPL-strategi foreslått i dag bygger på et konsekvent sett med tidligere iverksatte tiltak.

I juli 2017 ble finansministrene i ECOFIN enige om en første handlingsplan for å takle NPL. I tråd med ECOFIN-handlingsplanen kunngjorde kommisjonen i sin meddelelse om fullføring av bankunionen i oktober 2017 en omfattende tiltakspakke for å redusere nivået av misligholdte lån i EU. I mars 2018 presenterte kommisjonen sin tiltakspakke for å takle høye NPL-forhold. De foreslåtte tiltakene inkluderte NPL-backstop, som krevde at bankene skulle bygge minimumsnivåer for tapsdekning for nyopprinnelige lån, et forslag til et direktiv om kredittleverandører, kredittkjøpere og for gjenvinning av sikkerheter og plan for oppsett av nasjonal eiendel forvaltningsselskaper.

For å redusere virkningen av koronaviruskrisen har kommisjonens bankpakke fra april 2020 implementert målrettede "quick fix" -endringer i EUs banktilsynsregler. I tillegg foreslo kapitalmarkedsgjenopprettingspakken, som ble vedtatt i juli 2020, målrettede endringer i kapitalmarkedsreglene for å oppmuntre til større investeringer i økonomien, muliggjøre rask omkapitalisering av selskaper og øke bankenes kapasitet til å finansiere utvinningen. Recovery and Resilience Facility (RRF) vil også gi betydelig støtte til reformer som tar sikte på å forbedre insolvens, rettslige og administrative rammer og understøtte effektiv NPL-løsning.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender