Kontakt med oss

Økonomi

EU-kommisjonen for å revidere selskapsskatten

Publisert

on

I dag (18. mai) vedtok EU-kommisjonen en meddelelse om virksomhetsbeskatning. Kommunikasjonen legger bredt opp kommisjonens planer om å skape det de sier vil være en mer robust, effektiv og rettferdig skatteramme som kan bidra til å støtte gjenopprettingen etter COVID og fremme EUs grønne og digitale overgang.

Kommisjonen har gjort tidligere forsøk på å reformere selskapsskatten for å gjøre den mer rettferdig. Siden finanskrisen i 2008 har presset på multinasjonale selskaper for reformer og mer rettferdige bidrag. De har blitt beskyldt for å misbruke svakheter i skattesystemet ved å flytte noen eiendeler - særlig “immaterielle eiendeler” som immateriell eiendom - til gunstigere skattejurisdiksjoner. Kommisjonen har lenge etterlyst at skatt skal gjenspeile reell økonomisk aktivitet. Problemet er at disse reformene har krevd enstemmighet, og EUs egne medlemmer, særlig Irland, Nederland og Luxembourg, har vist seg å være villige som muliggjør disse forvrengningene - og har derfor ikke støttet reformer. 

Kommisjonen vil presentere et nytt rammeverk for virksomhetsbeskatning innen 2023; “Business in Europe: Framework for Income Taxation” (eller BEFIT) vil gi en enkelt selskapsskattregelbok for EU, som gir rettferdig fordeling av skatterettigheter mellom medlemslandene. Kommisjonen argumenterer for at dette også vil hjelpe virksomheten ved å gjøre skatteordninger enklere. BEFIT vil erstatte forslaget om en felles konsoliderte selskapsskattebase, som vil bli trukket tilbake.

Dette bør imidlertid sees på som en del av en bredere refleksjon over selskapsskatt. Kommisjonen ønsker en gjennomgang av EUs skattemiks. Generelt beskattes arbeidskraft tyngre i Europa, noe som begrenser sysselsettingen. 

Kommisjonen er også ivrig etter å samarbeide med Biden-administrasjonen om global skattereform. Det arbeides med reformer som blir ledet av G20-finansministrene for å oppnå en global avtale innen midten av 2021 om skattereform, spesielt "pilar 1" - hvordan en multinasjonal fordeler fortjeneste mellom forskjellige deler av samme gruppe, og "pilar 2 ”- å sette et minimumsbeskatningsnivå for multinasjonale selskaper som reduserer insentivet til å flytte overskudd til lavere skattejurisdiksjoner.

Når det er avtalt og oversatt til en multilateral konvensjon, vil anvendelsen av Pilar 1 være obligatorisk for deltakende land, og Kommisjonen foreslår et direktiv for å sikre en konsekvent gjennomføring i EU. Kommisjonen sier at den også vil foreslå et direktiv for implementering av Pilar 2, selv om de erkjenner at dette også vil ha implikasjoner for annen eksisterende eller allerede foreslått lovgivning.

Og det er mer ...

Kommisjonen vil foreslå en digital avgift, som skal tjene som en EU-ressurs i juli. Kommisjonen vil også snart komme med en gjennomgang av energibeskatningsdirektivet og karbongrensjusteringsmekanismen (CBAM), i sammenheng med FitFor55-pakken og European Green Deal. 

Kommisjonen har også skissert andre tiltak, som en del av sin skattehandlingsplan, inkludert: planer for store selskaper å offentliggjøre sine effektive skattesatser, en slutt på bruken av shell-selskaper for å unngå skatt og en slutt på skjevheten i skatten som fører til selskaper som velger gjeld fremfor egenkapitalfinansiering.

EU

Transport-MEP-er viser hovedtrinn for å gjøre EU-veiene tryggere

Publisert

on

Målet om null dødsfall på europeiske veier innen 2050 krever mer robuste tiltak for trafikksikkerhet, som for eksempel 30 km / t fartsgrense eller nulltoleranse for promillekjøring, sier transportledere: TRAN.

Hurtigkjøring er en nøkkelfaktor i rundt 30% av dødsulykker i trafikken, bemerker MEP-er. De ber kommisjonen komme med en anbefaling om å bruke sikre fartsgrenser, for eksempel maksimal hastighet på 30 km / t i boligområder og områder der det er mange syklister og fotgjengere. For ytterligere å fremme sikker trafikkbruk, oppfordrer de også til å sette en nulltoleranse for drivkjøring, og fremhever at alkohol er involvert i rundt 25% av alle omkomne på veien.

Utkastet til resolusjon ønsker også den nylige revisjonen av Generell sikkerhetsforskrift, som vil gjøre nye avanserte sikkerhetsfunksjoner i kjøretøy som intelligent hastighetsassistanse og nødbanesystemer obligatoriske i EU fra 2022, med potensial til å redde 7 300 liv og unngå 38 900 alvorlige skader innen 2030. Videre spør MEPs Kommisjonen å vurdere å innlemme en "kjøresikker modus" for mobile og elektroniske enheter til sjåfører for å hindre forstyrrelser under kjøring.

Skatteincitamenter og attraktive bilforsikringsordninger for kjøp og bruk av biler med de høyeste sikkerhetsstandardene bør følges, tilføyer MEPs.

Europeisk veitransportbyrå

For å gjennomføre de neste trinnene i EUs politikk for trafikksikkerhet riktig, er det behov for ny kapasitet innen trafikksikkerhet, heter det i utkastet til tekst. Derfor oppfordrer parlamentsmedlemmer til transport kommisjonen til å opprette et europeisk veitransportbyrå for å støtte bærekraftig, sikker og smart veitransport.

EP-ordfører Elena Kountoura (The Left, EL) sa: “Sterk politisk vilje fra de nasjonale myndighetene og EU-kommisjonen er viktig for å gjøre det som trengs for å halvere trafikdødsfall innen 2030 og bevege oss avgjørende mot Vision Zero innen 2050. Vi må mobilisere flere investeringer mot sikrere veiinfrastruktur, sørge for at biler er utstyrt med de beste livreddende teknologiene, etablerer fartsgrenser på 30 km / t i byer over hele Europa, tar nulltoleranse for promillekjøring og sørger for streng håndheving av veitrafikkregler. "

Neste trinn

Resolusjonen om EUs rammeverk for trafikksikkerhetspolitikk må nå stemmes av parlamentets fulle hus, muligens i løpet av september-sesjonen.

Bakgrunn

Denne rapporten fungerer som parlamentets formelle svar på kommisjonens nye tilnærming til EUs trafikksikkerhet for årene 2021-2030, og dens EUs rammeverk for trafikksikkerhet 2021-2030.

Mer informasjon

Fortsett å lese

Økonomi

NextGenerationEU obligasjonsutstedelse på EUR 20 milliarder syv ganger tegnet

Publisert

on

EU-kommisjonen nådde en viktig milepæl i gjennomføringen av sin gjenopprettingsplan, ved å utstede 20 milliarder euro i gjeld til å finansiere NextGenerationEU. Obligasjonene ble syv ganger tegnet til tross for det meget beskjedne rentenivået på 0.1%. Alt i alt vil EU samle inn 800 milliarder euro på kapitalmarkedene for å finansiere det man håper vil være et transformativt investeringsprogram over hele kontinentet. 

Kommisjonspresident von der Leyen sa: "Dette er den største institusjonelle obligasjonsutstedelsen noensinne i Europa, og jeg er veldig fornøyd med at den har tiltrukket seg stor interesse av et bredt spekter av investorer."

Noen har beskrevet Europas beslutning om å utstede obligasjoner i dette var et 'Hamilton-øyeblikk', sa kommissær Hahns: "Jeg vil være litt mer beskjeden, konkret og selvsikker ved heller å si: dette er et virkelig europeisk øyeblikk, det demonstrerer EUs innovasjon og transformerende kraft. ”

Hvor grønn vokser hagen din?

Kommissær Hahn sa at EU vil utstede grønne obligasjoner til høsten. EU vil lansere dem når det har avgjort sin EU Green Bond Standard, dette vil doble det nåværende volumet av grønne obligasjoner i markedet. Hahn sammenlignet det med måten SURE-obligasjonene har tredoblet det sosiale obligasjonsmarkedet. Grønne obligasjoner vil utgjøre rundt 30% av EUs samlede lån på rundt 270 milliarder euro i løpende priser.  

Persona non grata

På spørsmål om EU-kommisjonens beslutning om å ekskludere visse banker fra denne utstedelsesrunden, sa Hahns at selv om mange av bankene hadde oppfylt kriteriene for å delta i hovedforhandlernettverk, det var enestående juridiske problemer som måtte løses. Han sa: "Bankene må demonstrere og bevise at de har tatt alle nødvendige korrigerende tiltak som er blitt krevd av Kommisjonen," men la til: "Vi har en interesse i å inkludere alle de viktigste aktørene og bankene, som har kvalifisert seg seg selv for det primære forhandlernettverket, men selvfølgelig må den slags juridiske aspekter respekteres. ”

I mai 2021 fant EU-kommisjonen at flere banker hadde brutt EUs antitrustregler gjennom deltakelse av en gruppe handelsmenn i et kartell i det primære og sekundære markedet for europeiske statsobligasjoner ('EGB'). Noen av de involverte bankene ble ikke bøtelagt fordi overtredelsen deres falt utenfor foreldelsesfristen for ileggelse av bøter. Bøtene på de andre utgjorde € 371 millioner.

Fondforvaltere leder tabellen

Etterspørselen ble dominert av fondsforvaltere (37%) og banksektorer (25%) etterfulgt av sentralbanker / offisielle institusjoner (23%). Når det gjelder region, ble 87% av avtalen distribuert til europeiske investorer, inkludert Storbritannia (24%), 10% til asiatiske investorer og 3% investorer fra Amerika, Midtøsten og Afrika.

Bakgrunn

NextGenerationEU vil samle inn til rundt 800 milliarder euro fra nå til slutten av 2026. Dette betyr å låne på rundt 150 milliarder euro per år, som vil bli tilbakebetalt innen 2058.

Med SURE-programmet utstedte kommisjonen obligasjoner og overførte inntektene direkte til mottakerlandet på samme vilkår som den mottok (når det gjelder rente og løpetid). Dette fungerte for små finansieringsbehov, men størrelsen og kompleksiteten til NextGenerationEU-programmet krever en diversifisert finansieringsstrategi. 

Flere finansieringsinstrumenter (EU-obligasjoner med forskjellig løpetid, hvorav noen vil bli utstedt som NextGenerationEU grønne obligasjoner, og EU-regninger - verdipapirer med kortere løpetid) og teknikker (synkronisering - vanligvis foretrukket av overnasjonale utstedere, og auksjoner - vanligvis foretrukket av nasjon vil bli brukt til å opprettholde fleksibilitet når det gjelder markedsadgang og for å håndtere likviditetsbehov og løpetidsprofil. 

Fortsett å lese

Hellas

Gresk streik mot arbeidslivsreformforslaget forstyrrer transporten i Athen

Publisert

on

By

Offentlig transportpersonell i Athen streiket for andre gang på en uke onsdag 16. juni før en parlamentarisk avstemning om en lov som regjeringen sier vil modernisere utdaterte arbeidsregler, men som fagforeningene frykter vil gi lengre timer og svakere rettigheter, skriver Angeliki Koutantou, Reuters.

Skip ble liggende til havn, og mange buss-, undergrunns- og jernbanetjenester ble suspendert da transportpersonalet gikk av jobben. Arbeidere fra andre sektorer holdt også arbeidsstopp og ble forventet å delta i flere protestmøter i sentrum av Athen før avstemningen om lovforslaget senere på onsdag.

Statsminister Kyriakos Mitsotakis 'konservative regjering, som tiltrådte i 2019, sa at reformen ville modernisere "antikke" lover fra flere tiår tilbake til en tid før internett da de fleste arbeidere klokket inn på kontorer og fabrikker til samme faste tid.

Fagforeninger har beskrevet lovutkastet som en "monstrositet". De vil at regjeringen skal trekke regningen, som de sier vil reversere de etablerte arbeidstakernes rettigheter og gjøre det mulig for selskaper å få inn lengre timer gjennom bakdøren.

Den mest omstridte delen av regningen tillater ansatte å jobbe opptil 10 timer på en dag og mindre tid på en annen. Fagforeninger frykter at arbeidsgivere kan tvinge arbeidstakere til å akseptere lengre timer.

Regningen vil også gi arbeidstakerne rett til å koble fra utenfor kontortid og innføre et "digitalt arbeidskort" fra neste år for å overvåke arbeidstakernes arbeidstid i sanntid, samt øke lovlig overtid til 150 timer i året.

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender