Kontakt med oss

Økonomi

Vest-Europas grenseoverskridende shoppertall vil slå rekorder innen 2025

DELE:

Publisert

on

Til tross for de forferdelige effektene etter Brexit som betydelig vektet ned på grenseoverskridende e-handelsaktivitet i EU-området, har antallet internasjonale kjøpere nylig gått inn i en stigende trend. Grenseoverskridende e-handelssalg i Frankrike, Tyskland, Spania, Italia og flere registrerer konsekvente og påfølgende stigninger, og viser en eksploderende industri ettersom mer penger fra forbrukere brukes på utenlandske forhandleres varer.

Kinas e-handelsmomentum, på grunn av fremskritt gjort av tungvektere som Temu, Shein, AliExpress og andre, er grunnlaget for den grenseoverskridende antall kjøpere. Den vedvarende inflasjonen i vesteuropeiske land baner grobunn for at kinesiske e-handelsgiganter kan trives, med gode varepriser, en overflod av vareutvalg, grenseløse annonsekampanjer og spillbaserte apper som rydder veien til hjertene til de mest kostnadsbevisste forbrukerne . Miravia, Temu, Shein og AliExpress så at deres felles andel av Spanias e-handelsverdi økte fra 6 % i 2022 til 9 % i fjor, for eksempel. I tillegg fremmer eksponentielle investeringer gjort av giganter som Amazon og Zalando i EU, hvorav sistnevnte planlegger å ta 15 % av EUs markedsandel, kjøpervekst.

Økende antall kjøpere over landegrensene utgjør både vanskeligheter og fordeler for europeiske forhandlere. Så, hva kan vi forvente av det grenseoverskridende e-handelsområdet i vesteuropeiske nasjoner i år og utover?

 

Imponerende internettpenetrasjonsrater knyttet til økende kjøpertall

Vesteuropeiske land, inkludert Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Luxemburg, Belgia og flere andre, er vitne til betydelige endringer i forbrukeratferd og teknologiintegrasjon for øyeblikket. Disse endringene blir gjort mens flere statlige forskrifter takler e-handelsspørsmål, og løsninger blir vedtatt.

Til dags dato har det vesteuropeiske markedet vært vitne til rik vekst på grunn av den betydelige økonomiske konsolideringen i det indre markedet og en relativt rask internettadopsjon som overtok øst- og søreuropeiske land. Akkurat nå viser land i "Vesten" en av de beste internettpenetrasjonsratene over hele kontinentet, der nesten alle bruker internett og utnytter e-handel og grenseoverskridende detaljhandelsmuligheter. Nord-Europa tar Vest-Europa med mindre 2 %, kl 97 %, i motsetning til sistnevntes 95 % Internett-penetrasjonshastighet.

Tallrike endringer finner sted på tvers av vesteuropeiske land. Derfor er det bare naturlig å forvente at grenseoverskridende e-handel vil trives i deltakerlandene, og vende seg til virkeligheten de siste studienes spådommer. For eksempel vil antallet kunder over landegrensene øke igjen etter den post-pandemiske rammen, og øke 0.2 % i Spania og 0.6 % i Italia i 2024. På den annen side vender de tilbake til vekst i Frankrike med 2.3 % , i Storbritannia med 2.6 %, og i Tyskland med 3.0 % i 2025.

Annonse

Flere virksomheter skifter fokus fra lokalt til globalt

Grenseoverskridende shopping har endret spillet for nettbutikker i alle samfunnslag, alt fra klær til legemidler til skjønnhet og til og med meieriindustri. Sistnevnte var for eksempel vitne til i år veksten i grenseoverskridende salg og utvidelse av D2C-salg, rettet mot enkeltstående kjøpere som er villige til å betale mer for meieriprodukter av bedre kvalitet og smak, med melk og ost som rangerer høyest.

Rimeligvis er det flere avgjørende faktorer som driver denne utviklingen, uten hvilke bedrifter ikke kunne handle internasjonalt så effektivt. Massive B2B- og B2C-markedsundersøkelser og dataanalyse som bruker profesjonelt innhentet innsikt på tvers av vesteuropeiske virksomheter og utover hjelper bedrifter med å ta mer informerte og fordelaktige beslutninger angående markedsekspansjonsplasseringer, internasjonale partnerskap, reklamekampanjer osv. I følge forskning fra Savanta i Europa, selskaper som utnytter internasjonale markedsekspansjonsmuligheter skylder mye av utviklingen sin til de ansatte data- og markedsundersøkelsespartnerne, for disse bruker avanserte intelligens- og teknologiløsninger, inkludert AI-drevne apper og prognoser, blant andre førsteklasses teknikker for å samle de beste innsikt.

Grenseoverskridende e-handel gir rundt 22 % av alle fysiske varer forsendelse innenfor e-handelsforsendelsesområdet. I tillegg, ettersom 67 % av verdensomspennende forbrukere foretar anskaffelser fra hjemmet sitt hos internasjonale e-handelsforhandlere, er det bare naturlig at vesteuropeiske land leder med tall. Lavere priser, anstendige forsendelsestider, utmerket kundeservice, mange betalingsmåter og strømlinjeformet forsyningskjedeoperasjoner, blant andre sterke sider, oppmuntrer 1 av 5 potensielle kjøpere av et produkt til å se etter deres nødvendighet hos utenlandske tilbydere.

Grensehandel tar det opp et hakk

Budsjettfokuserte vesteuropeiske forbrukere ser på muligheter for e-handel på tvers av landegrensene for å utnytte konkurransedyktige priser. Internasjonale handelsgiganter kjemper mot de beste av de beste for å sikre større markedsandeler, og deres prissetting er den viktigste og viktigste bidragsyteren til deres ekspanderende berømmelse.

En betydelig prosentandel av Zoomers og Millennials over hele Storbritannia, Nederland, Frankrike og Belgia foretar internasjonale betalinger for varer noen ganger i året i jakten på bedre tilbud. For å få den beste dollaren, ser forbrukere i vesteuropeiske land på topp detaljhandelsgiganter som følgende:

 • Ikea
 • Lidl
 • Zalando
 • H & M
 • LEGO
 • Zara
 • Jysk
 • Bauhaus
 • Merk
 • Adidas.

Økende digital lommebokutnyttelse og tjenesteleverandører

Med økende popularitet blant vesteuropeiske kunder, ser digitale lommebøker en økende aktivitet. 25 % av britiske kjøpere er kjent med e-lommebok-assisterte kjøp, mens 22 % av forbrukerne i Irland kan fortelle det samme. Ettertraktede betalingssteder i Vest-Europa varierer fra land til land, med følgende i toppen:

 • Mastercard og Visa i Irland og Storbritannia
 • PayPal i Tyskland, Frankrike og Storbritannia
 • SEPA Direct og Giropay i Tyskland
 • iDeal i Belgia og Nederland
 • Sofort i Belgia og Tyskland
 • Cartes Bancaires i Frankrike.

Sist, nøkkelspillerne som griper søkelyset

Statista-data viser at blant de mange deltakerne som leter etter en mer betydelig markedsandel, skiller Amazon seg ut som den primære nettplattformen som brukes i vesteuropeiske land, og driver salg fra over 1.3 milliarder brukere hver måned.

For det andre følger eBay i Amazons fotspor med mer enn 470 millioner månedlige brukere. Samtidig ligger Zalando på tredjeplass, med Asos, Bol, OTTO og Kaufland som kan skryte av de påfølgende lederposisjonene. De mest kjente merkene tiltrekker seg betydelige månedlige besøkstall, så det er tydelig å se hvorfor og hvordan grenseoverskridende e-handel på tvers av vesteuropeiske nasjoner blomstrer.  

Ta bort 

Utfordret av de kinesiske gigantene og andre ikke-europeiske enheter, må vesteuropeiske virksomheter strategisk justere prisene sine for å bekjempe de enestående avtalene som kommer fra utlandet. Forhandlere i Frankrike, Tyskland, Storbritannia og så videre har mye på tallerkenene sine i disse dager, så det forventes at fremtiden vil skille de som kan redusere forsyningskostnadene og forbedre resultatkvaliteten og gjennomstrømningen fra de som erobrerne av de største markedsandelene. vil tynge.

Det som er sikkert er at gigantiske europeiske forhandlere som Deutschs allsidige plattform Zalando og raske mote-tungvektere for e-handel som Shein øker grenseoverskridende e-handelssalg og påfølgende kjøpertall, og skaper nye bekymringer så vel som muligheter. Det er bare et spørsmål om den spesifikke siden av spekteret en bedrift eller kjøper ser fra.  

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender