Kontakt med oss

Økonomi

Nytt partnerskap skapt for å få den digitale økonomien til å fungere for alle

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Et nytt strategisk partnerskap mellom International Chamber of Commerce (ICC) og e-handel for alle initiativ søker å styrke innsatsen mot mer inkluderende utviklingsresultater fra den digitale økonomien.

Partnerskapet ble kunngjort 25. april under UNCTAD eCommerce Week holdt i Genève og online, etter en undersøkelsesprosess blant initiativets 34 medlemmer.

UNCTADs generalsekretær Rebeca Grynspan ønsket den nye rollen til ICC velkommen og sa: "Jeg er veldig stolt over å lede dette unike globale partnerskapet som utnytter hver partners bidrag til å få den digitale økonomien til å fungere for alle."

Frøken Grynspan la til: "Ved å samarbeide med ICC vil vi bedre utnytte et globalt nettverk av virksomheter og ressurser som er aktive på bakken for å hjelpe oss med å øke vår støtte og bistand til utviklingsland for større innvirkning."

Rolle og omfang av nytt partnerskap

eTrade for all-initiativet fungerer som en global helpdesk for utviklingsland for å bygge bro over kunnskapsgapet om e-handel. Det gir tilgang til informasjon og ressurser, fremmer inkluderende dialoger om e-handel og den digitale økonomien og katalyserer partnerskap. 

Det nye samarbeidet vil gi en pålitelig, nøytral og global kanal for å bringe private sektorstemmer til diskusjonen og forbedre koordineringen.

Det vil muliggjøre konsekvent, systematisk og strategisk engasjement for mikro-, små og mellomstore bedrifter (MSME) på tvers av alle sektorer, som er påvirket av den økte digitaliseringen av økonomier i utviklingsland og utviklede land.

Annonse

ICCs generalsekretær John Denton sa: «Jeg har blitt utrolig imponert over visjonen og merittlisten til UNCTADs eTrade for alle initiativ de siste årene. Dette nye partnerskapet gir en mulighet til å ta dette viktige kapasitetsbyggingsarbeidet til et nytt nivå."

Han sa at partnerskapet ville utnytte ekspertisen til bedrifter i hele ICCs nettverk for å levere målrettet støtte som låser opp det enorme potensialet til digital handel over hele utviklingsland.

"Vi ser frem til å jobbe som en pålitelig partner for UNCTAD og regjeringer for å takle viktige flaskehalser for digital utvikling, drevet av vår overordnede forpliktelse til å muliggjøre handel som en driver for fred, velstand og muligheter for alle," la Mr. Denton til.

ICC vil fungere som den viktigste motparten i den private sektoren og sikre effektiv interaksjon mellom virksomheter rundt om i verden og eTrade for alle. Dette vil innebære regelmessig informasjonsdeling og pågående samarbeidsaktiviteter fra medlemmene.

ICC representerer mer enn 45 millioner selskaper i over 100 land, og er verdens største forretningsorganisasjon. Den fremmer internasjonal handel og investeringer som kjøretøyer for inkluderende vekst og velstand gjennom en blanding av påvirkning, løsninger og fastsettelse av standarder.

Digitalisering legger press på utviklingsland

Veksten av e-handel har blitt massivt akselerert av COVID-19-pandemien ettersom folk har vendt seg til digitale plattformer for å handle på nettet, med den globale andelen av netthandelssalget av det totale detaljsalget som har økt fra 16 % i 2019 til 19 % i 2020 , et nivå som ble opprettholdt i 2021.

Mens digitalisering byr på et enormt potensial, utgjør det også store utfordringer for mennesker og bedrifter, og ikke alle har klart å utnytte potensialet til digitale muligheter.

Bare 27 % av mennesker i minst utviklede land (MUL) bruker internett, og mens opptil 8 av 10 internettbrukere handler på nettet i utviklede land, er dette tallet mindre enn 1 av 10 i de fleste MUL.

Mange små bedrifter i utviklingsland klarer ikke å gå på nett på grunn av svakheter i de digitale økosystemene i landene deres.

Mennesker og land som er mindre forberedt på den digitale økonomien risikerer å falle lenger bak, noe som understreker det presserende behovet for å bygge bro over hull i digital beredskap.

Å bygge kapasiteten til lav- og mellominntektsland til å delta i og forme den digitale økonomien vil kreve smarte partnerskap for å unngå dobbeltarbeid og effektiv bruk av knappe ressurser.

Dette nye samarbeidet mellom initiativet eTrade for all og ICC er et viktig skritt i denne retningen.

eTrade for all-initiativet ble lansert i 2016 med 14 partnere for å gjøre e-handel og den digitale økonomien mer inkluderende.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender