Kontakt med oss

Såing av bønnene

Vil MEPs styrke strategien Farm to Fork?

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Torsdag og fredag ​​(9.-10. September) stemmer EU-parlamentets AGRI- og ENVI-komiteer om deres reaksjon på EUs Farm to Fork-strategi. Europaparlamentets landbrukskomiteer (AGRI) og miljø (ENVI) stemmer om sin egen initiativrapport om Farm to Fork Strategy, som beskriver hvordan EU har som mål å gjøre matsystemet "rettferdig, sunt og miljøvennlig" . Endringene i rapporten vil bli stemt om torsdag.

Deretter forventes det at parlamentsmedlemmer fra begge komiteer godkjenner sin felles Farm to Fork Strategy -rapport på fredag ​​og sender den til plenum for en endelig avstemning planlagt i begynnelsen av oktober. De vitenskapelige bevisene viser at EUs matsystem for øyeblikket ikke er bærekraftig, og at det er behov for store endringer i måten vi produserer, handler og forbruker mat på hvis vi skal respektere våre internasjonale forpliktelser og planetgrenser. Farm to Fork-strategien, presentert av EU-kommisjonen i 2020 som et sentralt element i European Green Deal, er en potensiell spillbytter på dette området. Dette er fordi det bryter gjennom siloer og samler flere politiske initiativer som tar sikte på å gjøre matsystemet mer bærekraftig.

Landbruksinteressenter og gårdsministre har imidlertid gitt Farm to Fork -strategien en lunken mottakelse. Dette er fordi de støtter fortsatt bruk av syntetiske plantevernmidler, gjødsel og antibiotika i EU -landbruket - til tross for miljøskaden de gjør - og strategien setter spørsmålstegn ved den utbredte bruken av disse landbrukskjemikaliene. Nå er det over til Europaparlamentet å fastslå sitt standpunkt om strategien, som vil sende et sterkt politisk signal til EU -kommisjonen. Dette er spesielt betimelig med FNs matvaretoppmøte som finner sted om to uker og den andre utgaven av Farm to Fork Conference i oktober.

Annonse

- MEP -er kan ikke gå glipp av denne gylne muligheten til å styrke strategien Farm to Fork og gjøre den sentral for å nå EUs mål for klima, biologisk mangfold og bærekraftig utvikling for 2030, sier Jabier Ruiz, Senior Policy Officer for Food and Agriculture ved WWFs European Policy Office. “Strategien har et stort potensial for å gjøre matsystemene våre mer bærekraftige hvis de implementeres i den omfanget som trengs. Parlamentet kan nå gi en vesentlig drivkraft for at dette skal skje. ”

Samlet sett må Europaparlamentets rapport godkjenne ambisjonen fra strategien Farm to Fork og oppfordre EU -kommisjonen til fullt ut å utvikle og utvide de politiske initiativene som omfattes av strategien. Mer spesifikt anser WWF det som spesielt viktig at MEP -er støtter kompromissendringer som ber om:

Basere den fremtidige EU -loven om bærekraftige matsystemer på den siste vitenskapelige kunnskapen og involvere interessenter fra en lang rekke perspektiver for å sikre en legitim og inkluderende prosess. Introdusere robuste sporbarhetsmekanismer for sjømat som gir nøyaktig informasjon om hvor, når, hvordan og hvilken fisk som er fanget eller oppdrettet for alle sjømatprodukter, uavhengig av om den er fanget i EU eller importert, fersk eller bearbeidet.

Erkjenn at det er behov for et befolkningsomfattende skifte i forbruksmønstre, inkludert å håndtere overforbruk av kjøtt og ultrabearbeidede produkter, og presentere en proteinovergangsstrategi som dekker både etterspørsel og tilbudsside for å redusere miljø- og klimapåvirkninger.

Annonse

Oppmuntre til tiltak for å dempe matavfall som oppstår på primærproduksjonsnivå og tidlige stadier av forsyningskjeden, inkludert ikke -høstet mat, og sette bindende mål for reduksjon av matsvinn i alle ledd i forsyningskjeden. Innfør obligatorisk due diligence for forsyningskjeder for å sikre at import fra EU ikke bare er fri for avskoging, men også for enhver form for konvertering og nedbrytning av økosystemer - og ikke fører til negative konsekvenser for menneskerettighetene.

Etter avstemningen torsdag, vil agri-parlamentsmedlemmer også stemple den politiske avtalen om felles landbrukspolitikk, som ble inngått i juni. Dette er en standard prosedyre i EUs politikkutforming og det forventes ingen overraskelser.

Såing av bønnene

Landbruk: Kommisjonen vedtar tiltak for å øke kontantstrømmen til bønder

Publisert

on

Europakommisjonen har vedtatt et tiltak som tillater bønder å motta høyere forskudd på betalinger fra Common Agricultural Policy (CAP). Dette tiltaket vil støtte og øke kontantstrømmen til bønder som er rammet av COVID-19-krisen og av virkningen av ugunstige værforhold i hele EU. Noen regioner har blitt dypt påvirket av flom, for eksempel.

Tiltaket vil tillate medlemslandene å betale inntektsstøtte og visse bygdeutviklingsordninger til bønder med et høyere forskuddsnivå, opptil 70% (fra 50%) av direktebetalinger og 85% (fra 75%) av utbetalingene av bygdeutvikling. Garantiene for å beskytte EU -budsjettet gjelder, slik at betalingene kan utbetales en gang kontroller og kontroller er fullført og fra 16. oktober 2021 for direktebetalinger. EU -kommisjonen har gitt støtte til næringsmiddelindustrien gjennom COVID-19-krisen gjennom økt fleksibilitet og spesifikke markedstiltak. Mer informasjon her..

Annonse

Fortsett å lese

Såing av bønnene

Putins arbeid for å temme matvareprisene truer kornsektoren

Publisert

on

By

Hveteører sees ved solnedgang i et felt nær landsbyen Nedvigovka i Rostov-regionen, Russland 13. juli 2021. REUTERS / Sergey Pivovarov
En skurtresker høster hvete i et felt nær landsbyen Suvorovskaya i Stavropol-regionen, Russland 17. juli 2021. REUTERS / Eduard Korniyenko

Under en TV-sesjon med vanlige russere forrige måned, presset en kvinne president Vladimir Putin på høye matpriser, skrive Polina Devitt og Darya Korsunskaya.

Valentina Sleptsova utfordret presidenten på hvorfor bananer fra Ecuador nå er billigere i Russland enn innenlandsproduserte gulrøtter og spurte hvordan moren hennes kan overleve på en "livsoppholdslønn" med kostnadene for stifter som poteter så høye, ifølge en opptak av den årlige begivenhet.

Putin erkjente at høye matkostnader var et problem, blant annet med "den såkalte borschkurven" med grunnleggende grønnsaker, og skyldte på globale prisøkninger og innenlandske mangler. Men han sa at den russiske regjeringen hadde tatt skritt for å løse problemet, og at andre tiltak ble diskutert uten å utdype det.

Annonse

Sleptsova representerer et problem for Putin, som er avhengig av bredt offentlig samtykke. De bratte økningene i forbrukerprisene forstyrrer noen velgere, spesielt eldre russere med små pensjoner som ikke vil se tilbake til 1990-tallet da skyhøy inflasjon førte til matmangel.

Det har fått Putin til å presse regjeringen til å ta skritt for å takle inflasjonen. Regjeringens skritt har inkludert en avgift på hveteeksport, som ble innført forrige måned på en permanent basis, og tak på utsalgsprisen på andre grunnleggende næringsmidler.

Men når han gjør det, står presidenten overfor et tøft valg: når han prøver å avverge misnøye blant velgere til stigende priser, risikerer han å skade Russlands landbrukssektor, med landets bønder som klager over at de nye skattene fraråder dem å gjøre langsiktige investeringer.

Annonse

Tiltakene fra Russland, verdens største hveteeksportør, har også gitt inflasjon i andre land mat ved å øke kostnadene for korn. En økning i eksportavgiften som ble avdekket i midten av januar, sendte for eksempel globale priser til sitt høyeste nivå på syv år.

Putin står ikke overfor noen umiddelbar politisk trussel foran parlamentsvalget i september etter at russiske myndigheter utførte en omfattende tiltak mot motstandere knyttet til fengslet Kreml-kritiker Alexei Navalny. Navalnys allierte er forhindret fra å stille til valgene og prøver å overtale folk til å stemme taktisk for alle bortsett fra det regjerende pro-Putin-partiet, selv om de andre hovedpartiene i strid alle støtter Kreml i de fleste store politiske spørsmål.

Imidlertid er matvareprisene politisk følsomme, og det er en del av Putins mangeårige kjernestrategi å inneholde økninger for å holde folk stort sett fornøyde.

"Hvis prisen på biler går opp, er det bare et lite antall mennesker som merker det," sa en russisk tjenestemann som er kjent med regjeringens politikk for matinflasjon. "Men når du kjøper mat du kjøper hver dag, får du det til å føle at den totale inflasjonen øker dramatisk, selv om den ikke er det."

Som svar på Reuters spørsmål sa Kreml-talsmann Dmitry Peskov at presidenten var imot situasjoner der prisen på innenlandsproduserte produkter "stiger urimelig."

Peskov sa at det ikke hadde noe med valgene eller stemningen til velgerne å gjøre, og la til at det hadde vært en konstant prioritering for presidenten selv før oppkjøringen til valget. Han la til at det var opp til regjeringen å velge hvilke metoder for å bekjempe inflasjon, og at den reagerte både på sesongmessige prissvingninger og globale markedsforhold, som har blitt påvirket av coronaviruspandemien.

Russlands økonomidepartement sa at tiltakene som ble innført siden starten av 2021 har bidratt til å stabilisere matvareprisene. Sukkerprisene er opp 3% hittil i år etter 65% vekst i 2020 og brødprisene er opp 3% etter 7.8% vekst i 2020, sa det.

Sleptsova, som statlig fjernsyn identifisert som fra byen Lipetsk i sentrum av Russland, svarte ikke på en forespørsel om kommentar.

Forbrukerinflasjonen i Russland har økt siden begynnelsen av 2020, noe som gjenspeiler en global trend under COVID-19-pandemien.

Den russiske regjeringen svarte i desember etter at Putin offentlig kritiserte den for å være treg til å reagere. Den satte en midlertidig avgift på hveteeksport fra midten av februar, før den ble pålagt den permanent fra 2. juni. Den la også til midlertidige prispriser på sukker og solsikkeolje. Hettene på sukker utløp 1. juni, de for solsikkeolje er på plass til 1. oktober.

Men forbrukerinflasjonen - som inkluderer mat så vel som andre varer og tjenester - har fortsatt å øke i Russland, opp 6.5% i juni fra året før - det er den raskeste raten på fem år. Samme måned steg matvareprisene med 7.9% fra året før.

Noen russere ser regjeringens innsats som utilstrekkelig. Med reallønninger som faller i tillegg til høy inflasjon, tømmes rangeringene til det regjerende partiet United Russia på et flerårig lavpunkt. Les mer.

Alla Atakyan, en 57 år gammel pensjonist fra badebyen Sotsji ved Svartehavet, fortalte Reuters at hun ikke syntes tiltakene hadde vært tilstrekkelig, og at det hadde en negativ innvirkning på hennes syn på regjeringen. Prisen på gulrøtter "var 40 rubler (0.5375 dollar), deretter 80 og deretter 100. Hvordan kommer det?" spurte den tidligere læreren.

Moskva-pensjonisten Galina, som ba om at hun bare skulle bli identifisert med fornavnet, klaget også på bratte prisøkninger, inkludert brød. "Den elendige hjelpen folk har fått er nesten ingenting verdt," sa 72-åringen.

På spørsmål fra Reuters om tiltakene var tilstrekkelige, sa økonomidepartementet at regjeringen prøvde å minimere de administrative tiltakene som ble pålagt fordi for mye innblanding i markedsmekanismer generelt skaper risiko for forretningsutvikling og kan forårsake produktmangel.

Peskov sa at "Kreml anser regjeringens tiltak for å dempe prisstigninger for en rekke landbruksprodukter og matvarer som svært effektive."

GÅRDSFRIKSJON

Noen russiske bønder sier at de forstår myndighetenes motivasjon, men ser på avgiften som dårlige nyheter fordi de tror russiske handelsmenn vil betale dem mindre for hveten for å kompensere for de økte eksportkostnadene.

En leder ved en stor oppdrettsvirksomhet i Sør-Russland sa at avgiften ville skade lønnsomheten og bety mindre penger for investeringer i oppdrett. "Det er fornuftig å redusere produksjonen for ikke å generere tap og heve markedsprisene," sa han.

Eventuell innvirkning på investering i oppdrettsutstyr og andre materialer vil sannsynligvis ikke bli klar før senere på året når høstsåsesongen begynner.

Den russiske regjeringen har investert milliarder dollar i landbrukssektoren de siste årene. Det har økt produksjonen, hjulpet Russland å importere mindre mat og skapt arbeidsplasser.

Hvis gårdsinvesteringene blir redusert, kan landbruksrevolusjonen som forvandlet Russland fra en nettoimportør av hvete på slutten av 20-tallet, begynne å nærme seg slutten, sa bønder og analytikere.

"Med skatten snakker vi faktisk om det langsomme forfallet av vår vekstrate, snarere enn om natten revolusjonerende skade," sa Dmitry Rylko ved det Moskva-baserte IKAR-landbruksrådgivningen. "Det vil være en lang prosess, det kan ta tre til fem år."

Noen kan se effekten før. Oppdrettsleder pluss to andre bønder fortalte Reuters at de planla å redusere hvetesåområdene høsten 2021 og våren 2022.

Russlands landbruksdepartement fortalte Reuters at sektoren fortsatt er svært lønnsom, og at overføringen av inntektene fra den nye eksportavgiften til bønder vil støtte dem og deres investeringer, og dermed forhindre en nedgang i produksjonen.

Den russiske tjenestemannen som var kjent med myndighetens politikk for matinflasjon, sa at avgiften bare vil frata bøndene det han kalte for høy margin.

"Vi er for at produsentene våre skal tjene penger på eksport. Men ikke til skade for deres viktigste kjøpere som bor i Russland," sa statsminister Mikhail Mishustin til parlamentet i underhuset.

Regjeringens tiltak kan også gjøre russisk hvete mindre konkurransedyktig, ifølge handelsmenn. De sier det er fordi avgiften, som har endret seg jevnlig de siste ukene, gjør det vanskeligere for dem å sikre seg et lønnsomt terminsalg der forsendelser kanskje ikke finner sted på flere uker.

Det kan få utenlandske kjøpere til å se andre steder, til land som Ukraina og India, sa en handelsmann i Bangladesh til Reuters. Russland har de siste årene ofte vært den billigste leverandøren for store hvetekjøpere som Egypt og Bangladesh.

Salget av russisk hvete til Egypt har vært lite siden Moskva innførte den permanente avgiften i begynnelsen av juni. Egypt kjøpte 60,000 tonn russisk hvete i juni. Den hadde kjøpt 120,000 290,000 tonn i februar og XNUMX XNUMX i april.

Prisene på russisk korn er fremdeles konkurransedyktige, men landets avgifter betyr at det russiske markedet er mindre forutsigbart når det gjelder tilbud og priser, og kan føre til at det mister en del av sin andel i eksportmarkedene generelt, sa en høytstående embetsmann i Egypt, verdens topp hvetekjøper.

($ 1 = 74.4234 rubler)

Fortsett å lese

Såing av bønnene

Langsiktig visjon for landlige områder: For sterkere, sammenhengende, spenstige, velstående EU-landområder

Publisert

on

EU-kommisjonen har fremmet a langsiktig visjon for EUs landområder, identifisere utfordringene og bekymringene de står overfor, samt fremheve noen av de mest lovende mulighetene som er tilgjengelige for disse regionene. Basert på framsyn og brede konsultasjoner med borgere og andre aktører i landlige områder, foreslår dagens visjon en landlig pakt og en landlig handlingsplan, som tar sikte på å gjøre landsbygda våre sterkere, tilkoblet, motstandsdyktig og velstående.

For å lykkes med å svare på megatrendene og utfordringene som globalisering, urbanisering, aldring og høster fordelene av de grønne og digitale overgangene, er det behov for stedssensitive politikker og tiltak som tar hensyn til mangfoldet i EUs territorier, deres spesifikke behov og relative styrker.

I landlige områder over hele EU er befolkningen i gjennomsnitt eldre enn i urbane områder, og vil sakte begynne å krympe det neste tiåret. Sammen med mangel på tilkobling, underutviklet infrastruktur og fravær av ulike sysselsettingsmuligheter og begrenset tilgang til tjenester, gjør dette landdistriktene mindre attraktive å bo og jobbe i. Samtidig er landsbygda også aktive aktører i EUs grønne og digitale overganger. Å nå målene for EUs digitale ambisjoner for 2030 kan gi flere muligheter for en bærekraftig utvikling av landlige områder utover jordbruk, jordbruk og skogbruk, utvikle nye perspektiver for vekst i industri og spesielt tjenester og bidra til forbedret geografisk distribusjon av tjenester og næringer.

Annonse

Denne langsiktige visjonen for EUs landdistrikter har som mål å møte disse utfordringene og bekymringene, ved å bygge på nye muligheter for EUs grønne og digitale overganger og om erfaringene fra COVID 19-pandemien, og ved å identifisere midler for å forbedre livskvaliteten på landsbygda, oppnå balansert territoriell utvikling og stimulere økonomisk vekst.

Landlig pakt

En ny bygdepakt vil engasjere aktører på EU, nasjonalt, regionalt og lokalt nivå, for å støtte de delte målene for Visjonen, fremme økonomisk, sosial og territoriell samhørighet og svare på de felles ambisjonene til landlige samfunn. Kommisjonen vil legge til rette for dette rammeverket gjennom eksisterende nettverk, og oppmuntre til utveksling av ideer og beste praksis på alle nivåer.

Annonse

EUs handlingsplan for landdistrikter

I dag har kommisjonen også lagt fram en handlingsplan for å fremme bærekraftig, sammenhengende og integrert bygdeutvikling. Flere EU-politikker gir allerede støtte til landlige områder, og bidrar til en balansert, rettferdig, grønn og innovativ utvikling. Blant disse vil den felles landbrukspolitikken (CAP) og samholdspolitikken være grunnleggende for å støtte og gjennomføre denne handlingsplanen, samtidig som de blir ledsaget av en rekke andre EU-politiske områder som sammen vil gjøre denne visjonen til virkelighet.

Visjonen og handlingsplanen identifiserer fire handlingsområder, støttet av flaggskipinitiativer, for å muliggjøre:

  • Sterkere: fokusere på å styrke landsbygdssamfunn, forbedre tilgangen til tjenester og legge til rette for sosial innovasjon;
  • Koblet: å forbedre tilkoblingen både når det gjelder transport og digital tilgang;
  • Resilient: å bevare naturressurser og grønnere oppdrettsaktiviteter for å motvirke klimaendringer, samtidig som det sikres sosial motstandskraft gjennom å tilby tilgang til opplæringskurs og ulike kvalitetsjobber;
  • Velstående: å diversifisere økonomiske aktiviteter og forbedre verdien av landbruks- og landbruksaktiviteter og jordbruksturisme.

Kommisjonen vil støtte og overvåke gjennomføringen av EUs handlingsplan for landdistrikter og oppdatere den regelmessig for å sikre at den forblir relevant. Den vil også fortsette å ha kontakt med medlemsstatene og landlige aktører for å opprettholde en dialog om landlige spørsmål. Dessuten, "landlig korrektur ” vil bli på plass der EUs politikk blir gjennomgått gjennom en landlig linse. Målet er å bedre identifisere og ta i betraktning den potensielle effekten og implikasjonen av et kommisjonens politiske initiativ for arbeidsplasser på landsbygda, vekst og bærekraftig utvikling.

Endelig a landlige observatorium vil bli nedsatt i Kommisjonen for ytterligere å forbedre datainnsamlingen og analysene av landlige områder. Dette vil være bevis for å informere om politikkutvikling i forhold til utvikling av landsbygda og støtte gjennomføringen av handlingsplanen for landdistrikter.

Neste trinn

Dagens kunngjøring av Langsiktig visjon for landdistrikter markerer det første skrittet mot sterkere, bedre sammenhengende, spenstige og velstående landdistrikter innen 2040. Landsbygdspakten og EUs handlingsplan for landdistrikter vil være de viktigste komponentene for å nå disse målene.

Innen utgangen av 2021 vil kommisjonen knytte seg til Regionkomiteen for å undersøke veien mot visjonens mål. Ved midten av 2023 vil kommisjonen gjøre status over hvilke tiltak som finansieres av EU og medlemsstatene har blitt gjennomført og programmert for landlige områder. En offentlig rapport, som vil bli publisert tidlig i 2024, vil identifisere områder der det er behov for økt støtte og økonomi, samt veien videre, basert på EUs handlingsplan for landdistrikter. Diskusjonene rundt rapporten vil mate inn i refleksjonen om utarbeidelsen av forslagene for programmeringsperioden 2028-2034.

Bakgrunn

Behovet for å utforme en langsiktig visjon for landlige områder ble understreket i president von der Leyen politiske føringer og i misjonsbrev til Visepresident ŠuicaKommissær Wojciechowski og Kommissær Ferreira

Landbrukskommissær Janusz Wojciechowski sa: “Landlige områder er avgjørende for EU i dag, og produserer maten vår, beskytter arven vår og beskytter landskapet vårt. De har en nøkkelrolle å spille i den grønne og digitale overgangen. Vi må imidlertid tilby de riktige verktøyene for disse bygdesamfunnene for å utnytte mulighetene som kommer foran og takle utfordringene de står overfor for øyeblikket. Langsiktig visjon for landområder er et første skritt mot å transformere landlige områder. Den nye CAP vil bidra til visjonen ved å fremme en smart, motstandsdyktig og diversifisert landbrukssektor, styrke miljøomsorg og klimatiltak og styrke den sosioøkonomiske strukturen i landlige områder. Vi vil sørge for at EUs handlingsplan for landdistrikter åpner for en bærekraftig utvikling av landdistriktene våre. "

Artikkel 174 i TFUE ber EU om å være spesielt oppmerksom på landlige områder, blant annet når den fremmer den generelle harmoniske utviklingen, styrker den økonomiske, sosiale og territoriale samholdet og reduserer ulikhetene mellom de forskjellige regionene.

A Eurobarometer-undersøkelse ble utført i april 2021 med vurdering av prioriteringene i Langsiktig visjon for landområder. Undersøkelsen fant at 79% av EU-borgerne støttet EU, bør ta hensyn til landlige områder i beslutninger om offentlige utgifter; 65% av alle EU-borgere mente at lokalområdet eller provinsen skulle være i stand til å bestemme hvordan EU-landlige investeringer skal brukes; og 44% nevnte transportinfrastruktur og forbindelser som et sentralt behov i landlige områder.

Kommisjonen drev en offentlig høring om langsiktig visjon for landområder fra 7. september til 30. november 2020. Over 50% av respondentene oppga at infrastruktur er det mest presserende behovet for landlige områder. 43% av respondentene oppga også tilgang til grunnleggende tjenester og fasiliteter, som vann og strøm, samt banker og postkontorer, som et presserende behov I løpet av de neste 20 årene tror respondentene at attraktiviteten i landlige områder i stor grad vil avhenge av tilgjengeligheten av digital tilkobling (93%), av grunnleggende tjenester og e-tjenester (94%) og om forbedring av klima og miljøytelse for oppdrett (92%).

Demokrati og demografi visepresident Dubravka Šuica sa: ”Landdistrikter er hjemmet til nesten 30% av EU-befolkningen, og det er vår ambisjon å forbedre deres livskvalitet betydelig. Vi har lyttet til deres bekymringer og, sammen med dem, bygget denne visjonen basert på de nye mulighetene som skapes av EUs grønne og digitale overganger og på erfaringene fra COVID 19-pandemien. Med denne kommunikasjonen ønsker vi å skape et nytt momentum for landlige områder, som attraktive, livlige og dynamiske steder, samtidig som vi selvsagt beskytter deres essensielle karakter. Vi ønsker å gi landsbygda og samfunn en sterkere stemme når det gjelder å bygge Europas fremtid. ”

Samholds- og reformkommisjonær Elisa Ferreira (avbildet) sa: “Selv om vi alle står overfor de samme utfordringene, har våre territorier forskjellige midler, styrker og kapasitet til å takle dem. Politikken vår må være følsom overfor de forskjellige funksjonene i våre regioner. Den demokratiske og sammenhengende unionen vi ønsker, må bygges nærmere innbyggerne og territoriene våre, og involverer forskjellige styringsnivåer. Langsiktig visjon for landområder krever løsninger designet for deres spesifikke behov og eiendeler, med involvering av regionale og lokale myndigheter og lokalsamfunn. Landsbygdene må kunne levere grunnleggende tjenester til befolkningen og bygge på styrkene for å bli ankere for økonomisk utvikling. Alle disse målene er kjernen i den nye samholdspolitikken for 2021-2027. ”

For mer informasjon

En langsiktig visjon for EUs landområder - Mot sterkere, sammenhengende, spenstige og velstående landdistrikter innen 2040

Faktaark om en langsiktig visjon for landlige områder

Spørsmål og svar om en langsiktig visjon for landlige områder

Langsiktig visjon for landlige områder

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender