Kontakt med oss

Økonomi

Parlamentet feirer 20-årsjubileet for euroen

DELE:

Publisert

on

I år er det 20-årsjubileum for introduksjonen av eurosedler og -mynter. 1. januar 2002 våknet europeere i 12 land til en verden der de måtte bruke en ny valuta. Kontantovergangen var den største valutaendringen i historien. 

Mer enn 20 år senere har euroen blitt en av de sterkeste valutaene i verden. Den brukes av 19 av de 27 EU-medlemslandene og mer enn 340 millioner europeere. 

"Euroen har gjort livene til europeere enklere og gitt konkrete økonomiske fordeler," ECB-president Christine Lagarde. «Det har tillatt handel å blomstre, støttet fri bevegelse av mennesker, varer og tjenester og tillatt borgere å jobbe, studere og reise i 19 medlemsland uten å måtte veksle valuta. Det har forent oss på tvers av landegrenser, språk og kulturer. Å dele en valuta er mer enn bare å bruke samme betalingsmiddel; det er å være en del av en felles bestrebelse.»

Eurorelatert innovasjon har imidlertid ikke stoppet der. Lagarde ga et innblikk i den digitale euroen som de jobber med, samt en sikrere og mer relaterbar redesign av eurosedlene.

Del denne artikkelen:

Annonse

Trender