Kontakt med oss

Økonomi

Den europeiske sentralbanken avslører nye pengepolitiske beslutninger

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Christine Lagarde gir en uttalelse om vedtakene virtuelt. Lagarde deltok eksternt på grunn av COVID-19 (EC Audiovisual Service).

Den europeiske sentralbanken kunngjorde sine pengepolitiske beslutninger i dag. Politikkoppdateringene kommer etter mer enn en måned med krig på det europeiske kontinentet og fortsatt inflasjon etter et pandemisk slitt Europa. Mens ECB-president Christine Lagarde påpekte historisk lave arbeidsledighetsnivåer, fortsetter den europeiske økonomien å bli utfordret av høye energi- og matpriser. 

"Krigen i Ukraina påvirker euroområdets økonomi alvorlig og har økt usikkerheten betydelig," sa Lagarde. "Krigens innvirkning på økonomien vil avhenge av hvordan konflikten utvikler seg, på effekten av gjeldende sanksjoner og mulige ytterligere tiltak."

Uttalelsen fulgte etter et møte i ECBs styrende råd. De bestemte at de tidligere vekstutsiktene har vært truet av krigen i Ukraina. Faktorer som høyere energikostnader, høyere transportkostnader og høyere matkostnader bidrar alle til økt inflasjon og risiko for økonomisk vekst. Mens euroområdet fortsatt føler effekten av pandemien, tilskriver Lagarde det meste av stresset på euroen til den pågående militære konflikten i Ukraina. 

Det er ikke dermed sagt at banken bare forventer å se en økonomisk nedgang, snarere vil enhver vekst skje saktere enn tidligere forventet. Redusert energibehov og en konsekvent lav arbeidsledighet kan bidra til å dempe virkningen av krigen på økonomien ifølge bankens rapport.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender