Kontakt med oss

Såing av bønnene

Landbruk: Merkbar vekst i EUs handel med landbruksvarer fortsetter

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

De siste tallene for handel med landbruksvarer i EU publisert 4. januar viser at den totale verdien av EUs handel med landbruksvarer (eksport pluss import) for januar-september 2021 utgjør €239.5 milliarder, en økning på 6.1 % sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Eksporten var 8 % høyere til 145.2 milliarder euro, og importen økte med 3.5 % til 94.2 milliarder euro. Dette gjenspeiler et samlet handelsoverskudd på 51 milliarder euro for årets ni første måneder, en økning på 17 % sammenlignet med samme periode i 2020. Den største økningen i eksporten var den til USA, med en økning på 15 %. Dette var først og fremst drevet av vin, brennevin og likører, og sjokolade og konfekt. Eksporten til Sør-Korea økte også, på grunn av sterke resultater fra vin, grisekjøtt, hvete og meslin, samt eksport til Sveits. For første gang i 2021 har eksporten av landbruksmat til Storbritannia overgått verdien for tilsvarende periode i 2020 og vokste med €166 millioner. Derimot ble det rapportert betydelige nedganger i verdien av eksporten til Saudi-Arabia, Hong Kong og Kuwait. Når det gjelder import av landbruksmat, ble den største økningen sett i produkter fra Brasil, som vokste med 1.4 milliarder euro eller 16 % sammenlignet med samme periode i 2020. Importen fra Indonesia, Argentina, Australia og India økte også. Det ble rapportert betydelige nedganger i importen fra flere land, hvor den mest bemerkelsesverdige var et fall på 2.9 milliarder euro eller 27 % i verdien av de fra Storbritannia, etterfulgt av USA, Canada, New Zealand og Moldova. Når det gjelder produktkategorier, var det i perioden januar-september stor vekst i eksportverdiene av vin, brennevin og likør. Andre betydelige eksportverdiøkninger ble sett i raps- og solsikkeoljer, samt sjokolade og godteri. Det var imidlertid betydelige fall i eksporten av spedbarnsmat og hvete. Mer informasjon om EUs siste handelstall for landbruksmat er tilgjengelig her. og EUs handel med landbruksvarer generelt her..

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse
Annonse

Trender